Oulun yliopisto

Oulun yliopistoon kaikkien aikojen suurin hakijamäärä – myös kansainvälisiin maisteriohjelmiin ennätysmäärä hakijoita

Jaa

Oulun yliopistoon haki korkeakoulujen tämän kevään yhteishaussa enemmän hakijoita kuin koskaan aiemmin, yhteensä 15 378 hakijaa. Oulun yliopiston hakijamäärä kasvoi 46 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Luku sisältää sekä kandidaattiohjelmiin että kotimaisiin maisteriohjelmiin hakeneet.

Ensisijaisesti Oulun yliopistoon hakeneita on 5 837. Määrä on viisi prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Lisäksi kansainvälisiin maisteriohjelmiin haki yhteensä 3 475 hakijaa. Tulos on Suomen ennätys.

Lääketieteissä ja humanistisilla aloilla merkittävää kasvua

Kandiohjelmissa hakijamäärä kasvoi merkittävästi sote-aloilla – lääketieteen, hammaslääketieteen, logopedian sekä terveyshallintotieteen ja hoitotieteen tutkinto-ohjelmissa. Oulun yliopiston lääketieteen hakukohteeseen on valtakunnallisesti toiseksi eniten hakijoita, 4 560. Näistä 1 087 hakijaa on asettanut Oulun ensimmäiselle hakutoivesijalle. Hammaslääketieteeseen hakijoita on 997, joista ensisijaisia 340. Lääketieteissä on ensimmäistä kertaa käytössä valtakunnallinen yhteisvalinta.

Hakijamäärissä mitattuna suosittuja kandihakukohteita ovat edellä mainittujen lisäksi kauppatieteet (2 825) ja luokanopettajakoulutus (1 121).

Informaatiotutkimuksen hakukohteeseen haki 73 prosenttia enemmän hakijoita kuin edellisessä haussa, kirjallisuudessa ja suomen kielessä kasvua on 53 prosenttia. Logopediassa hakijamäärä kasvoi 56 prosenttia. Hakijoita on 915, joista 510 ensisijaisia. Terveyshallintotieteen hakijamäärä kasvoi myös yli puolella, hoitotieteessä kasvua oli yli 40 prosenttia. Näiden tutkinto-ohjelmien valintatavoissa ei ole muutoksia.

Tekniikan aloilla on myös huomattavaa kasvua hakijamäärissä, esimerkiksi tietotekniikan hakukohteessa 32 prosenttia, konetekniikassa 26 prosenttia ja tuotantotaloudessa 24 prosenttia. Uuteen rakennus- ja yhdyskuntatekniikan maisteriohjelmaan haki 71 henkilöä.

Aloituspaikkoja kotimaisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin on tarjolla 2 116, joten opiskelupaikan tulee saamaan keskimäärin 14 prosenttia Oulun yliopistoon hakeneista.

Hakijamääriin saattaa tulla vielä tarkistusvaiheessa pieniä muutoksia.

Hakijamäärä kansainvälisiin maisteriohjelmiin yli kaksinkertaistui

Oulun yliopiston 20 kansainväliseen maisteriohjelmaan haki kahtena hakuaikana yhteensä 3 475 hakijaa. Hakijamäärä on suomalaisyliopistojen kaikkien aikojen suurin ja kasvoi peräti 145 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kansainvälisissä maisteriohjelmissa on yhteensä 330 aloituspaikkaa.

Suosituimmat englanninkieliset maisteriohjelmat olivat International Business Management, Computer Science and Engineering, Environmental Engineering, Wireless Communications Engineering ja Marketing. Maisteriohjelmat olivat samat kuin vuosi sitten, joten hakijamäärän kasvu perustuu tunnettuuden ja vetovoiman parantumiseen. Ohjelmien markkinointiin ja hakijakokemukseen on erityisesti panostettu.

Seuraa valintojen etenemistä Opintopolussa – yliopiston oma chat auttaa tarvittaessa

Opiskelijavalinnan seuraava vaihe kandiohjelmissa on valintakokeet, ellei hakija tule valituksi todistus- tai suoravalinnassa. Valintojen etenemistä voi seurata Oma Opintopolku -palvelussa. Oulun yliopisto ei lähetä erillistä kutsua valintakokeisiin, ellei valintaperusteissa toisin mainita. Valintakoeajoista ja niihin valmistautumisesta löytyy lisätietoa osoitteessa http://www.oulu.fi/yliopisto/valintakokeet. Maisterikoulutusten valinnat tehdään pääosin hakijoiden hakudokumenttien perusteella.

Kotimaisen opiskelijavalinnan tuloksia julkaistaan toukokuusta alkaen, ja kaikki tulokset myös monivaiheisista valinnoista ovat selvillä viimeistään 28.6.2018. Opiskelupaikka on otettava vastaan 10.7.2018 klo 15.00 mennessä Opintopolussa.

Kansainvälisten maisteriohjelmien opiskelijavalinnat julkaistaan kaikkien ohjelmien osalta huhtikuun loppuun mennessä.

Oulun yliopiston uudessa chat-palvelussa neuvotaan myös tarvittaessa hakijoita opiskelijavalintojen seuraavissa vaiheissa. Chat-ikkuna löytyy yliopiston verkkosivuilta Hakijalle-osiosta aina kun hakijaneuvoja on paikalla.

Lisätietoa:

Suunnittelija Kimmo Kuortti, kimmo.kuortti@oulu.fi, 0294 484022

Viestintä- ja markkinointijohtaja Marja Jokinen, marja.jokinen@oulu.fi, puh. 0294484083

Linkki aiempaan uutiseen kansainvälisestä maisterihausta: http://www.oulu.fi/yliopisto/node/50722

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto sai 6,6 miljoonaa euroa tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseen17.5.2019 10:30:27 EESTTiedote

Suomen Akatemia on tehnyt rahoituspäätökset yliopistojen tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseksi. Oulun yliopisto sai yhteensä 6,6 miljoonaa euroa digitaalisen terveyden, epäorgaanisten sivuvirtojen kiertotalouden sekä suurten data-aineistojen matemaattisen analyysin ja tekoälyn tutkimuksen vahvistamiseen. Nelivuotisella rahoituksella tuetaan yliopistojen strategioidensa pohjalta valitsemien tutkimusalojen kehittämistä ja korkeatasoisen tutkimuksen edellytysten vahvistamista.

Vuoden Alumni on Metsäntutkimuslaitoksen pitkäaikainen ylijohtaja, FT Hannu Raitio13.5.2019 12:45:00 EESTTiedote

Filosofian tohtori Hannu Raitio on Oulun yliopiston Vuoden Alumni 2019. Oulun Yliopistoseura ry julkisti nimityksen Oulun yliopistopäivän alumnijuhlassa 13.5.2019. Valinnan perusteena on Raition merkittävä ura luonnonvarojen, erityisesti metsien tutkijana sekä Metsäntutkimuslaitoksen johto- ja kehittämistehtävissä. Hän on valmistunut Oulun yliopistosta filosofian kandidaatiksi vuonna 1976, ja filosofian tohtoriksi hän väitteli Oulun yliopistossa vuonna 1990. Hänen erityisalansa on kasviekologia.

Virtuaalilasien kehittäjä Steven LaValle valitsi Oulun yliopiston10.5.2019 07:28:00 EESTTiedote

Onnistunut virtuaalitodellisuus edellyttää saumatonta yhteistyötä tekniikan ja ihmiskokemuksen välillä. Steven LaValle, kuuluisa robotiikan ja virtuaalitodellisuuden (VR) uranuurtaja, haluaa yhdistää monen eri tieteenalan ponnistelut seuraavan verkkosukupolven virtuaalitodellisuuden ja VR-sovellusten kehittämiseksi. Kaksi patenttia VR-yritys Oculukselle ennen yrityksen myyntiä Facebookille kehittänyt LaValle ja hänen perheensä ovat päättäneet asettua Ouluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme