Oulun yliopisto

Oulun yliopisto aloittaa ukrainan kielen opetuksen

Jaa

Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksessa alkaa syyslukukaudella 2022 ukrainan kielen alkeiskurssi. Ukrainaa opetetaan Oulun yliopistossa nyt ensimmäistä kertaa.

Ukrainan kieli on Suomessa vähän puhuttu mutta Euroopassa merkittävä kieli. Ukrainaa puhuu äidinkielenään 37 miljoonaa ihmistä ja osaajia on 45 miljoonaa. Suomessa mielenkiinto ukrainan kielen oppimista kohtaan on kasvanut Venäjän aloitettua sodan Ukrainassa.

Ukrainan alkeiskurssille on tarve, sillä ukrainan osaaminen sujuvoittaa kanssakäymistä Suomessa asuvien ukrainalaisten kanssa. Lisäksi ukrainan kielen oppiminen parantaa Ukrainan ja ukrainalaisen kulttuurin tuntemusta.

Ukrainan alkeiskurssi järjestetään 19. syyskuuta alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10–12 etäyhteydellä. Kurssi on suunnattu Oulun yliopiston opiskelijoille ja myös muut kiinnostuneet voivat osallistua. Ilmoittautuminen tehdään 26.9. mennessä Jatkuvan oppimisen yliopiston verkkosivuilla tai olemalla yhteydessä sähköpostiosoitteeseen study.languages@oulu.fi.

Opintojen tavoitteena on oppia kyrilliset kirjaimet, harjoitella kielen perusrakenteita sekä oppia ymmärtämään ja puhumaan ukrainaa arkisissa kanssakäymisissä. Opintojakson laajuus on viisi opintopistettä.

Opintojakson opettajana toimii lehtori Ari Hepo-aho, jolla on tiiviit suhteet Ukrainaan ja pitkä kokemus Ukrainassa asumisesta. Hepo-aho opettaa Oulun yliopistossa myös venäjän kieltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehtori Ari Hepo-aho, Oulun yliopisto, Täydentävien opintojen keskus, puh. 040 1801849, ari.hepo-aho@oulu.fi

Koulutuspalvelupäällikkö Jaana Isohätälä, Oulun yliopisto, Täydentävien opintojen keskus, puh. 050 472 4021, jaana.isohatala@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

30 vuotta vanha geopolymeeristä valmistettu suomalainen kattotiili on erinomaisen kestävä – Oulun yliopisto tutki kemialliset ominaisuudet6.10.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa on tehty yksityiskohtainen kemiallinen tutkimus 30 vuotta vanhasta Suomessa valmistetusta geopolymeerikattotiilestä. Tulokset osoittavat, että geopolymeerisideaine on kestänyt erinomaisesti pohjoisiakin sääolosuhteita. Aiemmin on tiedetty myös, että vastaavat materiaalit ovat kestäneet tuhansia vuosia Välimeren ilmastossa, sillä vanha roomalainen betoni muistuttaa geopolymeerejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme