Oulun yliopisto

Oulun yliopisto ja Ramboll yhteistyöhön

Jaa

Kumppanuuden tavoitteena on kasvattaa suunnittelualan osaamista sekä kehittää uusia palveluja ja tuotteita tulevaisuuden älykkään ja kestävän yhdyskuntarakenteen toteutukseen.

Kuva: Juha Sarkkinen / Oulun yliopisto
Kuva: Juha Sarkkinen / Oulun yliopisto

Oulun yliopisto ja suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Ramboll Finland Oy ovat solmineet kaksivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tiivistää yhteistyötä uuden osaamisen kehittämiseksi, koulutuksen työelämävastaavuuden kasvattamiseksi sekä innovaatioiden lisäämiseksi rakennusalalla. Yhteistyön keskeisimpiä teemoja ovat älykkäät ja kestävät kaupungit, älykäs liikkuminen, infrastruktuuri, älykkäät rakennukset sekä ympäristöasiat.

Suunnittelu- ja konsultointialan menestys on vahvasti sidoksissa osaavaan työvoimaan, josta on tälläkin hetkellä vajausta. Toimialajärjestö SKOLin tekemän selvityksen mukaan alan osaajavaje kasvaa jopa 9000 henkilöön vuoteen 2025 mennessä.

"Haluamme lisätä nuorten ja heidän opettajiensa tietoa monialaisen ja nopeasti kehittyvän yhdyskuntasuunnittelun mahdollisuuksista sekä näköaloista tulevaisuuteen. Yhteistyön kautta monipuoliset uramahdollisuudet konkretisoituvat. Samalla saadaan näkyvyyttä alan osaamistarpeista ja lisätään valmiuksia käytännön työelämään", sanoo teknillisen tiedekunnan dekaani Riitta Keiski.

Yhteistyö palvelee molempia osapuolia kun moniammatillista osaamista voidaan kehittää ja jakaa puolin ja toisin.

"Olemme erittäin iloisia kumppanuutemme syventämisestä Oulun yliopiston kanssa. Sen tavoitteena on parantaa alan osaamista ja innostaa nuoria hakeutumaan suunnittelualan opintoihin ja töihin. Haluamme myös kehittää yhdessä uusia palveluja ja tuotteita tulevaisuuden älykkään ja kestävän yhdyskuntarakenteen toteutukseen", sanoo toimialajohtaja Jarkko Niittymäki Rambollista.

"Opiskelijayhteistyö on meille tärkeää. Esimerkiksi vuoden 2018 aikana tarjosimme harjoittelupaikan lähes 130 opiskelijalle".

Sopimuksen myötä yhdessä tekemistä pyritään kehittämään monella tasolla, esimerkiksi lisäämällä diplomitöitä ja työharjoitteluita. Sopimuksen piiriin kuuluvat myös tutkimus- ja kehityshankkeet, jatko-opintojen tukeminen, luentojen ja kurssien pitäminen sekä erilaiset tapahtumat, vierailut ja kilpailut.

Ramboll on johtava kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Säätiöomisteisessa yhtiössä työskentelee 14 000 eri alojen ammattilaista globaalisti. Suomessa yritys toimii maanlaajuisesti 2400 asiantuntijan voimin. Yritys tarjoaa asiantuntijapalveluja infrastruktuurin, ympäristön ja rakennusten suunnitteluun, rakennuttamiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon sekä johdon konsultointiin. Tavoitteena on luoda aidosti koko yhteiskunnan toimintaa kehittäviä ratkaisuja. https://fi.ramboll.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Rauno Heikkilä, Oulun yliopisto, puh. 0294 482 072, rauno.heikkila@oulu.fi
Johtaja Jarkko Niittymäki, Ramboll Finland, puh. 040 750 1169, jarkko.niittymaki@ramboll.fi

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Kuva: Juha Sarkkinen / Oulun yliopisto
Kuva: Juha Sarkkinen / Oulun yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Energiatehokkaat lähetysstrategiat moniantennijärjestelmissä12.6.2019 01:23:00 EESTTiedote

Diplomi-insinööri Kien-Giang Nguyen väittelee Oulun yliopistosta torstaina. Tietoliikennetekniikan alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Energy-Efficient Transmission Strategies for Multiantenna Systems (Energiatehokkaat lähetysstrategiat moniantennijärjestelmissä). Vastaväittäjänä toimii apulaisprofessori Bruno Clerckx (Imperial College London) ja kustoksena professori Markku Juntti Oulun yliopistosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme