Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS:n vanha keskuskeittiö ja ravintola Kotka puretaan uudisrakentamisen alta

Jaa

Vanhojen, huonokuntoisten tilojen purkaminen mahdollistaa uudisrakennushankkeen etenemisen.

OYS 2030 -rakennushanke etenee seuraavaksi vanhan keskuskeittiön ja ravintola Kotkan vanhojen tilojen purkuun sairaalan K-rakennusosassa. Sähköt ja muu talotekniikka katkaistaan purettavasta osasta tämän viikon perjantaina, ja laitteistojen purkuun edetään ensi viikolla. Sairaalan ulkopuolelle näkyvät, koneelliset purkutyöt ovat edessä vuodenvaihteen jälkeen. Kaikkiaan valmista on suunnitelmien mukaan huhtikuuhun 2020 mennessä.

Purettaviin tiloihin tehdyn haitta-ainekartoituksen perusteella on tiedossa, että rakenteissa on terveydelle haitallisia aineita, minkä vuoksi purkutöissä noudatetaan erityistä varovaisuutta. Työt tehdään  turvallisuus edellä siten, ettei niistä aiheudu sairaalan toiminnalle, työntekijöille tai potilaille vaaraa tai haittaa. Purkualue suojataan niin, etteivät mahdolliset haitta-aineet pääse kulkeutumaan sairaalaan. 

Sairaalan keskuskeittiö ja ravintola Kotka ovat muuttaneet korvaaviin tiloihin aikaisemmin tänä syksynä. Vanhojen tilojen purkaminen mahdollistaa uudisrakennushankkeen B-talon urakan etenemisen suunnitellusti ensi vuoden puolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Päävalvoja Arto Ollikainen, OYS 2030 -uudistamisohjelma, p. 040 730 2603, etunimi.sukunimi@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme