Oulun yliopisto

Oulun yliopisto tukee työperäistä maahanmuuttoa uusilla yrityskoulutuksilla

Jaa
Oulun yliopisto tukee työperäistä maahanmuuttoa uusilla yrityksille suunnatuilla Soft Landings -perehdytyskoulutuksilla. Syksyllä 2021 aloitetuilla koulutuksilla on tarkoitus tukea suomalaisten yritysten kykyä rekrytoida kansainvälisiä työntekijöitä tarjoamalla yritysten kansainvälisille työntekijöille laaja perehdytyskoulutus suomalaisesta yhteiskunnasta, paikallisesta elämästä ja työelämästä.

Koulutukset tukevat yritysten henkilöstöhallintoa ja auttavat uusia työntekijöitä aloittamaan tasapainoisen elämän Suomessa. Osallistujat saavat laajan tietopaketin muun muassa tuloverotuksen ja eläkejärjestelmän perusperiaatteista sekä esimerkiksi paikallisista koulu- ja varhaiskasvatusmahdollisuuksista perheen lapsille.

”Koulutuksiin on mahdollista osallistua etänä mistä päin Suomea tahansa”, kertoo asiakkuuspäällikkö Monika Luukkonen Oulun yliopistosta.

”Koulutuksia tarjotaan mahdollisuuksien mukaan myös paikan päällä. Perusmuodossaan koulutus on yhteensä 21 tuntia.”

Yksi koulutuksen käyttäjistä on noin 550 ihmistä työllistävä The Qt Company, joka toimii globaalisti ohjelmistotuotannon alalla.

”Me The Qt Companylla rekrytoimme tällä hetkellä kansainvälisesti, ja olemme ottaneet Oulun yliopiston tarjoaman Soft Landings -koulutuskokonaisuuden osaksi meidän Suomeen muuttavien uusien ulkomaalaisten työntekijöiden perehdytystä. Meille on tärkeää, että uudet työntekijämme saavat vahvan tietopaketin suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista sekä oikeat avaimet suomalaiseen työelämään. Koska monet ulkomaalaiset työntekijät tulevat Suomeen perheineen, nämä koulutukset ovat tarjonneet heille vinkkejä ja tietoa paikalliseen elämään, esimerkiksi lasten päiväkoti- ja kouluvalintoihin sekä mahdollisuuden saada vastauksia itseä mietityttäviin kysymyksiin Oulun yliopiston kouluttajilta”, kuvailee Krista Selander, Senior HR Manager.

”Olemme Qt:lla erittäin iloisia, että saamme joukkoon mukaan työntekijöitä ympäri maailmaa rikastuttamaan osaamistamme.”

Oulun yliopisto on mukana kansallisessa työ- ja elinkeinoministeriön johtamassa Talent Boost -ohjelmassa, joka tukee laajamittaisesti työvoiman maahanmuuttoa. Talent Boost -ohjelmassa panostetaan lisäksi entistä vahvemmin kansainvälisten opiskelijoiden ja tutkijoiden maahanmuuton ja Suomeen integroitumisen näkökulmaan.

Oulun yliopiston Soft Landings -koulutukset liittyvät keskeisesti kansalliseen Talent Boost -työhön. Koulutuksista ovat tähän mennessä kiinnostuneet erityisesti ICT-alan yritykset, mutta ne sopivat hyvin minkä tahansa alan kansainvälisille työntekijöille. Koulutuksia tarjotaan myös Oulun yliopiston henkilökunnalle, johon kuuluu paljon eri kansallisuuksia.

Lisätietoja:

Asiakkuuspäällikkö Monika Luukkonen, Oulun yliopisto

monika.luukkonen@oulu.fi

Puh. 0400 464 244

Oulun yliopisto: Kansainvälisen työyhteisön palvelut

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye