Oulun yliopisto

Oulun yliopiston 23 englanninkielisen tutkinto-ohjelman yhteishaku aukeaa 7.1.2021

Jaa

Mukana on viisi täysin uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa sekä business-osaamista yhdistettynä data-analytiikkaan, kestävää kemiaa sekä osaajia ICT-alalle.

Kliinisen epidemiologian professori
Jouko Miettusta ja datatieteen dosentti Susanna Pirttikangasta yhdistävät matematiikan ja tilastotieteen osaamisen lisäksi ymmärrys poikkitieteellisen osaamisen tärkeydestä ja tarpeesta. Kuva Mikko Törmänen.
Kliinisen epidemiologian professori Jouko Miettusta ja datatieteen dosentti Susanna Pirttikangasta yhdistävät matematiikan ja tilastotieteen osaamisen lisäksi ymmärrys poikkitieteellisen osaamisen tärkeydestä ja tarpeesta. Kuva Mikko Törmänen.

”Uusien tutkinto-ohjelmien suunnittelua ovat ohjanneet eri alojen työvoimatarve ja Oulun yliopiston profiloituminen. Kansainväliset, monialaiset tutkinto-ohjelmat tuottavat osaajia Oulun alueen yrityksiin ja elinkeinoelämän palvelukseen”, Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu sanoo.

Esimerkiksi Business Analytics maisteriohjelman tuottamalle uudelle, monialaiselle data-analytiikka-osaamiselle on kasvava tarve yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä.

Digitalization, Computing and Electronics (Dice) -tutkinto-ohjelma tuottaa IT-alan osaajia työvoimapula-aloille sekä tutkimuslaitosten palvelukseen. Tarjolla on maisterivaiheen ohella myös kandidaattiopinnot.

Chemistry of Sustainable Processes and Materials -tutkinto-ohjelma kouluttaa kemian osaajia.

Uuden Epidemiology and Biomedical Data Science -maisterikoulutuksesta valmistuneet ovat keskeisiä osaajia esimerkiksi kansansairauksien kuten diabeteksen ja masennuksen esiintymisen tai altistavien tekijöiden kartoittamisessa, ja koronan kaltaisissa pandemioissa.

Kaikki kansainväliset tutkinto-ohjelmat > 

Uusi väestöterveystieteen maisteriohjelma yhdistää lääketieteen ja datatieteet

Eri tieteenaloja yhdistävä Epidemiology and Biomedical Data Science -koulutus tuottaa kansanterveyden asiantuntijoita, jotka pystyvät analysoimaan ja ennustamaan sairauksien esiintyvyyttä ja seurauksia koko väestön tasolla. Opiskelijoille kasvatetaan syvä ymmärrys sekä epidemiologiasta että data-analytiikasta sairauksien leviämisen ymmärtämiseen ja innovaatioiden kehittämiseen.

Epidemiologian ja datatieteen maisterit voivat työllistyä esimerkiksi ICT-alalle, jonka osaajapula koskee myös terveysteknologiaa. Datatieteen dosentti Susanna Pirttikankaan mukaan datan määrää kasvaa kaikkialla, koska kaikki asiat digitoidaan: ”Tätä dataa pitää pystyä myös analysoimaan koneellisesti. Valmistuneilla on oltava käsitys datan laadusta, matemaattisista malleista ja niiden soveltamisesta erilaisten ilmiöiden kuvaamisessa. Näin voidaan esimerkiksi selvittää tilannekuva ja rakentaa korrelaatioita ja assosiaatioita, joiden avulla ennustetaan sairauksien leviämistä.”

Ala tuottaa myös jännittäviä innovaatioita, kuten koronavilkun. Uudet maisterit voivat päätyä esimerkiksi myös terveyteen liittyviin hallinto- tai koulutustehtäviin, tutkijaksi tai tutkimushallintoon. Uuden koulutuksen kansainvälisyys ja englanninkielisyys on luontevaa, sillä Suomessa lääketieteen tutkimuksessa ja ICT-puolella työkieli on usein englanti.

Kuvassa: Kliinisen epidemiologian professori Jouko Miettusta ja datatieteen dosentti Susanna Pirttikangasta yhdistävät matematiikan ja tilastotieteen osaamisen lisäksi ymmärrys poikkitieteellisen osaamisen tärkeydestä ja tarpeesta. Kuva Mikko Törmänen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu, tapio.koivu@oulu.fi, puh. 050 5160664

Kuvat

Kliinisen epidemiologian professori
Jouko Miettusta ja datatieteen dosentti Susanna Pirttikangasta yhdistävät matematiikan ja tilastotieteen osaamisen lisäksi ymmärrys poikkitieteellisen osaamisen tärkeydestä ja tarpeesta. Kuva Mikko Törmänen.
Kliinisen epidemiologian professori Jouko Miettusta ja datatieteen dosentti Susanna Pirttikangasta yhdistävät matematiikan ja tilastotieteen osaamisen lisäksi ymmärrys poikkitieteellisen osaamisen tärkeydestä ja tarpeesta. Kuva Mikko Törmänen.
Lataa
Datatieteen dosentti Susanna Pirttikangasta ja kliinisen epidemiologian professori
Jouko Miettusta  yhdistävät matematiikan ja tilastotieteen osaamisen lisäksi ymmärrys poikkitieteellisen osaamisen tärkeydestä ja tarpeesta. Kuva Mikko Törmänen.
Datatieteen dosentti Susanna Pirttikangasta ja kliinisen epidemiologian professori Jouko Miettusta yhdistävät matematiikan ja tilastotieteen osaamisen lisäksi ymmärrys poikkitieteellisen osaamisen tärkeydestä ja tarpeesta. Kuva Mikko Törmänen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Suomen Akatemialta lähes 13 miljoonaa euroa Oulun yliopiston tutkimuksen profiilialojen vahvistamiseen14.1.2021 09:13:46 EETTiedote

Suomen Akatemia on tehnyt rahoituspäätökset yliopistojen tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseksi vuosille 2021-2026. Oulun yliopistolle myönnettiin 12,79 miljoonaa euroa tukemaan sen ennestään vahvoja tutkimusaloja, jotka liittyvät arktisuuteen, elinikäiseen terveyteen ja 6G:hen. Kansainvälinen asiantuntijapaneeli arvioi Oulun yliopiston hakemuksen erinomaiseksi.

Professori Anssi Paasille merkittävä tunnustus – Adolf E. Nordenskiöldin jälkeen ensimmäiselle suomalaiselle arvostettu Vega-mitali11.1.2021 10:35:00 EETTiedote

Vuonna 1878 perustettu Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi (SSAG) on myöntänyt Oulun yliopiston maantieteen professori Anssi Paasille arvostetun Vega-mitalin hänen tieteellisten ansioidensa perusteella. Yhdistys korostaa perusteluissaan Paasin tutkimuksen merkitystä poliittisen maantieteen kriittisessä uudistamisessa ja laajentamisessa.

Fab Labien pohjoismainen yhteistyö tiivistyy22.12.2020 09:48:58 EETTiedote

Pohjoismaiden Fab Labit ovat vahvistaneet yhteistyötään perustamalla yhdistyksen. Yhdistyksen puheenjohtajuus kiertää pohjoismaita ja pohjoismaihin kuuluvia itsehallintoalueita niin, että kukin vuorollaan vastaa yhdistyksen vetämisestä. Hallituksessa on jäsen kaikista pohjoismaista. Yhdistyksen jäseniä eivät ole henkilöt vaan eri maiden Fab Labit. Tarkoituksena on pohjoismaisen yhteistyön vahvistaminen, tietojen vaihtamisen lisääminen ja avun tarjoaminen uusien Fab Labien avaamiselle eri maissa. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimii Jani Ylioja, Oulun yliopistossa toimivan Fab Lab Oulun johtaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme