Oulun yliopisto

Oulun yliopisto ajeluttaa opinnoista kiinnostuneita sporassa

Jaa

Oulun yliopisto järjestää ystävänpäivän iltana 14.2. Oulusporassa kutsuvierastilaisuuden, joka on tarkoitettu pääkaupunkiseudun lukiolaisille sekä maisteriohjelmista kiinnostuneille hakijoille. Oulun kaupungin organisoima Ouluspora liikkuu Helsingissä.

– Yhteishaun alla haluamme tarjota lukioikäisille sekä maisterihakijoille mahdollisuuden tavata nykyisiä opiskelijoitamme rennoissa merkeissä. Ystävänpäivä tarjoaa tähän mukavan mausteen, sanoo suunnittelija Hannakaisa Aikio Oulun yliopistosta.

Ystävänpäivän ajelu Oulusporalla sisältää innostavia opiskelijatarinoita, Sita Salmisen meet & greetin ja ruokaa. Ajelun aikana kutsuvierailla on mahdollisuus kysellä Oulun yliopistossa opiskelemisesta suoraan opiskelijoilta itseltään. Lisäksi osallistujat saavat lähtiessään mukaan lahjakassin, josta löytyy muun muassa #unioulu-lehti ja Finnkinon sarjalippu.

Ouluspora ajaa keskiviikkona 14.2. kolme noin tunnin mittaista ajelua klo 17, 18 ja 19. Paikkoja on tarjolla rajallinen määrä. Ajelulle ilmoittaudutaan mukaan ennakkoon: www.oulu.fi/yliopisto/spora

Oulusporan tarkka lähtöpaikka ilmoitetaan tapahtumaan osallistuville sähköpostilla. 

Yhteydenotot Oulun yliopiston Ouluspora-ajelusta: suunnittelija Hannakaisa Aikio, puh. 0400 142 293, sähköposti hannakaisa.aikio@oulu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tekoälystä uusia mahdollisuuksia lääketieteen kuvantamiseen16.10.2018 15:58Tiedote

Tekoälyn mahdollisuuksista lääketieteellisessä kuvantamisessa saadaan pian uutta tietoa, kun lääkäreistä, fyysikoista ja matemaatikoista koostuva monialainen tutkimusryhmä pureutuu aiheeseen Oulun yliopiston professori Miika Niemisen johdolla. Tavoitteena on luoda tekoälyyn perustuvaa diagnostiikkaa, joka on nykyiseen verrattuna nopeampaa, tarkempaa ja kustannustehokkaampaa. Hankkeelle on myönnetty yli puolen miljoonan euron rahoitus Tulevaisuuden tekijät -ohjelmasta.

Uutta tietoa luonnonmateriaalien hyödyntämisestä jätevesien puhdistamisessa26.9.2018 06:00Tiedote

Pajukosteikolla voidaan lisätä ravinteidenpoistoa jätevesistä myös pohjoisissa olosuhteissa. Lisäravinteiden saanti jätevesistä lisää myös pajujen biomassan tuotantoa. Pajulajikkeiden välillä oli kuitenkin selvästi eroa biomassan tuotannossa. Muun muassa nämä asiat selviävät Oulun yliopiston tutkijoiden toteuttaman ja Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman hankkeen ”Metallipitoisten hulevesien ja käsiteltyjen jätevesien puhdistustehokkuuden parantaminen luonnonmateriaaleilla” -loppuraportista.

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen päästölähteitä arktisilla alueilla4.9.2018 13:05Tiedote

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin luontaisia päästölähteitä arktisilla alueilla. Kansainvälisessä tutkimushankkeessa on todettu, että joista ilmakehään vapautuvan hiilen määrä on aiemmin arvioitua suurempi maailman laajimmalla turvealueella Länsi-Siperiassa. Ilmaston lämmetessä sulava ikirouta paljastaa alueella valtavat turvealueet, joihin sitoutunut orgaaninen hiili voi vapautua ilmakehään ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme