Oulun yliopisto

Oulun yliopiston tutkijat kertovat nuorten yrittäjyydestä

Jaa

Uusin nuorisobarometri on julkaistu tänään. Barometrin mukaan nuorten parissa yrittäjyys on monilla mittareilla nosteessa. Oulun yliopiston asiantuntijat ovat median käytettävissä nuorten yrittäjyysasenteisiin, työn ja opiskelun vetovoimaisuuteen nuorten keskuudessa sekä yrittäjyyskasvatukseen ja yksinyrittäjien työhyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

 Jouni Hintikka, projektitutkija, p. 0294 487 098

Nuorten yrittäjyysasenteet sekä yrittäjyysilmaston ja yrittäjyyden kulttuurin edistäminen, yrittäjyyskasvatus ja sen toiminnallistaminen. Lukiolain ja lukioiden opetussuunnitelmauudistus sekä siihen liittyvä elinkeinoelämä- ja korkeakouluyhteistyö.

Heli Kiema-Junes, yliopisto-opettaja, p. 0294 483 731

Nuorten työ- ja opiskeluhyvinvointi, erityisesti työn imun, opiskeluinnon, uupumuksen näkökulmat. Nuorten vuorovaikutustaidot, sosiaalinen tuki ja yleisesti psyykkinen hyvinvointi.

Kaisa Vehkalahti, Oulun yliopiston akatemiatutkija, p. 050 359 7292

Mukana seurantatutkimuksessa, jossa on seurattu maaseutupaikkakunnalta kotoisin olevia nuoria peruskoulun lopusta toiselle asteelle, ja jotka ovat nyt siirtymässä työelämään. Lapsuuden ja nuoruuden historia, muuttuva maalaisnuoruus.

Anna-Mari Simunaniemi, tutkimusjohtaja, p. 050 466 2832

Yksinyrittämisen ja johtamisen erityispiirteet. Mikroyritysten kasvu verkostoissa ja yhteiskunnallinen merkitys. Yrittäjien työhyvinvoinnin edistäminen.

Tutkijoiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@oulu.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oma 5G/6G-testiverkko pitää oululaiset tutkijat kehityksen kärjessä27.5.2020 07:07:19 EESTTiedote

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimuskokonaisuuden yksi keskeinen elementti on avoin 5G-testiverkko (5GTN), jonka edistykselliset verkkotoiminnot esiteltiin tutkijoille ja kehittäjille jo vuonna 2015. Avoimena testiympäristönä se linkittää, teorian käytäntöön sekä tutkimuksen liike-elämään, kun uusia laitteita ja sovelluksia voidaan testata täysin omassa hallinnassa olevassa testiverkossa. Suunta ja siirtymä kohti 6G-testiverkkoa on selvä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme