Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Oulun Linnanmaan-kampukselle yksi Euroopan suurimmista sisäkampuksista

Jaa

Oulun kampuskokonaisuudesta tulee valtakunnallisesti merkittävä osaamiskeskittymä ja houkutteleva opetuksen keskus, joka tukee laajasti koko seutukunnan vetovoimaisuutta. Oulun yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiskampuksella opiskelijat voivat tulevaisuudessa nauttia opiskelusta ja kattavista palveluista saman katon alla.

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) muuttaa Oulun yliopiston Linnanmaan-kampukselle vuonna 2020. Yhteiskampuksen suunnittelu on aloitettu ja ammattikorkeakoululle tulevien tilojen toiminnallisuutta ja sijoittumista on tutkittu yhteiskehittämisen keinoin.

Oulun yhteiskampuksen tavoitteena on lisätä poikkitieteellisyyttä, eri toimijoiden törmäyttämistä sekä yliopiston ja ammattikorkeakoulun muodostaman Linnanmaan-kampuksen vetovoimaisuutta. Kampusympäristöstä tulee merkittävä keskus koko seutukunnalle.

”Yhteiskampuksen rakentaminen on resurssiviisasta tilankäyttöä parhaimmillaan. Olemme tehneet yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa paljon pohjatyötä kehittääksemme Linnanmaan-kampuksesta entistä vetovoimaisemman ja kansainvälisemmän”, sanoo Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kampuskehitys- ja markkinointijohtaja Juha Uotila.

”Valmistuessaan yhteiskampus on Euroopan suurimpia sisäkampuksia, jossa voi nauttia opiskelusta ja kattavista palveluista saman katon alla. Elävöitämme kampuksia yhdistämällä ne kiinteäksi osaksi kaupunkirakennetta. Yrityksille tarjoamme tilaratkaisuja innovatiivisesta korkeakouluympäristöstä ja olemme avoimia yritysyhteistyölle. Toivomme aktiivisia yhteydenottoja”, Juha Uotila tiivistää.

”Oamkin tarpeisiin suunnitellut uudet ja nykyaikaiset tilat edistävät uudenlaista opiskelu- ja työkulttuuria. Muutto Linnanmaalle merkitsee opiskelijoillemme mahdollisuutta opiskella moderneissa oppimisympäristöissä ja hyödyntää molempien korkeakoulujen opetustarjontaa. Uskon yhteiskampuksen parantavan myös korkeakoulumme vetovoimaisuutta”, sanoo Oamkin rehtori Jouko Paaso.

”Yhteiskampus nostaa yhteistyön Oulussa uudelle tasolle. Vedämme entistä paremmin puoleemme opiskelijoita, tutkijoita ja tutkimuskumppaneita ympäri maailmaa. Tiloihin, infroihin ja päällekkäisyyksiin kuluneita resursseja voimme käyttää yhteisen kilpailukyvyn parantamiseen”, Oulun yliopiston hallintojohtaja Essi Kiuru toteaa.

”Yhteiskampuksen luominen on koulutuspoliittinen päätös, joka vahvistaa Linnanmaan-kampuksen asemaa vahvana valtakunnallisena koulutuskeskittymänä. Olemme jo alkaneet valmistautua kampuksen kehittämiseen myös joukkoliikenne- ja palvelurakenneratkaisuilla”, Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertoo.

Yhteiskampuksen rakentaminen alkaa syksyllä 2018 ja kestää noin kaksi vuotta. Yhteiskampus on valmis vuonna 2020.

Yliopistolle ja ammattikorkeakoululle yhteisiä tiloja tulevat olemaan muun muassa ruokala.

Tällä hetkellä Oamk:lla on tiloja useassa toimipisteessä ympäri Oulua sekä Oulaisissa. Kotkantien ja Teuvo Pakkalan kadun kampukset siirtyvät Linnanmaalle, mutta Kontinkankaan- ja Oulaisten-kampukset jatkavat toimintaansa nykyisellä sijainnillaan.

 

Lisätietoja:


Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Juha Uotila
johtaja, kampuskehitys ja markkinointi
050 492 9653
juha.uotila@sykoy.fi

Oulun yliopisto

Essi Kiuru
Hallintojohtaja
0294 482905
essi.kiuru@oulu.fi

Oulun ammattikorkeakoulu

Jouko Paaso
Rehtori, toimitusjohtaja
044 556 8200
jouko.paaso@oamk.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2016 liikevaihto oli 147,6 miljoonaa euroa.
www.sykoy.fi

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto rakentaa tulevaisuuden osaamista monitieteisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin. Strategisia kärkialoja ovat pohjoinen ympäristö, ihmisen hyvinvointi sekä tieto- ja viestintäteknologia. Kansainväliseen tiedeyhteisöön kuuluu 16 000 opiskelijaa ja 3000 asiantuntijaa.
www.oulu.fi/yliopisto/

Oulun ammattikorkeakoulu
Oulun ammattikorkeakoulu Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa noin 600 oamkilaista.
www.oamk.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
PL 310
33101 Tampere

http://www.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtajaksi Sanna Sianoja25.9.2019 09:06:32 EESTTiedote

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri, MBA Sanna Sianoja, 49. Sianoja aloittaa tehtävässään 1. marraskuuta 2019. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Mauno Sievänen siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa. SYK:n hallitus teki valinnan suuresta, noin 80 hakijan joukosta. Hallitus painotti valinnassa kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta sekä laaja-alaista strategista ja operatiivista kokemusta niin johtamisesta kuin liiketoiminnastakin. Sanna Sianoja erottui joukosta myös vahvojen vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitojensa ansiosta. – Sanna Sianoja on kiinteistöliiketoiminnan ja kiinteistökehityksen ammattilainen. Hänellä on hyvät valmiudet lähteä kehittämään yliopistokampuksia yhdessä yhtiön muiden ammattilaisten sekä kampuksilla toimivien vuokralaisten kanssa. Sannan tavoitteellinen työskentelyote, hyvät vuorovaikutustaidot ja kansainvälinen kokemus tekivät meihin suuren vaikutuksen, toteaa SYK:n hallituksen puheenjohtaja, Päivi Mikkola. – Odo

Oamk Linnanmaa -rakennushankkeen harjannostajaiset5.6.2019 13:06:43 EESTTiedote

Oamk Linnanmaa -rakennushanke on keväällä 2019 saavuttanut ajankohdan, jossa kaikki hankkeeseen sisältyvät toteutusvaiheet ovat käynnistyneet. Keskiviikkona 5.6.2019 pidettävät harjannostajaiset juhlistavat hankeosapuolten yhteistyötä, ja juhlalla kiitetään rakennustyöhön osallistuneita monivuotisesta projektista. Projekti päättyy syksyllä 2020, kun Oamkin toiminta käynnistyy uusissa tiloissa. Oamk Linnanmaa -rakennushanke kokoaa pääosan Oulun ammattikorkeakoulun opetus-, tutkimus- ja kehitystoiminnoista yhteen rakennukseen Linnanmaan kampukselle. Vaiheistetussa hankkeessa peruskorjattavat uudet, modernit ja monikäyttöiset tilat mahdollistavat tehokkaan yhteistyön Oulun yliopiston kanssa, niin tilojen kuin toiminnankin osalta. Linnanmaan kampus muodostaa pohjoisosaan sijoittuvien ammattikorkeakoulun ja eteläosaan sijoittuvien yliopiston tilojen sekä palveluiden kanssa vetovoimaisen kokonaisuuden, jossa yritystoiminta, tutkimus ja ainutlaatuinen oppimisympäristö kohtaavat. Kasvavaa opis

Kutsu Aurumin peruskivenmuurausjuhlaan 8.5.2.5.2019 13:02:23 EESTKutsu

Tervetuloa Aurum-uudisrakennuksen peruskivenmuurausjuhlaan keskiviikkona 8.5.2019 klo 13 osoitteessa Henrikinkatu 2, Turku. Aurumin pääkäyttäjät ovat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos. Muita käyttäjiä ovat muun muassa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja kirjasto. Uudisrakennus on osa Åbo Akademin ja Turun yliopiston välistä Scientia Aboensis -yhteistyötä. Rakennukseen tulee opetukseen ja tutkimukseen tarkoitetut tilat laboratorioineen, kuntosali- ja ravintolatilat sekä tiloja yrityksille. Tilaratkaisut ovat monikäyttöisiä ja joustavia, ja ne tukevat positiivista synergiaa. Ratkaisut tukevat yhteistä toimintaa ja yhteisiä palveluja. Näin varmistetaan korkea käyttöaste ja tilankäytön taloudellisuus. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2018, ja rakennuksen on määrä valmistua syksyllä 2021. Rakennuksen bruttoneliömäärä on 23 000 neliötä. Aurumin on suunnitellut Aihio Arkkitehdit Oy, ja pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Piia Viit

Inbjudan till Aurums grundstensläggning 8.52.5.2019 12:53:53 EESTKutsu

Välkommen till grundstensläggning för den nya universitetsbyggnaden Aurum onsdagen den 8.5.2019 kl. 13 på adressen Henriksgatan 2, Åbo. Huvudanvändare av Aurum är Åbo Akademis fakultet för naturvetenskaper och teknik samt Åbo universitets institution för kemi. Övriga användare är bland annat Åbo universitets biodiversitetsenhet och bibliotek. Nybyggnaden är en del av Scientia Aboensis-samarbetet mellan Åbo Akademi och Åbo universitet. I byggnaden kommer det att finnas utrymmen som är avsedda för undervisning och forskning med laboratorier, samt ett gym, restauranglokaler och lokaler för företag. Planlösningarna är multifunktionella och flexibla, och stöder positiv synergi. Lösningarna stöder gemensam verksamhet och gemensamma tjänster. På så sätt säkrar man en hög användningsgrad och att utrymmena används ekonomiskt. Byggnadsarbetena startade hösten 2018 och det är tänkt att byggnaden ska stå färdig hösten 2021. Byggnadens bruttokvadratantal är 23 000 kvadratmeter. Aurum är planerad av

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme