Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Vuoden Alumni 2021 Kaisa Hietala on kestävän liiketoiminnan puolestapuhuja ja tekijä

Jaa

Oulun Yliopistoseura ry on nimennyt hallitusammattilainen Kaisa Hietalan Oulun yliopiston Vuoden Alumniksi 2021. Kaisa Hietala on kokenut liiketoimintajohtaja, joka on pyrkinyt työssään yhdistämään ympäristöhaasteet ja liiketoiminnan. Vuoden Alumni nimettiin Oulun yliopistogaalassa perjantaina 12.11.2021.

Kaisa Hietala (kuva: Oulun yliopisto / Mikko Törmänen)
Kaisa Hietala (kuva: Oulun yliopisto / Mikko Törmänen)

Oulun yliopiston strategisena kulmakivenä on YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden tukeminen kaikessa tutkimus- ja koulutustoiminnassa. Koulutamme tulevaisuuden suunnannäyttäjiä kestävämmän, älykkäämmän ja inhimillisemmän maailman rakentamiseksi. ”Yliopiston kasvatti Kaisa Hietala on toteuttanut tätä tavoitetta työssään esimerkillisellä ja tuloksellisella tavalla”, sanooOulun yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja, professori Jouni Pursiainen.

Kaisa Hietalalla on kahdenkymmenen vuoden kokemus öljyteollisuudesta. Viimeiset kymmenen vuotta hän rakensi ja johti yhtä Suomen parhaiten menestynyttä teollista innovaatiota, Nesteen Uusiutuvia tuotteita. Hietalan aikana liiketoimintasektori nosti yhtiön markkina-arvoa 35 miljardia euroa samalla nelinkertaistaen yhtiön liikevoiton. Hietalalla oli keskeinen rooli yhtiön transformaatiossa maailman suurimmaksi uusiutuvan dieselin tuottajaksi.

Uusiutuvaan energiaan, ilmastonmuutokseen ja kiertotalouteen liittyvät vahvasti myös Hietalan nykyiset tehtävät. Kun maailman suurimpiin kuuluva öljy-yhtiö Exxon Mobilin omistajat vaativat yhtiön hallitukseen uutta osaamista, Hietala vastasi rekrytointiin. Hietala on nykyisin Exxon Mobilin hallituksen jäsen, globaalin pakkausjätti Smurfit Kappa Groupin hallituksen jäsen ja suomalaisen kiertotalouslannoitteita valmistavan Tracegrow Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hietala toimi Kemira Oyj:n hallituksessa vuosina 2016-2021.

”Luonnontieteet kuin karkkikauppa”

Kaisa Hietala aloitti geofysiikan opinnot Oulun yliopistossa vuonna 1991. Kemian ja geologian lisäksi hän opiskeli maantiedettä ja ympäristötieteitä. ”Luonnontieteet kiinnostivat minua ja Oulussa oli vahva luonnontieteellinen tiedekunta. Tuntui, kuin olisi astunut karkkikauppaan”, Hietala kertoo.

Kaisa Hietala valmistui Oulun yliopistosta filosofian maisteriksi v. 1995. Lisäksi hän suoritti filosofian maisterin tutkinnon polaaritieteistä Cambridgen yliopistossa v. 1997.  

Hietalan mielestä maailma tarvitsee kestäviä ratkaisuja monella toimialalla. ”Olen aina tykännyt kompleksisista, hankalista asioista. Pidän haasteista, joita ratkaistaan pitkäjänteisellä työllä. Koen, että tehtäväni on auttaa teollisen sektorin yrityksiä luomaan itsensä uudelleen, kohti vastuullista tulevaisuutta.”

Oulun yliopiston Vuoden Alumni nimettiin nyt 23. kerran. Nimeäminen käynnistyi vuonna 1999, jolloin Oulun Yliopistoseura ry nimesi tasavallan presidentti Martti Ahtisaaren Vuoden Alumniksi.

Kestävä kehitys Oulun yliopistossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Jouni Pursiainen, hallituksen puheenjohtaja, Oulun Yliopistoseura ry, p. 040 505 6114, jouni.pursiainen@oulu.fi
Yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka, Oulun yliopisto, p. 040 546 6866, sakari.jussi-pekka@oulu.fi

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, p. 040 546 3413

Kuvat

Kaisa Hietala (kuva: Oulun yliopisto / Mikko Törmänen)
Kaisa Hietala (kuva: Oulun yliopisto / Mikko Törmänen)
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Suomalaisiin oikeussaleihin tarvitaan kulttuuriasiantuntemusta24.11.2021 06:15:00 EET | Tiedote

Suomalaisissa rikosoikeudenkäynneissä näkyy moninainen kulttuurinen kirjo. Kulttuureista myös keskustellaan ja kiistellään niissä monella suulla: tuomarien, juristien, vastaajien ja asianomistajien, silminnäkijätodistajien ja tulkkien. Koulutettujen kulttuuriasiantuntijoiden hyödyntäminen voisi olla tarpeen oikeudenkäynneissä, joissa on osana henkilöitä vähemmistökulttuureista, todetaan tuoreessa rikosoikeudenkäynteihin keskittyvässä väitöstutkimuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme