Espoon kaupunki - Esbo stad

Pääkaupunkiseudulla koulunsa aloittaville jaetaan Lukupalat-sarjan kirjalahja elokuussa

19.7.2017 14:55 | Espoon kaupunki - Esbo stad

Jaa

WSOY ja Helmet-kirjastot jakavat yhteistyössä jokaiselle Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan suomenkieliselle koulunsa aloittavalle Paula Norosen ja Kati Närhin Yökoulu ja kauheat naapurit -kirjan. Teos on osa WSOY:n julkaisemaa lukemaan opettelevien Lukupalat-sarjaa. Uudet koululaiset saavat kirjan elokuussa koulujen alkaessa.

Elokuussa koulutiensä aloittavat suomenkieliset pääkaupunkiseudun lapset saavat WSOY:n ja Helmet-kirjastojen yhteislahjoituksena Paula Norosen ja Kati Närhin Lukupalat-sarjankirjan Yökoulu ja kauheat naapurit. WSOY ja Helmet-kirjastot toivovat kirjalahjan innostavan lapsia lukemaan opettelussa ja tarjoavan mukavia yhteisiä hetkiä vanhempien ja kirjallisuuden parissa. Helmet lahjoittaa omat teokset myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville.

”Lukupalat-sarjan tavoitteena on tarjota helppoa, houkuttavaa ja koukuttavaa luettavaa kirjojen ahmimisikäänsä aloitteleville”, kertoo WSOY:n lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannuspäällikkö Paula Halkola.

”Olenkin suunnattoman iloinen, että juuri Norosen ja Närhin Yökoulu ja kauheat naapurit valittiin Helmet-kirjastojen kampanjaan. Uskon, että tarinan huumori ja kevyt kauhuteema onnistuvat valloittamaan puolelleen monenlaiset ensiluokkalaislukijat ja tarjoamaan innostavan vaihtoehdon ruutuajalle”, Halkola jatkaa.

Yökoulu ja kauheat naapurit jatkaa kirjailijana, kolumnistina ja koomikkona tunnetun Paula Norosen yökouluun sijoittuvaa kirjasarjaa, joka on pullollaan päätöntä huumoria ja jännittäviä tapahtumia. Sarjakuvataiteilija Kati Närhin piirtämät kuvat zombien, vampyyreiden ja muiden yökoululaisten seikkailuista saavat pienen lukijan selkäpiin juuri sopivasti karmimaan.

WSOY:n vuonna 2016 lanseeraama Lukupalat on helppolukuinen kirjasarja lukemaan opetteleville 6–8-vuotiaille. Sarjan kirjat ovat nelivärikuvitettuja ja suunniteltu luettavaksi yhdeltä istumalta. Sarjan tekijät ovat Suomen suosituimpia lastenkirjailijoita ja lastenkirjakuvittajia.

Koulutulokkaat kutsutaan elokuussa tutustumaan kirjastoon, mistä kirjalahjan voi noutaa. Samalla on mahdollista myös hankkia lapselle oma kirjastokortti, jos sitä ei vielä ennestään ole.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Salmio | lasten- ja nuortenkirjallisuuden projektipäällikkö | WSOY
leena.salmio@bonnierbooks.fi (lomalla heinäkuussa)

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäkoordinaattori

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Ny produktionschef för Esbo kulturcentrum23.8.2017 16:11Tiedote

Mika Nikula (högre yrkeshögskoleexamen i kulturproduktion, tradenom) tillträdde uppgiften som produktionschef vid Esbo kulturcentrum 21.8.2017. Han har tidigare arbetat bl.a. som nyckelkundschef vid Teosto. Innan han kom till Esbo kulturcentrum arbetade han som programchef hos musikkulturföreningen ELMU. Produktionschefen svarar för verksamheten vid Esbo kulturcentrum och för utvecklingen. Nikula har gedigen erfarenhet av utveckling av programverksamhet samt som inspicient och producent. Dessutom har han teknisk kompetens och kännedom om apparatur.   Esbo kulturcentrum är en del av Esbo stads evenemangs- och kulturtjänster, som också omfattar Utställningscentret WeeGee, Sellosalen, Lilla Aurora, Karahuset, Kannbrosalen och enheten Stadsevenemang.

Uusi tuotantopäällikkö Espoon kulttuurikeskukseen22.8.2017 15:06Tiedote

Espoon kulttuurikeskuksen tuotantopäällikkönä on 21.8.2017 aloittanut kulttuurituotannon YAMK, tradenomi Mika Nikula. Hän on toiminut aiemmin mm. Teoston avainasiakaspäällikkönä ja siirtyi ELMUn ohjelmapäällikön paikalta Espoon kulttuurikeskukseen. Tuotantopäällikkö vastaa Espoon kulttuurikeskuksen toiminnasta ja kehittämisestä. Nikulalla on vankka kokemus ohjelma-, tila-  ja tuotantotoiminnan kehittämisestä sekä teknistä osaamista ja laitteistojen tuntemusta.   Espoon kulttuurikeskus on osa Espoon kaupungin Tapahtuma- ja kulttuuripalveluita, johon kuuluvat myös Näyttelykeskus WeeGee, Sellosali, Pikku-Aurora, Karatalo, Kannusali ja Kaupunkitapahtumat - yksikkö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme