Oulun yliopisto

Oulun yliopiston virallinen tutkintotodistus on jatkossa sähköinen

Jaa

Oulun yliopistosta valmistuneet saavat jatkossa sähköisen tutkintotodistuksen. Elokuussa 2022 valmistuvat ovat ensimmäisiä, joiden virallinen tutkintotodistus on sähköinen tutkintotodistus. Uudistus lisää todistuksen luotettavuutta, ja työnantajat voivat tarkistaa todistuksen aitouden helposti verkossa.

Sähköinen tutkintotodistus allekirjoitetaan sähköisen varmenteen avulla, mikä takaa tutkintotodistuksen aitouden ja hankaloittaa todistuksen väärentämistä. Sähköinen tutkintotodistus on EU:n tasolla hyväksytty dokumentti, joka noudattaa EU:n standardeja ja on luokiteltu korkeimmalla EU:n turvallisuusluokituksella.

Oulu.fi-sivustolta löytyy Atomi Validator -palvelu, jonka avulla työnantajat voivat tarkistaa todistuksen aitouden. Tutkintotodistuksen aitouden voi tarkistaa myös Digi- ja väestötietoviraston sivuilta löytyvän palvelun avulla. Lisäksi Euroopan komission sivuille on tulossa palvelu todistuksen aitouden tarkistamiseksi.

Todistuksen muuttuminen sähköiseksi helpottaa myös valmistuneita työnhakijoita, sillä työnhaku tapahtuu nykyisin useimmiten verkossa esimerkiksi sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.

”Oulun yliopistosta valmistuneet voivat toimittaa jo työhakemusvaiheessa työnantajalle virallisen tutkintotodistuksen. Liitteitä ei myöskään tarvitse enää skannata paperilta sähköiseen muotoon”, kertoo Oulun yliopiston koulutuspalvelujen johtaja Vesa-Matti Sarenius.

Sähköisen tutkintotodistuksen lisäksi opiskelijat saavat tutkintotodistuksesta paperisen kopion, joka jaetaan yliopiston valmistujaisjuhlassa eli publiikissa. Jos opiskelija ei pääse publiikkiin, hän saa kopion koulutuksen lähipalveluista.

”Kopio jaetaan edelleen yliopiston kansiossa, jonka kanssa voi ottaa valmistujaiskuvia ja laittaa todistuksen näytille esimerkiksi omissa valmistujaisjuhlissa. Kopio ei ole virallinen tutkintotodistus, mutta sillä voi olla valmistuvalle suuri symbolinen arvo”, Sarenius sanoo.

Sähköinen tutkintotodistus on käytössä jo joissakin Suomen korkeakouluissa, ja moni korkeakoulu on siirtymässä paperisesta tutkintotodistuksesta sähköiseen.

Lisätiedot:

Koulutuspalvelujen johtaja Vesa-Matti Sarenius, Oulun yliopisto, puh. 0294 483683vesa-matti.sarenius@oulu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sepelvaltimotautiin liittyvän äkkikuoleman syistä paljastui uutta tietoa – akuutin sydäninfarktin sijasta taustalla on useimmiten sydänlihaksen sairaus30.9.2022 09:23:01 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tutkimus haastaa vallalla olevan käsityksen sepelvaltimotautiin liittyvien äkkikuolemien syistä. Kardiologian alan merkittävimmässä kansainvälisessä julkaisusarjassa esitetyt tulokset viittaavat vahvasti siihen, että perinteinen sydäninfarkti ei olekaan niin merkittävässä roolissa sepelvaltimotaudin aiheuttamissa äkkikuolemissa kuin aiemmin on ajateltu.

Autojen jakohihnojen rikkoutumisen taustalla ferrokromikuonan eli OKTO-murskeen aiheuttama kuluminen20.9.2022 12:30:00 EEST | Tiedote

Uudet tutkimustulokset selventävät, miksi Oulun seudulla autojen jakohihnoja rikkoutuu useammin kuin muualla maassa. Tutkimuksessa oli mukana useita tutkimusorganisaatioita, ja tutkimustyössä selvitettiin erilaisia mahdollisia syitä ilmiön taustalla. Lopulta ongelman aiheuttavaksi tekijäksi varmistui Oulun seudulla laajasti tiestössä asfaltin runkoaineena käytetty ferrokromikuona.

EMBARGO 19.9. klo 14.00 Mikroyrittäjyyden professuuriin lahjoituksia 125 000 euroa – Kerttu Saalasti -palkinto yrittäjyystutkijalle19.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

19.9. järjestetyssä Kerttu Saalasti -seminaarissa julkistettiin merkittävät lahjoitukset Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituuttiin yhteistyössä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun kanssa perustettavalle mikroyrittäjyyden professuurille. Joki-Pohjanmaan, Suomenselän ja Alavieskan Osuuspankit antoivat yhteislahjoituksen 50 000 euroa ja Nivalan kaupunki saman verran. Lisäksi Raahen kaupunki lahjoitti 25 000 euroa. Seminaarissa jaettiin myös Kerttu Saalasti -palkinto yrittäjyyttä merkittävästi edistäneelle henkilölle. Palkinnon sai yrittäjyyden professori Ulla Hytti Turun yliopistosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme