Espoon kaupunki - Esbo stad

Pääkaupunkiseudulla arvioidaan ravintoloiden vastuullisuutta

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulun (DIAK) opiskelijat tekevät syyskuun aikana ravintoloiden asiakasarviointeja Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Kaupunkien ehkäisevän päihdetyön toimijat koordinoivat asiakasarviointeja.

Arvioinneissa opiskelijat havainnoivat asiakkaina erityisesti sitä noudatetaanko ravintoloissa vastuullista alkoholijuomien anniskelua, päästetäänkö selvästi päihtyneitä sisälle ravintolaan, tarjoillaanko selvästi päihtyneille ja kysytäänkö nuorilta näyttäviltä henkilöiltä henkilöllisyystodistuksia. Myös ravintoloiden turvallisuutta, viihtyisyyttä ja henkilökunnan toimintaa ja riittävyyttä arvioidaan.

Kampanjan tavoitteena on saada ravintolat mukaan ehkäisemään ja vähentämään päihdehaittoja.

Asiakasarvioinnit ovat osa Pakka-toimintamallia

Asiakasarvioinnit perustuvat valtakunnalliseen Pakka-toimintamalliin, joka on THL:n kehittämä yhteisöllinen toimintamalli alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittojen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi paikallisella tasolla. Asiakasarvioinneissa mukana olleet ravintolat saavat omat tuloksensa tiedokseen, eikä niitä anneta muille. Asiakasarviointien tuloksia pohditaan yleisemmällä tasolla tarjontatyöryhmissä, joihin on kutsuttu kaupunkien, poliisin, aluehallintoviraston sekä vähittäiskaupan ja ravintoloiden edustajat.

Vantaalla ja Helsingissä tarjontatyöryhmät ovat aloittaneet toimintansa vuoden 2016 aikana. Espoossa ryhmät aloittivat toimintansa jo aikaisemmin.

Työryhmien tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihdehaittoja järjestämällä erilaisia kampanjoita, tapahtumia ja koulutuksia asian tiimoilta. Tavoitteena on toiminta, josta kaikki osapuolet hyötyvät.

Lisätietoa Pakka-toimintamallista


Lisätiedot:

Espoo: Martti Marila, johtava sosiaalityöntekijä, p. 050 381 0296, Espoon mielenterveys- ja päihde-palvelut, Espoon kaupunki  

Helsinki: Auli Lindroos, erityissuunnittelija, p. 09 310 242 97, Aikuisten ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö, Helsingin kaupunki

Vantaa: Kati Tervo, erityissosiaaliohjaaja, p. 09 839 23417, Ehkäisevän päihdetyön yksikkö, Vantaan kaupunki

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme