Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Oysissa ei yhtään koronapotilasta

Jaa

Koronatartuntojen lukumäärä ei ole juuri kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla viime viikkojen aikana. Oysissa ei ole tällä hetkellä hoidossa yhtään koronapotilasta.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa ei ole enää yhtään koronapotilasta. Tämä ei hämmästytä sairaalan johtajaylilääkäri Juha Korpelaista.

”Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on ollut jo pitkään vakaa, eikä uusia koronatartuntoja ole todettu muutamia yksittäistapauksia lukuun ottamatta. Lisäksi nämä todetut tapaukset ovat liittyneet jo aiemmin tiedossa olleisiin tartuntaketjuihin”, toteaa Korpelainen.

Vaikka tartuntariski on vähäinen, Korpelaisen mukaan on tärkeää noudattaa edelleen hyvää käsihygieniaa ja muutenkin huomioida kaikessa toiminnassa koronatartunnan mahdollisuus.

Koronapotilaita sairaalassa lähes kolmen kuukauden ajan

Ensimmäinen koronapotilas otettiin sisälle Oysiin sairaalaan 18.3. Yhteensä koronapotilaita on ollut sairaalassa 24. Heistä 10 oli tehohoidossa. Keskimäärin potilaat viipyivät sairaalassa 13,5 päivää ja suurin ikäryhmä olivat 50-59 vuotiaat.

Vaikka koronapotilaita ei ole tällä hetkellä enää sairaalassa, Oys seuraa tilannetta tarkasti. Valmiustasoa voidaan nostaa nopeastikin jos koronatartuntojen lukumäärä alkaa  lisääntyä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme