Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Pääjohtaja Esa Vesterbacka valittiin rikosseuraamusalan maailmanjärjestön hallitukseen

Jaa

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka valittiin International Corrections and Prisons Association (ICPA) -järjestön hallitukseen vuosiksi 2018 – 2021 Montrealissa 23.10.2018 pidetyssä vuosikokouksessa.

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka
Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka

ICPA on vuonna 1998 perustettu vankila- ja yhdyskuntaseuraamusalan järjestö, johon kuuluu mm. viranomaisia, tutkijoita, kansalaisjärjestöjä ja alan yrityksiä ympäri maailmaa. Järjestön toiminnan tarkoitus on edistää ja jakaa eettisiä rikosseuraamuskäytäntöjä ja siten luoda turvallisempia ja terveempiä yhteiskuntia maailmanlaajuisesti. Rikosseuraamuslaitos liittyi ICPA:n jäseneksi viime kesänä, mutta järjestön konferensseihin on Suomesta osallistuttu aktiivisesti aiemminkin.

Vuodesta 2005 lähtien Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajana toimineen Vesterbackan valintaa edesauttoi hänen laaja kokemuksensa ja arvostettu asemansa alan eurooppalaisissa järjestöissä. Hän on toiminut aikaisemmin mm. Euroopan vankilajärjestö EuroPrisin hallituksessa.

Suomen rikosseuraamusjärjestelmä herättää maailmalla laajaa kiinnostusta ja monet maat ottavat Suomesta mallia kehittäessään omaa järjestelmäänsä. Erityisesti Suomi tunnetaan maailmalla alhaisesta vankiluvusta, laajasta vaihtoehtoisten rangaistusmuotojen käytöstä, yhdyskuntaseuraamustoimistojen sekä vankiloiden hyvästä yhteistyöstä, avovankilajärjestelmästä ja systemaattisesta rangaistusajan suunnittelusta.

Sen lisäksi, että ICPA:n hallituksen jäsenyys on hyvä tilaisuus suomalaisen osaamisen jakamiseen, Vesterbacka näkee sen myös mahdollisuutena laajentaa Risen kansainvälistä yhteistyöverkostoa. Kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan, jotta toiminnan kehittämisessä voidaan hyödyntää alan viimeisintä tutkimustietoa, teknisiä innovaatioita ja muualla maailmassa kehitettyjä kuntoutusohjelmia.

Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, p. 050 331 0067, pilvi.isotalus@om.fi
Pääjohtaja Esa Vesterbacka, p. 029 56 88400 (tavoitettavissa 29.10.2018)

Avainsanat

Kuvat

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka
Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Fängelseteater befäster färdigheter som behövs i frihet6.9.2018 10:39Tiedote

En studie över teaterverksamhet i finländska fängelser och dess effekter gav vid handen att projekt genomförda av föreningen Taittuu rf har gett fångarna upplevelser av lärande och samhörighet och förstärkt färdigheter som de har behov av i frihet. Taittuu ry är den enda aktören i landet som koncentrerat sysslar med fängelseteater. Laura Menard genomförde studien i samverkan med läroämnet socialpsykologi vid Helsingfors universitet med stöd av medel från forsknings- och utvecklingsanslaget för brottspåföljdsområdet.

Vankilateatteri vahvistaa vapaudessa tarvittavia taitoja6.9.2018 10:28Tiedote

Suomalaista vankilateatteria ja sen vaikutuksia kartoittaneessa tutkimuksessa saatiin näyttöä siitä, että Suomen ainoan vankilateatteriin keskittyneen toimijan – Taittuu ry:n – projektit ovat tarjonneet vangeille oppimisen ja yhteisöllisyyden kokemuksia sekä vahvistaneet vapaudessa tarvittavia taitoja. Tutkimuksen toteutti Rikosseuraamuslaitoksen tutkimus- ja kehittämismäärärahalla Laura Menard yhteistyössä Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian oppiaineen kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme