OX2

OX2 suunnittelee kahta teollisen mittakaavan aurinkovoimapuistoa – toinen hankkeista on yksi Suomen suurimmista

Jaa
Uusiutuvan energian yhtiö OX2 suunnittelee teollisen mittakaavan aurinkovoimapuistoja Kauhajoelle Etelä-Pohjanmaalle ja Loimaalle Varsinais-Suomeen. Valmistuessaan puistojen yhteenlaskettu energiantuotanto vastaa enimmillään yli 100 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta (5 000 kWh/kotitalous).

Kauhajoelle suunnitteilla oleva Aurinkonevat-hanke on teholtaan noin 500 megawattia ja vuosittainen energiantuotanto noin 460 gigawattituntia. Se on yksi Suomen suurimmista aurinkovoimahankkeista. Loimaalle suunnitellun Keinusuo-hankkeen teho on noin 60 megawattia ja vuosittainen energiantuotanto noin 59 gigawattituntia. Hankkeiden tehot ja tuotantomäärät tarkentuvat suunnittelun edetessä.

“Suunnittelemme hankkeitamme korkeiden kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteenamme ovat luontopositiiviset hankkeet, jotka tuovat taloudellista hyötyä alueille ja luovat työpaikkoja erityisesti rakennus- ja käyttövaiheessa”, kertoo hankkeiden projektipäällikkö Taru Rantaruoko.

Hankkeiden tekninen suunnittelu, ympäristöselvitykset ja luvitus on käynnistetty. Tarvittaessa hankkeissa toteutetaan myös ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA), jonka tarveharkinnasta vastaa ELY-keskus. Tavoite on, että kummankin hankkeen rakentaminen päästäisiin aloittamaan seuraavien 2–4 vuoden kuluessa.

”Aurinkovoima on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava energiamuoto. Voimakkaan kasvun taustalla vaikuttavat kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, tekniikan kehittyminen ja tuotantokustannusten lasku. Teollisessa mittakaavassa toteutettuna aurinkovoima on sijoittajille houkutteleva investointi. Suomella on erittäin hyvät mahdollisuudet tulla edelläkävijäksi teollisen mittakaavan aurinkovoimassa Pohjois-Euroopassa. Lähdemme edistämään ensimmäisiä aurinkovoimapuistojamme Suomessa hyvässä yhteistyössä maanomistajien ja kuntien kanssa”, sanoo OX2 Suomen aurinkovoiman liiketoimintajohtaja Saku-Matti Mäki.

OX2 on kehittänyt aurinkovoimaa vuodesta 2018 ja sillä on Euroopassa suunnitteilla yhteensä yli 4 gigawatin edestä aurinkovoimahankkeita. Yhtiön kansainvälisessä aurinkovoimatiimissä työskentelee tällä hetkellä yhteensä noin 60 henkilöä. Samoin kuin tuulivoimahankkeissa, OX2 toimii aurinkovoiman kaikissa vaiheissa. Yhtiö vastaa hankkeiden kehittämisestä, rakentamisesta ja myynnistä sekä valmiiden aurinkovoimapuistojen teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Taru Rantaruoko, OX2, p. +358 40 484 3099, taru.rantaruoko@ox2.com
Liiketoimintajohtaja Saku-Matti Mäki, OX2, p. +358 40 752 7045, saku-matti.maki@ox2.com

Kuvat

OX2 Suomen aurinkovoiman liiketoimintajohtaja Saku-Matti Mäki. Kuva: OX2
OX2 Suomen aurinkovoiman liiketoimintajohtaja Saku-Matti Mäki. Kuva: OX2
Lataa
OX2:n projektipäällikkö Taru Rantaruoko. Kuva: OX2
OX2:n projektipäällikkö Taru Rantaruoko. Kuva: OX2
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Kansakoulukuja 1
00100 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja myy maa- ja merituulipuistoja sekä aurinkovoimapuistoja. Lisäksi OX2 hallinnoi valmiita tuuli- ja aurinkovoimapuistoja. OX2:n hankekehitysportfolio koostuu yhtiön itse käynnistämistä sekä muilta toimijoilta hankituista, eri vaiheissa olevista tuuli- ja aurinkovoimahankkeista. Yhtiö kehittää aktiivisesti myös muihin uusiutuvan energian teknologioihin, kuten vedyn tuotantoon ja energian varastointiin, perustuvia hankkeita. OX2 toimii Euroopassa kymmenellä markkina-alueella: Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 7,6 miljardia kruunua (n. 680 miljoonaa euroa). Yhtiöllä on noin 360 työntekijää ja sen pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa. OX2 listautui Tukholman pörssin päälistalle huhtikuussa 2022. www.ox2.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme