Oulun yliopisto

Oulun yliopisto avaa yksitoista tenure track -tehtävää vahvistamaan profiilialojensa tutkimusta

Jaa
Oulun yliopisto vahvistaa monitieteistä osaamistaan profiilialoillaan avaamalla yksitoista tenure track -tehtävää ja yhden yliopistotutkijan tehtävän. Avoimet tehtävät sijoittuvat kolmeen tutkimuksen profiiliteemaan: kestävä vetytalous, tekoälypohjaiset ratkaisut sekä ihmisen ja ympäristön resilienssin vahvistaminen.
Kuva: Oulun yliopisto / Mikko Törmänen
Kuva: Oulun yliopisto / Mikko Törmänen

Tenure track -urapolkumallissa hakija voidaan valita kokemuksensa ja pätevyytensä perusteella nuoremmaksi apulaisprofessoriksi (Assistant Professor) tai apulaisprofessoriksi (Associate Professor). Haut mahdollistavat valinnan myös suoraan professoriksi (Full Professor).

Oulun yliopiston tutkimus on erikoistunut yhteensä yhdeksälle profiilialalle. Nyt haettavaksi avatut tehtävät sijoittuvat seuraaviin Suomen Akatemian Profi7-tutkimusohjelmasta rahoitusta saaviin tutkimusteemoihin:

Vetytalous ilmastonmuutoksen ratkaisuna (H2Future)

H2Future-teema hakee neljää tutkijaa vahvistamaan tutkimusta, jolla edistetään vedyn puhtaita tuotantoteknologioita, vedyn hyödyntämistä terästuotannossa ja vetyä kestävien terästen kehittämistä.

Ihmisen vahvuudet digitalisoituvassa maailmassa (Hybrid Intelligence)

Hybrid Intelligence -teemassa (HI) on avoinna neljä tutkijan tehtävää. Teemassa pyritään yhdistämään ihmisten ja koneiden vahvuudet eettisesti ja vastuullisesti sekä linkittämään osaamista tunnetekoälyn, oppimisprosessien ja havainnointitekniikan aloilla tekoälypohjaisten ratkaisujen kehittämiseen.

Globaali muutos ja arktisen ympäristön ja ihmisen kestävät suhteet (FRONT)

Front-teemassa haetaan neljää tutkijaa vahvistamaan ihmisten, organisaatioiden ja ympäristön resilienssin eli muutoskyvyn ja kestävyyden tutkimusta globaaleissa muutoksissa ja kestävyyden ongelmien ratkaisemisessa.

Tarkemmat tiedot avoinna olevista tehtävistä verkossa.

H2FUTURE (Hydrogen Future as Climate Change Solution):

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Catalysis

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Material Science of Steels

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Reduction Metallurgy Chemistry

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Theoretical Material Physics

HI (Hybrid Intelligence: Human-AI Co-evolution and Learning in Multi-realities):

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Tenure in Augmented, Mixed and/or Virtual Reality Technologies

- Tenure Track Assistant or Associate Professor in Learning Process Data Analytics

- Tenure Track Assistant or Associate Professor in Emotion and Cognition AI Based on Computer Vision and Machine Learning Senior Research Fellow in Ethics in Artificial Intelligence

FRONT (Frontiers of Resilience):

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Spatial Resilience Research Methods

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Resilient Organizations and Business Networks

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Resilience, Resistance, and Reconciliation

- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Socio-ecological Resilience

Professoritason tehtäviin sisältyy startup-paketti, johon kuuluu tutkimuskulujen rahoittaminen ja tutkimusryhmän palkkaaminen.

Yhteyshenkilöt

Taina Pihlajaniemi, tutkimusrehtori, p. 040 0586920, taina.pihlajaniemi@oulu.fi
H2Future-teema: professori Marko Huttula, p. 050 3502942. marko.huttula@oulu.fi
HI-teema: professori Sanna Järvelä, p. 040 5777164, sanna.jarvela@oulu.fi
FRONT-teema: professori Jarkko Saarinen, p. 040 4840777, jarkko.saarinen@oulu.fi
Anna-Maria Hietapelto, viestintäasiantuntija, p. 040 7650015, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Kuvat

Kuva: Oulun yliopisto / Mikko Törmänen
Kuva: Oulun yliopisto / Mikko Törmänen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Laaja tutkimus tuo uutta tietoa endometrioosin geneettisestä taustasta29.3.2023 08:53:55 EEST | Tiedote

Oxfordin yliopiston tutkijat ovat yhteistyössä Oulun yliopiston, suomalaisen FinnGen-hankkeen ja 24 muun tutkimusryhmän kanssa eri puolilta maailmaa julkaisseet tähän mennessä laajimman tutkimuksen endometrioosin geneettisestä perustasta. Tutkittavana oli 60 600:n endometrioosia sairastavan naisen ja 701 900 kontrollihenkilön DNA:ta. Tutkimus julkaistiin erittäin korkeatasoisessa Nature Genetics -lehdessä.

Oulun yliopisto kouluttaa erityisopettajia ja varhaiskasvatuksen opettajia Kajaanissa28.3.2023 11:33:35 EEST | Tiedote

Oulun yliopisto vastaa Kainuun ja Ylä-Savon alueiden opetus- ja kasvatusalan opettajapulaan uudella koulutushankkeella. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Oulun yliopiston, Kajaanin ja Iisalmen yhteiselle hankkeelle 840 000 euroa. Oulun yliopisto järjestää myönnetyllä rahoituksella erityisopettajan kelpoisuuden tuottavia opintoja sekä tutkintoon johtavaa varhaiskasvatuksen koulutusta.

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymää sairastavat naiset kamppailevat kehonkuvansa kanssa – laihduttaminen ja tyytymättömyys omaan kehoon yleistä myös normaalipainoisilla28.3.2023 07:10:00 EEST | Tiedote

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymää eli PCOS:ää (polycystic ovary syndrome) sairastavat naiset yrittävät muita naisia useammin laihduttaa elämänsä aikana. Monet PCOS:ää sairastavat naiset myös kokevat itsensä ylipainoisiksi, vaikka olisivatkin todellisuudessa normaalipainoisia. Havainnot käyvät ilmi Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan tuoreesta tutkimuksesta.

Pohjois-Pohjanmaan uudistettu yrittäjyyskasvatuksen strategia otetaan käyttöön27.3.2023 15:35:47 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaalle on uudistettu yrittäjyyskasvatuksen strategia vuoteen 2027 asti laajana alueellisena yhteistyönä. Uudistustyötä on tehty VÄKEVÄ - Kestävä kehitys, digitalisaatio ja kansainvälisyys osana yrittäjyyskasvatusta -hankkeessa. Strategiaprosessiin on osallistunut lukuisia alueen koulutusorganisaatioiden edustajia, yrittäjyyskasvatuksen yhteistyökumppaneita ja yrittäjiä. Strategia julkistetaan VÄKEVÄ-hankkeen loppuseminaarissa 30.3. klo 9 - 15.30. Tapahtumassa keynote-puhujana on mm. kansanedustaja Mari-Leena Talvitie.

Uupumuksen hallintaan tarkoitettua terveyssovellusta testataan MS-potilailla17.3.2023 08:02:43 EET | Tiedote

Oulun yliopisto ja Oulun yliopistollinen sairaala ovat aloittaneet pilottitutkimuksen, jossa testataan uupumuksen hallintaan tarkoitettua digitaalista terveyssovellusta multippeliskleroosia eli MS-tautia sairastavilla potilailla. Tavoitteena on tarjota potilaille omahoidon työkalu, jonka avulla he voivat hallita paremmin omaa jaksamistaan. Tutkimus on osa Sitran rahoittamaa digitaalisten terapiaratkaisujen ohjelmaa. Osallistujat käyttävät sovellusta kaksi kuukautta ja raportoivat samalla kokemuksistaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme