Oulun yliopisto

Oulun yliopisto ja Ramboll yhteistyöhön

Jaa

Kumppanuuden tavoitteena on kasvattaa suunnittelualan osaamista sekä kehittää uusia palveluja ja tuotteita tulevaisuuden älykkään ja kestävän yhdyskuntarakenteen toteutukseen.

Kuva: Juha Sarkkinen / Oulun yliopisto
Kuva: Juha Sarkkinen / Oulun yliopisto

Oulun yliopisto ja suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Ramboll Finland Oy ovat solmineet kaksivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tiivistää yhteistyötä uuden osaamisen kehittämiseksi, koulutuksen työelämävastaavuuden kasvattamiseksi sekä innovaatioiden lisäämiseksi rakennusalalla. Yhteistyön keskeisimpiä teemoja ovat älykkäät ja kestävät kaupungit, älykäs liikkuminen, infrastruktuuri, älykkäät rakennukset sekä ympäristöasiat.

Suunnittelu- ja konsultointialan menestys on vahvasti sidoksissa osaavaan työvoimaan, josta on tälläkin hetkellä vajausta. Toimialajärjestö SKOLin tekemän selvityksen mukaan alan osaajavaje kasvaa jopa 9000 henkilöön vuoteen 2025 mennessä.

"Haluamme lisätä nuorten ja heidän opettajiensa tietoa monialaisen ja nopeasti kehittyvän yhdyskuntasuunnittelun mahdollisuuksista sekä näköaloista tulevaisuuteen. Yhteistyön kautta monipuoliset uramahdollisuudet konkretisoituvat. Samalla saadaan näkyvyyttä alan osaamistarpeista ja lisätään valmiuksia käytännön työelämään", sanoo teknillisen tiedekunnan dekaani Riitta Keiski.

Yhteistyö palvelee molempia osapuolia kun moniammatillista osaamista voidaan kehittää ja jakaa puolin ja toisin.

"Olemme erittäin iloisia kumppanuutemme syventämisestä Oulun yliopiston kanssa. Sen tavoitteena on parantaa alan osaamista ja innostaa nuoria hakeutumaan suunnittelualan opintoihin ja töihin. Haluamme myös kehittää yhdessä uusia palveluja ja tuotteita tulevaisuuden älykkään ja kestävän yhdyskuntarakenteen toteutukseen", sanoo toimialajohtaja Jarkko Niittymäki Rambollista.

"Opiskelijayhteistyö on meille tärkeää. Esimerkiksi vuoden 2018 aikana tarjosimme harjoittelupaikan lähes 130 opiskelijalle".

Sopimuksen myötä yhdessä tekemistä pyritään kehittämään monella tasolla, esimerkiksi lisäämällä diplomitöitä ja työharjoitteluita. Sopimuksen piiriin kuuluvat myös tutkimus- ja kehityshankkeet, jatko-opintojen tukeminen, luentojen ja kurssien pitäminen sekä erilaiset tapahtumat, vierailut ja kilpailut.

Ramboll on johtava kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Säätiöomisteisessa yhtiössä työskentelee 14 000 eri alojen ammattilaista globaalisti. Suomessa yritys toimii maanlaajuisesti 2400 asiantuntijan voimin. Yritys tarjoaa asiantuntijapalveluja infrastruktuurin, ympäristön ja rakennusten suunnitteluun, rakennuttamiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon sekä johdon konsultointiin. Tavoitteena on luoda aidosti koko yhteiskunnan toimintaa kehittäviä ratkaisuja. https://fi.ramboll.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Rauno Heikkilä, Oulun yliopisto, puh. 0294 482 072, rauno.heikkila@oulu.fi
Johtaja Jarkko Niittymäki, Ramboll Finland, puh. 040 750 1169, jarkko.niittymaki@ramboll.fi

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Kuva: Juha Sarkkinen / Oulun yliopisto
Kuva: Juha Sarkkinen / Oulun yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto vahvistaa merkittävästi arktista tutkimustaan – haussa viisi huippututkijaa15.1.2019 07:30Tiedote

Pohjoisiin arktisiin alueisiin liittyvät globaalimuutokset koetaan nyt erittäin ajankohtaisiksi maailman eri maissa. Oulun yliopisto haluaa vastata arktisia alueita koskeviin haasteisiin vahvistamalla merkittävästi niihin liittyvää tutkimusta. Parhaillaan haetaan maailmanlaajuisella haulla viittä uutta jo ansioitunutta tai lupaavaa tutkijaa uuteen Oulun yliopiston Arctic Interactions (ArcI) -tutkimusohjelmaan.

Nopeat virtaaman muutokset vesivoimaloiden alapuolisissa jokiuomissa lisääntyneet – taustalla tuulivoiman kasvu18.12.2018 08:30Tiedote

Oulun yliopistossa on valmistunut ensimmäinen kattava ja laaja tutkimus vesivoimaloiden säännöstelyn aiheuttamista jokien lyhytaikaisista nopeista virtaaman muutoksista Pohjoismaissa, erityisesti Suomessa ja Norjassa. Tutkimuksessa tehty merkittävin havainto on, että vesivoimaloiden aiheuttamat nopeat virtaaman muutokset voimalapatojen alapuolisissa jokiuomissa ovat huomattavasti lisääntyneet viimeisten kymmenen ja erityisesti muutaman viime vuoden aikana.

Ikiroudan sulaminen uhkaa arktisia kaupunkeja ja teollisuutta12.12.2018 07:15Tiedote

Ilmaston lämmetessä jopa 70 prosenttia pohjoisten ikirouta-alueiden infrastruktuurista sijaitsee riskialueilla, selviää suomalaisten maantieteilijöiden johtamassa kansainvälisessä tutkimuksessa. Ikiroudan sulaminen ja siitä johtuva maaperän vettyminen ja painuminen voivat tutkijoiden mukaan uhata arktisten alueiden kestävää kehitystä ja luonnonvarojen hyödyntämistä tulevina vuosikymmeninä. Riskialueilla asuu kolme neljäsosaa pohjoisen pallonpuoliskon ikirouta-alueiden väestöstä, noin neljä miljoonaa ihmistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme