Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYSin suojelutyön määrä kasvaa merkittävästi - kiireellistä hoitoa palautetaan

Jaa

Paikalliset neuvottelut suojelutyön määrästä Oulun yliopistollisessa sairaalassa jatkuivat maanantaina aamupäivästä. Jo alkuviikosta pystytään pääosin toteuttamaan kiireellisistä hoidosta ne, jotka on annettava potilaalle viikon sisällä. Tilanteen seuraamista varten on avattu potilasviestinnälle uusi kanava osoitteeseen oys.fi/lakko.

Neuvottelut suojelutyövoiman määrästä ovat edenneet hyvin. Tiistain ja keskiviikon toimintaan saatiin lisätyövoimaa siinä määrin että ne hoidot, jotka on annettava potilaalle viikon sisällä, voidaan pääosin toteuttaa.

OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan tilanne sairaalassa paranee koko ajan. ”Parhaillaan laskemme, mitkä kaikki hoidot voimme toteuttaa tiistain, keskiviikon ja torstain aikana. Tilanne on huomattavasti perjantain ja maanantain tilannetta parempi”, Nevala toteaa.

Kaikki kiireetön hoito on edelleen peruttu. Asiakkaille ilmoitetaan 1 - 2 päivää ennen vastaanottoa, jos toimenpide tai vastaanotto on peruttu.

Potilaille uusi viestintäkanava

Lyhyellä aikavälillä käytävät neuvottelut suojelutyövoiman määrästä haastavat sairaalan toiminnan jatkuvuutta ja potilaiden informointia. Sairaala on yhteydessä potilaisiin tekstiviestein tai soittamalla.

Tietoa lakon vaikutuksista kerätään keskitetysti verkkosivulle osoitteeseen oys.fi/lakko. Sivustolle tuodaan sen hetkinen tieto lakon vaikutuksista OYSin toimintaan. OYSin potilaiden toivotaan seuraavan puhelimiaan ja tutustuvat verkkosivulle oys.fi/lakko oleviin tietoihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme