Oulun yliopisto

Oulun yliopiston tohtoripromootio siirretään ensi kevääseen

Jaa

Yliopistojen vuoden 2020 tohtoripromootiot siirtyvät koronaviruspandemian vuoksi. Oulun, Turun ja Itä-Suomen yliopistojen promootiot pyritään järjestämään keväällä 2021.

Kunkin kolmen yliopiston oli alun perin tarkoitus juhlia tohtoripromootioitaan nyt kuluvana keväänä. Koronaviruspandemian vuoksi yliopistot päättivät maaliskuussa siirtää kevään promootionsa syyskuulle 2020.

Koronavirusepidemian jatkuessa ja promootiojärjestelyiden edetessä yliopistot ovat yhdessä todenneet, ettei promootion eri juhlallisuuksia voida vielä syyskuussakaan toteuttaa ilman koronavirukseen liittyviä terveysriskejä. Osallistujia on satoja, ja heidän terveytensä turvaaminen on järjestäjille ensisijaista. Lisäksi matkustusrajoitteet saattavat vaikeuttaa etenkin ulkomaalaisten vieraiden pääsyä tilaisuuksiin.

Syyskuun tohtoripromootiot on nyt päätetty siirtää yliopistojen yhteisellä päätöksellä. Kaikki kolme yliopistoa pyrkivät järjestämään tohtoripromootionsa vuoden päästä keväällä 2021.

Kukin yliopisto julkistaa uuden promootioajankohdan myöhemmin aikataulujen varmistuttua.

Yliopistot ovat olleet yhteydessä suoraan osallistujiin promootion siirtymisestä. Osallistujat saavat kultakin yliopistolta tietoa ilmoittautumisia ja maksuja koskevista toimenpiteistä.

Oulun yliopisto julkisti tammikuussa promootiossa vihittävien kunniatohtorien nimet. Kunniatohtoriksi vihittävät pysyvät ennallaan, vaikka promootio siirtyy.

Lisätietoja:

Harri Oinas-Kukkonen, promootiotoimikunnan puheenjohtaja, Oulun yliopisto, harri.oinas-kukkonen@oulu.fi, 029 448 0000

Anne Kovalainen, promootiotoimikunnan puheenjohtaja, Turun yliopisto, anne.kovalainen@utu.fi, 050 502 7022

Katri Vehviläinen-Julkunen, promootiotoimikunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopisto, katri.vehvilainenjulkunen@uef.fi, 050 338 1957

www.oulu.fi/promootio
www.utu.fi/promootio
www.uef.fi/promootio

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme