Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYSin vastaanottojen ja osastoiden nimissä muutoksia

Jaa

Asiakas voi tarkistaa ensi vuodelle varatun aikansa vastaanoton nimen sairaanhoitopiirin nettisivuilta, sähköisestä ajanvarauspalvelusta tai viimeistään sairaalan ovella opasteesta.

OYSin nimissä tapahtuu muutoksia vuoden vaihteessa, kun osa poliklinikoista ja osastoista vaihtaa nimeään. Muun muassa leiko-yksikkö on jatkossa operatiivinen päiväsairaala 1 ja vatsakeskus vaihtaa nimensä gastron poliklinikaksi. Vastaanottojen nimimuutokset on koottu listaksi, jonka voi käydä katsomassa sairaanhoitopiirin verkkosivuilla etusivun ajankohtaista-sivulla.

Asiakkaita pyydetään tarkistamaan ajanvarauskirjeestään asiakaspalvelupisteen nimi ja vertaamaan sitä muuttuneiden nimien listaan. Jos ajanvarauskirjeessä ilmoitettua palvelupistettä ei ole mainittu listassa, niin nimi pysyy samana. Vastaanoton nimen voi tarkistaa vuoden vaihteen jälkeen myös sähköisessä ajanvarauspalvelun osoitteessa www.ppshp.fi/ajanvaraus

Nimimuutoksesta kerrotaan myös ajanvarauksen muistutustekstiviestissä, joka lähetetään kaikille asiakkaille automaattisesti 3 päivää ennen varattua aikaa.

Kaikki asiakkaille varatut ajat pysyvät nimimuutoksista huolimatta ennallaan. Myös poliklinikoiden ja osastojen sijainnit säilyvät pääsääntöisesti ennallaan.

Nimen voi tarkastaa oville sijoitetuista opasteista

Uudet nimet päivitetään vuoden vaihteessa kaikkiin sairaalan opasteisiin. Päivitys tehdään yleisopasteisiin mm. sisäänkäynneillä ja hissiauloissa, kerrosopasteisiin, käytävien nuoliopasteisiin ja palvelupisteiden oviteippauksiin.

Kaikille OYSin sisäänkäynneille sijoitetaan iso opaste, josta asiakas voi vielä tarkistaa palvelupisteen mahdollisen uuden nimen.

Vanhoista yksikkönimistä avohoitotalon poliklinikka ja leiko säilytetään opasteissa uusien nimien rinnalla alkuvuoden ensimmäisten kuukausien ajan, jotta vanhan nimen sisältävällä ajanvarauskirjeellä saapuvat asiakkaat saadaan sujuvasti opastettua vastaanotolle.

Muutosten taustalla toiminnan uudistuminen

Palvelupisteiden nimien muutokset ovat osa OYSin toiminnan uudistamista, joka huipentuu uusiin sairaalarakennuksiin siirtymiseen 2023-2024. Parhaillaan rakennettaviin uusiin tiloihin toiminta on muotoiltu uudella tavalla osaamiskeskuspohjaisesti, ja tähän malliin siirrytään jo nyt vuoden vaihteessa.

Osaamiskeskusmallissa luonnollisesti ja asiakaslähtöisesti yhteen kuuluvat toiminnot kootaan samaan keskukseen, joita ovat mm. syöpäkeskus, vatsakeskus ja neurokeskus. Lue lisää uudistuksesta: www.oysplus.fi/korona/hoito-kootaan-potilaan-ymparille.

Mallissa kootaan eri erikoisalojen osaaminen yhteen keskukseen, jonka asiakkaana potilas saa tarvitsemansa hoidon. Potilasta ei tarvitse siirtää hallinnollisesti eikä fyysisesti erikoisalalta toiselle saamaan hoitoa samaan sairauteen, kuten nykyään on voinut tapahtua.

Keskukset aloittavat toimintansa vuoden vaihteessa hallinnollisena rakenteena ja uusissa sairaalarakennuksissa siirrytään myös fyysisesti samoihin tiloihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yliopistosairaaloiden roolia sote-uudistuksessa täsmennettävä ja rahoitus varmistettava18.1.2022 12:09:00 EET | Tiedote

Suomessa on viisi erityistason hoitoa antavaa yliopistosairaalaa. Tehtävänämme on huolehtia erityisen vaativasta erikoissairaanhoidosta Suomessa. Meillä yliopistosairaaloissa hoidetaan yhteensä jopa kahta miljoonaa suomalaista vuosittain. Lisäksi vastaamme tutkimuksesta ja osallistumme opetukseen kouluttaen mm. lääkärit ja muita terveydenhuollon ammattilaisia koko maahan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme