HUS

Över hälften av patienterna i storolyckan i Esbo har fått komma hem

Dela
Av de 24 patienter som fick sjukhusvård har 14 fått komma hem från HUS sjukhus.

På HUS sjukhus vårdas fortfarande 10 patienter. Av dem vårdas sju på Nya barnsjukhuset, två på Brosjukhuset och en på Pejas sjukhus. Hos sju av patienterna har konstaterats skador som krävt kirurgisk vård. Två av dem väntar fortfarande på en lämplig åtgärdstid. 

Skadorna hos dem som fortfarande vårdas på sjukhus är inte särskilt allvarliga, men patienterna befinner sigdär på grund av nödvändiga undersökningar, åtgärder eller uppföljning. HUS informerar efter detta inte längre om situationen för dem som skadats i storolyckan. 

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största aktör inom den specialiserade sjukvården. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet. 

På HUS får nästan 700 000 patienter vård varje år. Hos oss arbetar närmare 27 000 proffs för patientens bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar i Finland och inom Södra Finlands samarbetsområde koncentrerats till oss. 

HUS – Den främstavården 

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum