Oulun yliopisto

Oulun yliopistolle vastinrahakampanjassa lahjoituksia yhteensä 5,2 miljoonaa euroa

Jaa

Oulun yliopiston kesäkuun lopussa päättynyt kaksivuotinen varainhankintakampanja tuotti yhteensä 5,2 miljoonaa euroa. Kampanja liittyi valtion vastinrahoitukseen, jossa valtio maksaa lisäkertoimen mukaisen vastinrahan yliopiston keräämälle lahjoituspääomalle. Vastinraha kasvattaa näin merkittävästi lahjoitusten vaikuttavuutta. Valtion vastinrahapäätös saadaan loppusyksystä 2022.

Tukea yliopistolle on tullut laajasti eri tahoilta. Keskeisessä roolissa ovat olleet tiedettä tukevat säätiöt, yhdistykset ja Oulun yliopiston yhteistyöyritykset.

Yli puolet yliopiston saamista lahjoituksista oli kohdennettu tekniikan alalle. Suurimmat lahjoitukset tekivät Maa- ja vesitekniikan tuki ry (1 miljoona euroa) ja Teknologiateollisuus ry (600 000 euroa).

”Kiitämme kaikkia lahjoittajiamme, jotka ovat nähneet Oulun yliopiston merkityksen ja osallistuneet kampanjaamme. Yhteisölahjoitusten ohella olemme kiitollisia niille lukuisille yksityishenkilöille, jotka ovat yliopiston ystävinä halunneet ohjata tukensa Oulussa tehtävän koulutuksen ja tutkimuksen hyväksi, ” sanoo yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka.

Lahjoitusvarat ja niille maksettava valtion vastinraha ovat yliopistolle merkittävä lisäresurssi, joka mahdollistaa esimerkiksi uusia tutkimusavauksia ja avainrekrytointeja sekä tukea tutkijanuransa alkuvaiheessa oleville tutkijoille. Yliopisto on jo päättänyt kohdentaa vastinrahakampanjan lahjoituksia esimerkiksi vesitekniikan uuden professuurin perustamiseen.

”Varainhankintakampanjan aikana olemme käyneet tiivistä vuoropuhelua lahjoittajien kanssa. Tulevaisuudessa haluamme edelleen vahvistaa lahjoittajasuhteita ja yhteistyötä. Oulun yliopiston varainhankinta on vastinrahakausista riippumatonta, jatkuvaa toimintaa. Lahjoitusvarat ovat muodostuneet yhä tärkeämmäksi, pitkäjänteiseksi rahoitusinstrumentiksi tutkimuksen ja opetuksen vahvistamisessa”, jatkaa yhteyspäällikkö Kati Ketola. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyspäällikkö Kati Ketola, Oulun yliopisto, puh. 0294 48 4033, kati.ketola@oulu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkimus valottaa Nokian menestyksen sosiaalisia vaikutuksia – tietoliikennejätti rikkoi toimialan ja yhteiskunnan normistoa Elcoteq-yhteistyön aikana 1984–20117.7.2022 10:37:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa tehty tutkimus selvittää tietoliikenneyhtiö Nokian ja sen sopimusvalmistajan Elcoteqin liikesuhteen muutoksen taustoja vuosina 1984–2011. Tutkimus kuvaa sitä kehityspolkua, jossa asiakkaan ja toimittajan tiivis, luottamukseen perustuva kumppanuus alkaa rakoilla markkinoiden muutosten ja vahvemman osapuolen strategisten päätösten seurauksena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme