Oulun yliopisto

Oulun yliopisto Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -ohjelmaan

Jaa

Oulun yliopisto on valittu Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -kumppanuusohjelmaan. Ohjelmassa mukana olevat yliopistot ja tutkimusorganisaatiot tekevät laajaa tutkimus-, koulutus- ja innovaatioyhteistyötä Nokia Bell Labsin kanssa sekä luovat yhteistä näkemystä langattoman teknologian tulevaisuudesta. Ohjelmaan on kutsuttu 25 huippuyliopistoa eri puolilta maailmaa.

”Nokia Bell Labs on perustanut akateemisen kumppaniohjelman tuomaan parhaat yliopistot yhteen globaalien haasteiden ratkaisemisessa. Oulun yliopisto on johtava tutkimusyhteistyökumppanimme, ja olemme iloisia saadessamme globaaliin verkkoomme vahvaa langattoman tietoliikenteen osaamista. Odotamme mielenkiinnolla uudenlaista yhteistyötämme”, Nokia Bell Labsin tutkimusjohtaja Lauri Oksanen sanoo.
 
”Oulun yliopisto kuuluu langattoman tietoliikenteen tutkimus- ja innovaatioekosysteemin ytimeen. Teemme maailmanluokan tutkimusta, jonka vaikuttavuutta vahvistamme yhdessä merkittävien yhteistyökumppaneidemme kanssa. Oulun yliopistolle on hieno tunnustus olla osa Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -ohjelmaa. Nokialla ja Oulun yliopistolla on jo pitkä yhteinen historia, ja olemme ilahtuneita yhteistyön uudesta vaiheesta”, sanoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.
 
Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -ohjelma kokoaa maailman huippututkijat mahdollistamaan tulevaisuuden teknologiamurroksia, jotka yhdistävät ihmisiä ja palveluja välittömässä ja mukautuvassa verkossa.  Tutkijoille ohjelma on erinomainen mahdollisuus päästä seuraamaan langattoman tulevaisuuden kehittämistä globaalissa yritystoiminnassa. Näin varmistetaan tieteellisen tutkimustiedon hyödynnettävyys tulevaisuuden langattoman teknologian sovelluksissa ja palveluissa. Yhteiskehittämisen avulla ja resursseja jakamalla voimat kootaan kunnianhimoisiksi hankkeiksi. Tutkimuksen ja johtajuuden kehittämisen lisäksi kumppanuusohjelma tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille. Suomesta Oulun yliopiston lisäksi ohjelmassa ovat mukana Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto.
 
Bell Labs on alun perin yhdysvaltalainen, elektroniikkaan ja tietojenkäsittelyyn keskittynyt tutkimus- ja kehitysorganisaatio. Vuoden 2016 yrityskaupan myötä se on nykyisin osa Nokia-konsernia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopisto
Akatemiaprofessori Matti Latva-aho, p. 0294 482 847, matti.latva-aho@oulu.fi
Professori Markku Juntti, p. 0294 482 834, markku.juntti@oulu.fi
Viestintäasiantuntija Kaisu Innanen, p. 050 4344 261, kaisu.innanen@oulu.fi

Nokia
Viestintä
Puh. 010 448 4900
Sähköposti: press.services@nokia.com

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Ikiroudan sulaminen uhkaa arktisia kaupunkeja ja teollisuutta12.12.2018 07:15Tiedote

Ilmaston lämmetessä jopa 70 prosenttia pohjoisten ikirouta-alueiden infrastruktuurista sijaitsee riskialueilla, selviää suomalaisten maantieteilijöiden johtamassa kansainvälisessä tutkimuksessa. Ikiroudan sulaminen ja siitä johtuva maaperän vettyminen ja painuminen voivat tutkijoiden mukaan uhata arktisten alueiden kestävää kehitystä ja luonnonvarojen hyödyntämistä tulevina vuosikymmeninä. Riskialueilla asuu kolme neljäsosaa pohjoisen pallonpuoliskon ikirouta-alueiden väestöstä, noin neljä miljoonaa ihmistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme