Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Mehdi Bennis nousi maailman viitatuimpien tutkijoiden listalle

Jaa

Langattoman tietoliikenteen professori (Tenure track) Mehdi Bennis Oulun yliopistosta on päässyt Highly Cited Researchers 2020 -listalle. Tämä tarkoittaa, että hän on yhden prosentin parhaimmistossa omalla alallaan tutkimusjulkaisujen viittausten määrässä.

Mehdi Bennis, Oulun yliopisto
Mehdi Bennis, Oulun yliopisto

Tietotekniikan tutkijana Mehdi Bennis keskittyy radioresurssien hallintaan, tekoälyyn ja koneoppimiseen 5G- ja 6G-verkoissa.

”Tutkimukseni on kahden teknisen vallankumouksen eli langattoman tietoliikenteen ja koneoppimisen, yhtymäkohdassa. Ne ovat Oulun yliopiston johtaman 6G-lippulaivan keskeisiä tutkimuskohteita. Yleisenä tavoitteena tutkimuksessani on hyödyntää verkon reunalla tuotettujen tietojen saatavuutta, laskenta- ja tallennusominaisuuksia aidosti älykkäiden verkkojen mahdollistamiseksi niin, että tiedonsiirron viive on minimaalinen, luotettavuus maksimaalinen ja yksityisyys huomioitu ”, Mehdi Bennis kertoo.

Maailman viitatuimpien tutkijoiden listalle pääsee, kun tutkijalla on useampi artikkeli, joka sijoittuu viittausten määrässä yhden prosentin parhaimmistoon omalla tieteenalallaan. Listaus tehdään Web of Science -viittaustietokannasta aina kymmenen edellisen vuoden ajalta.

”Koko yliopistoyhteisön puolesta haluan lämpimästi onnitella Mehdi Bennisiä hänen tekemästään vaikuttavasta tutkimuksesta. Oulun yliopisto tavoittelee profiilialoillaan asemaa tieteen kansainvälisessä kärjessä ja tämä on hieno tunnustus pitkäjänteisestä ja kunnianhimoisesta tutkimustyöstä”, yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sanoo.

Suomessa työskentelevistä tutkijoista listalle nousi tänä vuonna 19 tutkijaa. Näistä kaksi sijoittuu Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen tutkimuskeskukseen (CWC) ja Suomen Akatemian koordinoimaan 6G-lippulaivaan, joka on vuonna 2018 alkanut kahdeksan vuoden tutkimuskokonaisuus. Bennisin lisäksi listalla on professori Tarik Taleb, joka työskentelee sekä Oulun yliopistossa että Aalto yliopistossa ja näiden yhteisessä 5G!Drones-hankkeessa.

Oulussa asuva ja viihtyvä Mehdi Bennis muistuttaa, ettei kukaan menesty yksin akateemisessa ympäristössä.

”Tämä tunnustus tehdystä työstä ei olisi ollut mahdollista ilman tutkimusryhmääni, kollegoitani, yhteistyökumppaneitani ja etenkin perhettäni”, hän kiittää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mehdi Bennis, Oulun yliopisto
Mehdi Bennis, Oulun yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

6G-tutkija Mehdi Bennisille merkittävä IEEE Fellow -arvonimi2.12.2020 13:10:22 EETTiedote

Langattoman tietoliikenteen apulaisprofessori Mehdi Bennis Oulun yliopistosta on saanut merkittävän kansainvälisen huomionosoituksen. Maailman johtava teknologiaa edistävä sähkö- ja tietotekniikan alan tieteellinen ja ammatillinen seura IEEE on myöntänyt hänelle IEEE Fellow -arvonimen. Se myönnetään henkilölle, jolla on erityisen merkittäviä ansioita teknologian kehittämisessä maailmanlaajuisesti.

Automatisoitu ja liikuteltava röntgenlaite parantamaan ja nopeuttamaan terveyspalveluja – prototyyppi rakenteilla potilastestejä varten2.12.2020 06:00:00 EETTiedote

Tapaturma kuten kaatuminen laskettelurinteessä vaatii yleensä potilaan kipeytyneen raajan röntgenkuvausta ja sitä varten matkaa lähimpään sairaalaan tai päivystävään terveyskeskukseen. Lähitulevaisuudessa kuvantamispalvelut voidaan tuoda lähemmäksi potilasta. Oululaistutkijat kehittävät parhaillaan pienikokoista radiologista kuvantamislaitetta, jota jopa potilas itse pystyisi tarvittaessa käyttämään. Helppokäyttöisen ja joustavasti sijoitettavan röntgenlaitteen avulla voidaan paitsi parantaa terveyspalvelujen saavutettavuutta myös saada aikaan tuntuvia kustannussäästöjä terveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Pohjois-Suomen metalli- ja konepajayritysten yhteisö tavoittelee verkostoitumista eurooppalaiseen yhteistyöhön1.12.2020 10:10:11 EETTiedote

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Oulun yliopiston Kerttu Saalasti instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat -tutkimusryhmälle sekä Oulun ammattikorkeakoululle yhteensä 240 000 euron rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) Pohjois-Suomen metalli- ja konepajayritysten sekä alan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteisön verkostoimiseksi entistä tiiviimmin eurooppalaiseen yhteistyöhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme