Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Oysin palvelutoimittaja joutunut tietomurron kohteeksi - Oysin potilastiedot turvassa

Jaa

Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron kohteeksi. Yritys on toiminut Oysin psykoterapian sopimuspalvelutoimittajana toukokuusta 2019 alkaen. Tämän hetkisten tietojen mukaan vuoto ei koske Oysin potilastietoja.

Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron kohteeksi. Tuntematon osapuoli väittää saaneensa haltuun yhtiön asiakkaiden luottamuksellisia tietoja.

Vastaamo Oy on toiminut psykoterapian sopimuspalvelutoimittajana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille (PPSHP) toukokuusta 2019 alkaen. Tämän hetkisten tietojen mukaan vuoto ei koske järjestelmiin marraskuun 2018 jälkeen kirjattuja tietoja. Tämän perusteella PPSHP:n rekisteriin kuuluvia potilastietoja ei olisi vuotanut ulkopuolisille tahoille.

Jos jossain vaiheessa todennetaan Oysi potilastietojen vaarantuneen, PPSHP tekee ilmoituksen henkilötietoihin kohdistuneesta tietoturvaloukkauksesta tietosuojavaltuutetulle ja on yhteydessä ko. loukkauksen kohteeksi joutuneisiin potilaisiin.

Linkki Vastaamon tiedotteeseen on tässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anssi Huhtala, tietoturvasuunnittelija PPSHP. p. 050 4381 453, anssi.huhtala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme