Oulun yliopisto

Oulun yliopistoon 17 679 hakijaa kevään yhteishaussa – tutkinto-ohjelmien ja opiskelun tuen kehittäminen jatkuu

Jaa

Oulun yliopiston kotimaisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin haki yhteensä 17 679 hakijaa eilen päättyneessä kevään toisessa yhteishaussa. Ensisijaisesti opiskelupaikkaa Oulun yliopistosta hakee 5529 hakijaa.

Suosituimpia koulutusaloja olivat lääketiede (4216 hakijaa), kauppatieteet (2428 hakijaa) ja psykologia (2343 hakijaa). Ensimmäistä kertaa haussa mukana ollut uusi oppimistieteiden tutkinto-ohjelma sai 178 hakijaa. Koulutuksesta valmistutaan erityyppisiin kasvatusalan johtamis- ja asiantuntijatehtäviin.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat viime vuosien tapaan terveyshallintotiede (269 hakijaa), hoitotiede (213 hakijaa) ja terveystieteiden opettaja (157 hakijaa) sekä laskentatoimi (118 hakijaa).

Hakijamäärä Oulun yliopistoon laski viime vuoteen verrattuna 2500 hakijalla. Laskua oli suurimmassa osassa tutkinto-ohjelmia. Erityisesti psykologian tutkinto-ohjelmassa hakijamäärä tasaantui viime vuodesta, jolloin ohjelma oli ensimmäistä kertaa haussa. Pientä kasvua oli muun muassa ICT-alojen kaikissa kolmessa hakukohteessa: elektroniikka ja tietoliikennetekniikka, tietojenkäsittelytiede, tietotekniikka. Kasvua oli myös geotieteiden tutkinto-ohjelmassa.

Valtakunnallisesti yhteishakuun osallistui noin 138 000 hakijaa, mikä on noin 20 000 vähemmän kuin vuonna 2021.

Tavoitteena hyvä opiskelukokemus ja sujuva työelämään siirtyminen

Hakijoiden kiinnostus ei jakaudu tasaisesti tutkinto-ohjelmien välille. Joillakin aloilla on selvistä työelämän tarpeista huolimatta haastavaa saada tutkinto-ohjelmat täyteen eli riittävästi opiskelijoita.

”Oulun yliopisto on monialainen ja tasapainoilee 77 kandidaatti- ja maisteriohjelman koulutustarjoaman kehittämisessä jatkuvasti opiskelijoiden mielenkiinnon ja tulevaisuuden työelämän osaamistarpeiden kanssa. Siksi opiskelijoiden palautteen hyödyntäminen ja jatkuva keskustelu työnantajien kanssa tulevaisuuden tarpeista on keskeistä koulutuksen kehittämisessä. Koulutuksen pitää myös kytkeytyä vahvasti tutkimukseen. Ytimen kussakin ohjelmassa on oltava kilpailukykyinen, mutta sen lisäksi pitää tehdä paljon, jotta pysymme vetovoimaisena”, sanoo Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu.

Oulun yliopistossa panostetaan myös opiskelijoiden ohjauksen ja yhteisöllisyyden tukemiseen, etenkin ensimmäisenä opiskeluvuotena. Näiden kautta pyritään hyvän opiskelijakokemuksen syntymiseen ja opiskelijoiden jaksamiseen opinnoissa.

”Olemme palaamassa koronapandemian jälkeen tilanteeseen, jossa kampukselle voi taas tulla. Siksi tasapaino etä- ja lähiopetuksen suhteen pitää saada kohdilleen. Kun sekä koulutuksen kova ydin että olosuhteet ovat kunnossa, voi yliopisto varmistaa opiskelijoiden tutkintojen valmistumisen ajallaan myös 2030-luvulla”, jatkaa Koivu.

Aloituspaikkoja uusille opiskelijoille Oulun yliopistossa on 2794. Opiskelijavalinnat kandidaattiohjelmiin tehdään suurelta osin ylioppilastodistusten perusteella. Touko-kesäkuussa järjestetään myös valintakokeet yliopisto-opintoihin pyrkiville.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 30.5.2022. Valintojen etenemistä hakijoiden kannattaa seurata Oma Opintopolusta. Valintakokeet Oulun yliopistoon järjestetään touko-kesäkuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutusrehtori Tapio Koivu, Oulun yliopisto, puh. 050 5160 664
Viestintäjohtaja Marja Jokinen, Oulun yliopisto, puh. 050 5810 264

Viestintäasiantuntija Tiina Pistokoski, Oulun yliopisto, puh. 040 7161 387

sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)oulu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Varhaiskasvatuksen opettajille ja erityisopettajille suuri tarve saamelaisessa varhaiskasvatuksessa – Oulun yliopisto aloittaa koulutukset Inarissa18.5.2022 12:20:00 EEST | Tiedote

Yksi saamelaisen varhaiskasvatuksen suurimmista haasteista on korkeakoulutetun saamenkielisen henkilökunnan puute. Noin 40 prosenttia saamenkielisen varhaiskasvatuksen henkilöstöstä on vailla kelpoisuutta. Erityisen hankala on saamenkielisten varhaiskasvatuksen erityisopettajien tilanne, sillä heitä ei ole kentällä laisinkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme