Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

P2P Finland Oy ei saa enää myöntää kuluttajaluottoja eikä välittää vertaislainoja - Yhtiö on poistettu aluehallintoviraston luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteristä

Jaa

Voit tehdä aluehallintovirastolle ilmoituksen, jos epäilet, että P2P Finland Oy edelleen myöntää kuluttajaluottoja tai välittää vertaislainoja. Aluehallintoviraston tietojen mukaan yhtiö on toiminut esimerkiksi verkkosivustoilla vippit.fi, avippi.fi ja lainamaan.fi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 14.12.2020 tehnyt päätöksen P2P Finland Oy:n poistamisesta viraston luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteristä. Aluehallintovirasto ei enää katsonut yhtiötä luotettavaksi. Aluehallintoviraston päätös tuli lainvoimaiseksi 16.12.2022, kun korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt P2P Finland Oy:lle valituslupaa rekisteristä poistamista koskevassa asiassa. P2P Finland Oy ei enää saa myöntää kuluttajaluottoja eikä välittää vertaislainoja.

Jos epäilet, että P2P Finland Oy edelleen myöntää kuluttajaluottoja tai välittää vertaislainoja, voit tehdä aluehallintovirastolle ilmoituksen vapaamuotoisesti sähköpostilla kirjaamo.etela@avi.fi. Ilmoituksessa olisi hyvä olla sekä tietoa ja näyttöä siitä, milloin kuluttajaluotto on myönnetty että esimerkiksi jäljennös luottosopimuksesta.

Aluehallintovirasto valvoo, että luotonantajat ja vertaislainanvälittäjät noudattavat toiminnassaan kuluttajansuojalakia ja hyvää luotonantotapaa sekä ovat rekisteröityneitä ja täyttävät rekisteröinnin edellytykset. Virasto turvaa osaltaan lakien mukaiset palvelut luotonantajien ja vertaislainanvälittäjien asiakkaille sekä yhtäläiset toimintamahdollisuudet alan toimijoille. Lisätietoa luotonantajien ja vertaislainanvälittäjien valvonnasta ja rekisteristä löytyy aluehallintoviraston verkkosivuilta.


Lisätietoja:
ylitarkastaja Jouni Kiviniemi, p. 0295 016 627
ylitarkastaja Hanna Suutari-Pitkänen, p. 0295 016 705
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi alkoi 2.2.2023 Oulussa – päivitykset tarpeen yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta2.2.2023 14:27:12 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Kainuun prikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssin kuntien, viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median avainhenkilöille. Osallistujat jatkokurssille tulevat peruskurssit 72 - 75 vuosina 2013 - 2016 suorittaneille henkilöille Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnista.

Ilman putoamissuojausta työskennellyt työntekijä putosi ja loukkasi itsensä – päätoteuttajan vastaavalle työjohtajalle ja aliurakoitsijan työnjohtajalle tuomiot työturvallisuusrikoksesta1.2.2023 15:27:38 EET | Tiedote

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Helsingissä rakennustyötä päätoteuttajana suorittaneen yhtiön vastaavalle työnjohtajalle työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta 30 päiväsakkoa ja aliurakoitsijan työnjohtajalle 20 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta. Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa 27.1.2023.

EU-omfattande tillsynskampanj för arbetarskyddet: I Finland förebyggs sjukdomar i stöd- och rörelseorganen för arbetstagare i social- och hälsovårdsbranschen mycket väl1.2.2023 07:58:19 EET | Tiedote

Europeiska unionens medlemsländer genomförde förra sommaren en tillsynskampanj för arbetarskyddet som främjade förebyggandet av sjukdomar i stöd- och rörelseorganen. Inom hela EU genomfördes drygt 2 600 inspektioner av kampanjer, i vilka 27 länder deltog. I Finland gjordes 103 inspektioner.

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta kävi läpi suunnitelman alkaneelle vuodelle31.1.2023 13:04:14 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen uudessa kokoonpanossa. Valmiustoimikunta on oman toimialueensa kokonaisturvallisuuteen liittyvän yhteistoiminnan edistämiseksi perustettu alueellinen toimielin, jollainen toimii jokaisen aluehallintoviraston alueella. Tänä keväänä Pohjois- Suomen valmiustoimikunta keskittyy kokouksissaan erityisesti alueellisiin riskiarvioihin ja niihin liittyviin tilannekatsauksiin sekä varautumisen yhteensovittamiseen ja alueelliseen huoltovarmuuteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme