Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Pääkaupunkiseudulla koulunsa aloittaville jaetaan Lukupalat-sarjan kirjalahja elokuussa

Jaa

WSOY ja Helmet-kirjastot jakavat yhteistyössä jokaiselle Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan suomenkieliselle koulunsa aloittavalle Paula Norosen ja Kati Närhin Yökoulu ja kauheat naapurit -kirjan. Teos on osa WSOY:n julkaisemaa lukemaan opettelevien Lukupalat-sarjaa. Uudet koululaiset saavat kirjan elokuussa koulujen alkaessa.

Elokuussa koulutiensä aloittavat suomenkieliset pääkaupunkiseudun lapset saavat WSOY:n ja Helmet-kirjastojen yhteislahjoituksena Paula Norosen ja Kati Närhin Lukupalat-sarjankirjan Yökoulu ja kauheat naapurit. WSOY ja Helmet-kirjastot toivovat kirjalahjan innostavan lapsia lukemaan opettelussa ja tarjoavan mukavia yhteisiä hetkiä vanhempien ja kirjallisuuden parissa. Helmet lahjoittaa omat teokset myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville.

”Lukupalat-sarjan tavoitteena on tarjota helppoa, houkuttavaa ja koukuttavaa luettavaa kirjojen ahmimisikäänsä aloitteleville”, kertoo WSOY:n lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannuspäällikkö Paula Halkola.

”Olenkin suunnattoman iloinen, että juuri Norosen ja Närhin Yökoulu ja kauheat naapurit valittiin Helmet-kirjastojen kampanjaan. Uskon, että tarinan huumori ja kevyt kauhuteema onnistuvat valloittamaan puolelleen monenlaiset ensiluokkalaislukijat ja tarjoamaan innostavan vaihtoehdon ruutuajalle”, Halkola jatkaa.

Yökoulu ja kauheat naapurit jatkaa kirjailijana, kolumnistina ja koomikkona tunnetun Paula Norosen yökouluun sijoittuvaa kirjasarjaa, joka on pullollaan päätöntä huumoria ja jännittäviä tapahtumia. Sarjakuvataiteilija Kati Närhin piirtämät kuvat zombien, vampyyreiden ja muiden yökoululaisten seikkailuista saavat pienen lukijan selkäpiin juuri sopivasti karmimaan.

WSOY:n vuonna 2016 lanseeraama Lukupalat on helppolukuinen kirjasarja lukemaan opetteleville 6–8-vuotiaille. Sarjan kirjat ovat nelivärikuvitettuja ja suunniteltu luettavaksi yhdeltä istumalta. Sarjan tekijät ovat Suomen suosituimpia lastenkirjailijoita ja lastenkirjakuvittajia.

Koulutulokkaat kutsutaan elokuussa tutustumaan kirjastoon, mistä kirjalahjan voi noutaa. Samalla on mahdollista myös hankkia lapselle oma kirjastokortti, jos sitä ei vielä ennestään ole.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Salmio | lasten- ja nuortenkirjallisuuden projektipäällikkö | WSOY
leena.salmio@bonnierbooks.fi (lomalla heinäkuussa)

Marjut Saloniemi | viestintäkoordinaattori | Helmet-kirjastot / Espoon kaupunginkirjasto
marjut.saloniemi@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäkoordinaattori

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme