OX2

OX2 ja Renewable Power Capital sinetöivät 171 megawatin sopimuksen – Merkkikallion tuulivoimapuiston rakentaminen alkaa

Jaa

Pohjoismainen, Euroopan johtava maatuulivoimatoimija OX2 ja kanadalaista eläkevarallisuutta sijoittava Renewable Power Capital (RPC) ovat sinetöineet tammikuussa tehdyn 171 megawatin sopimuksen. Nyt tehty investointipäätös mahdollistaa Merkkikallion tuulivoimapuiston rakentamisen. Jo vuonna 2013 käynnistetty hanke sijaitsee Pohjanmaalla Mustasaaren ja Vaasan alueilla.

Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2 mediapankki
Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2 mediapankki

Merkkikallio on yksi kolmesta sopimukseen kuuluvasta tuulipuistosta. Sievin Puutikankankaalla ja Kurikan Rustarissa rakennustyöt käynnistyivät jo vuoden alussa. Merkkikallion investointia ovat jarruttaneet yli neljä vuotta jatkuneet kaavan oikeuskäsittelyt.

Merkkikallion tuulipuistoon on nousemassa 15 tuulivoimalaa, joiden kokonaisteho on yhteensä 82,5 megawattia. Tuulipuiston rakentaminen aloitetaan 12 voimalan osalta heti ja loput kolme voimalaa toteutetaan sen jälkeen, kun niiden rakennusluvat saavat lainvoiman. OX2 toteuttaa kaikki kolme sopimukseen kuuluvaa tuulipuistoa avaimet käteen -periaatteella. Rakentamisen jälkeen se jää vastaamaan puistojen teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista.

Kun kaikki kolme tuulipuistoa luovutetaan RPC:lle vuonna 2022, on niiden arvioitu vuosituotanto lähes 590 gigawattituntia, mikä vastaa noin 118 000 kotitalouden sähkönkulutusta.

"Tuntuu helpottavalta, että investointi viimein toteutuu kahdeksan vuotta jatkuneen hankekehityksen jälkeen. Varsinkin, kun Suomessa on samaan aikaan investointipula sekä kasvava uusiutuvan energian tarve. Hankekehitysajasta noin puolet on kulunut oikeuskäsittelyihin, joka on kestämätön tilanne”, sanoo OX2:n maajohtaja Teemu Loikkanen.

”Tuulivoimapuisto on Mustasaaren kunnan ensimmäinen ja siksi hyvin merkityksellinen kunnalle. Meille on tärkeää olla omalta osaltamme mukana globaalissa vihreässä siirtymässä”, sanoo Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg.

OX2 käynnistää Merkkikallion myötä viidennentoista tuulipuiston rakentamisen Suomeen.

Lisätietoa hankkeista:

Merkkikallio, Mustasaari ja Vaasa:

 • 15 tuulivoimalaa, yhteensä 82,5 MW, joiden kokonaiskorkeus 240 metriä
 • Turbiinit: GE 158 5.5 MW
 • Infratyöt: Suvic
 • Sähköasemat: VEO Oy
 • Muuntajat: Multirel/Koncar

Puutikankangas, Sievi:

 • 8 tuulivoimalaa, yht. 44 MW, joiden kokonaiskorkeus 240 metriä
 • Turbiinit: GE 158 5.5 MW
 • Infratyöt: Suvic
 • Sähköasemat: VEO Oy

Rustari, Kurikka:

 • 8 tuulivoimalaa, yht. 44 MW, joiden kokonaiskorkeus 230 metriä
 • Turbiinit: GE 158 5.5 MW
 • Infratyöt: Tallqvist
 • Sähköasemat: VEO Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maajohtaja Teemu Loikkanen, OX2 Suomi, p. +358 50 373 6243, teemu.loikkanen@ox2.com

Kuvat

Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2 mediapankki
Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2 mediapankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Lapinlahdenkatu 1 C
00180 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja hallinnoi uusiutuvaa energiantuotantoa. Laajamittaisen, maalla tuotettavan tuulivoiman rakentajana OX2 on 15 viime vuoden aikana noussut johtavaan asemaan toteutettuaan yli 2,4 GW tuulivoimaa Pohjoismaihin. OX2 hallinnoi tällä hetkellä 44 tuulipuistoa (2,28 GW). Lisäämällä uusiutuvan energian tuotantoa OX2 edistää muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. OX2:lla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Puolassa ja Ranskassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Liikevaihto vuonna 2020 oli noin 510 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteesta www.ox2.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

De resterande tre vindkraftverken i Märkenkall fick bygglov5.10.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Bolaget för förnybar energi OX2 och Renewable Power Capital (RPC), som placerar kanadensiska pensionstillgångar, undertecknade i maj 2021 ett avtal om att bygga en vindpark i Märkenkall. Av de 15 vindkraftverken som planerades för vindparken när avtalet ingicks hade bygglov för tre kraftverk ännu inte vunnit laga kraft. Efter högsta förvaltningsdomstolens beslut har också de resterande tre kraftverken fått bygglov.

Merkkikallion loput kolme voimalaa saivat rakennusluvan5.10.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja kanadalaista eläkevarallisuutta sijoittava Renewable Power Capital (RPC) allekirjoittivat toukokuussa 2021 sopimuksen Merkkikallion tuulipuiston rakentamisesta. Sopimuksentekohetkellä tuulipuistoon suunnitelluista 15 tuulivoimalasta kolmen voimalan rakennusluvat eivät olleet vielä lainvoimaisia. Nyt korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan myös loput kolme voimalaa ovat saaneet rakennusluvan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme