OX2

OX2 luovuttaa IKEA Suomelle loput kolme valmista tuulipuistoa

Jaa

OX2:n toteuttama yhteensä neljän tuulipuiston hanke on valmis luovutettavaksi IKEA Suomelle. Tuulipuistojen kokonaisteho on yhteensä 107,4 megawattia. Samalla yksi Suomen suurimmista markkinaehtoisesti toteutetuista tuulivoimahankkeista on valmistunut.

Lokakuussa 2018 IKEA Suomi ja OX2 allekirjoittivat sopimuksen neljän tuulipuiston rakentamisesta Suomessa. Yhteensä 25 tuulivoimalaa käsittävät puistot rakennettiin Etelä-Pohjanmaalla Kurikkaan, Varsinais-Suomessa Marttilaan sekä Pohjanmaalla Maalahdelle. Ponsivuoren tuulipuisto Kurikassa valmistui ensimmäisenä ja se luovutettiin IKEA Suomelle tammikuussa 2020. Nyt kaikki muutkin puistot ovat valmistuneet.

OX2 on toteuttanut hankkeen IKEA Suomelle avaimet käteen -periaatteella vastaten hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta.

”Hanke oli yksi ensimmäisistä, täysin markkinaehtoisesti toteutetuista tuulivoimahankkeista Euroopassa ja se on käynnistänyt Suomessa uuden ajan markkinaehtoiselle tuulivoimalle. On ollut hienoa olla tukemassa IKEA:a sen tavoitteissa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi”, sanoo OX2:n Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen.

”IKEA haluaa luoda kestävämpää arkea ja olemme asettaneet kunnianhimoiset tavoitteet ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa ja investoinneissamme ilmastopositiivisuuteen. Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä, että IKEA Suomi tukee globaaleita tavoitteitamme näin konkreettisella tavalla. Uusien tuulipuistojemme avulla otamme askeleen kohti ilmastopositiivisuutta”, IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen sanoo.

OX2 vastaa jatkossa tuulipuistojen teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista.

”OX2:n tehtävä on hallinnoida tuulipuistoja eli hoidamme IKEA Suomen puolesta kaikki tuulipuistojen toimintaan liittyvät asiat. Huolehdimme, että voimalat saavuttavat maksimituotantokapasiteettinsa ja että ne toimivat turvallisesti. Toimimme myös edelleen pääyhteistyökumppanina paikallisille sidosryhmille kuten maanomistajille, järjestöille, kunnalle ja alihankkijoille”, sanoo OX2:n teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista vastaava johtaja Lars Bryngelsson.

Tuulipuistojen yhteenlaskettu vuosituotanto on noin 380 gigawattituntia, mikä vastaa noin 76 000 kotitalouden vuosittaista sähkönkulutusta (5 000 kWh/kotitalous). Tuotannolla säästetään hiilidioksidipäästöjä lähes 228 000 tonnia vuodessa. Laskelma perustuu hiili- ja kaasuvoiman syrjäyttävään sähköntuotantoon.

Tuulipuistoista kertyy kiinteistöverotuottoja kunnille 750 000 euroa vuodessa ja koko käyttöaikana yhteensä 22,5 miljoonaa euroa.

Tietoja hankkeesta

  • Långmossan tuulipuisto Maalahdella käsittää seitsemän tuulivoimalaa, joiden arvioitu vuosituotanto on 110 gigawattituntia. Alihankkijat: Suvic Oy (infratyöt), Nordex Energy GmbH (turbiinitoimittaja), EPV Alueverkko Oy (verkkoliityntä)
  • Ribäckenin tuulipuisto Maalahdella käsittää viisi tuulivoimalaa, joiden arvioitu vuosituotanto on 80 gigawattituntia. Alihankkijat: Suvic Oy (infratyöt), Nordex Energy GmbH (turbiinitoimittaja), EPV Alueverkko Oy (verkkoliityntä)
  • Ponsivuoren tuulipuisto Kurikassa koostuu seitsemästä tuulivoimalasta, joiden arvioitu vuosituotanto on 100 gigawattituntia. Alihankkijat: Keski-Suomen Betonirakenne Oy (infratyöt), Nordex Energy GmbH (turbiinitoimittaja), Caruna Oy (verkkoliityntä)
  • Verhonkulman tuulipuisto Marttilassa koostuu kuudesta tuulivoimalasta, joiden arvioitu vuosituotanto on 85 gigawattituntia. Alihankkijat: Empower Oy (infratyöt), Nordex Energy GmbH (turbiinitoimittaja), Caruna Oy (verkkoliityntä)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teemu Loikkanen, maajohtaja, OX2 Suomi, +358 50 373 6243, teemu.loikkanen@ox2.com

Lars Bryngelsson, Managing Director OX2 Technical Commercial Management, +46 70 539 17 68, lars.bryngelsson@ox2.com

Kuvat

Jouttikallion tuulipuisto Lapualla (lähde: OX2:n mediapankki)
Jouttikallion tuulipuisto Lapualla (lähde: OX2:n mediapankki)
Lataa
OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen (Kuvaaja: Mirkku Merimaa)
OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen (Kuvaaja: Mirkku Merimaa)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Lapinlahdenkatu 1 C
00180 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja hallinnoi uusiutuvaa energiantuotantoa. Laajamittaisen, maalla tuotettavan tuulivoiman rakentajana OX2 on 15 viime vuoden aikana noussut johtavaan asemaan toteutettuaan yli 2,4 GW tuulivoimaa Euroopassa. OX2 hallinnoi tällä hetkellä 38 tuulipuistoa (2,1 GW). Lisäämällä uusiutuvan energian tuotantoa OX2 edistää muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. OX2:lla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Puolassa ja Ranskassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 463 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteesta www.ox2.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

OX2 ja Renewable Power Capital sinetöivät 171 megawatin sopimuksen – Merkkikallion tuulivoimapuiston rakentaminen alkaa24.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pohjoismainen, Euroopan johtava maatuulivoimatoimija OX2 ja kanadalaista eläkevarallisuutta sijoittava Renewable Power Capital (RPC) ovat sinetöineet tammikuussa tehdyn 171 megawatin sopimuksen. Nyt tehty investointipäätös mahdollistaa Merkkikallion tuulivoimapuiston rakentamisen. Jo vuonna 2013 käynnistetty hanke sijaitsee Pohjanmaalla Mustasaaren ja Vaasan alueilla.

OX2 ostaa 600 megawatin tuulivoimahankkeet Tornatorilta16.12.2020 09:00:00 EET | Tiedote

Euroopan suurin maatuulivoiman rakentaja, uusituvan energian yhtiö OX2 ja kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö Tornator ovat sopineet merkittävän tuulivoimaportfolion kaupasta. Nyt vahvistuneessa kaupassa OX2 ostaa Tornatorilta hankeoikeudet rakentaa yhteensä 600 megawattia tuulivoimaa Suomeen. Valmiiden tuulipuistojen yhteenlaskettu vuosittainen energiantuotanto tulee olemaan noin kaksi terawattituntia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme