HSY

Pääkaupunkiseudun hengitysilma oli syksyllä enimmäkseen hyvää – marraskuussa katupölyä tavanomaista enemmän

Jaa

HSY:n tekemän katsauksen mukaan pääkaupunkiseudun ilmanlaatu oli syys–marraskuussa suurimman osan ajasta hyvä tai tyydyttävä. Katupöly kuitenkin heikensi ajoittain ilmanlaatua selkeästi enemmän kuin edellisenä syksynä. Seudulle kulkeutui myös jonkin verran tavanomaista enemmän pienhiukkasia muun muassa maastopaloista.

Nastarenkaat rouhivat ilmaan katupölyä

Pääkaupunkiseudun ilmanlaatu oli syksyllä hyvä kaikilla Helsingin seudun ympäristöpalveluiden mittausasemilla vähintään puolet ajasta. Ilmansaasteiden pitoisuudet pysyivät alle raja-arvojen. Ilmanlaatu oli hyvää erityisesti syys- ja lokakuussa.
 
- Marraskuussa ilmanlaatu heikkeni osassa pääkaupunkiseutua erityisesti katupölyn vuoksi, jota pääsi ilmaan, kun nastarenkaat rouhivat kuivaa asfalttia. Katupölyä oli selkeästi enemmän ilmassa kuin edellisenä syksynä, kertoo HSY:n ilmansuojeluasiantuntija Katja Ohtonen.
 
Ilmanlaatu oli katupölyn vuoksi huonoa erityisesti vilkkaasti liikennöidyllä Mäkelänkadulla Helsingissä. Vartiokylässä ilmaa puolestaan heikensi marraskuussa parin tunnin ajan puunpolton päästöt.
 

Maastopaloista peräisin olevia pienhiukkasia kulkeutui pääkaupunkiseudulle syksyn aikana

 
- Tämän syksyn ilmanlaatuun vaikuttivat ajoittain myös Suomen rajojen ulkopuolelta kulkeutuneet pienhiukkaset. Pitoisuudet pysyivät onneksi kuitenkin melko maltillisina, Ohtonen kertoo.
 
Pienhiukkasten pitoisuudet kasvoivat koko seudulla etelästä kulkeutuneiden pienhiukkasten vuoksi 25. lokakuuta. Toinen samantyyppinen kaukokulkeuma saapui seudulle 14. marraskuuta. Etelä-Venäjän ja Ukrainan maastopaloista peräisin olevia pienhiukkasia puolestaan kulkeutui Suomeen 10. päivä marraskuuta.
 
HSY seuraa pääkaupunkiseudun ilmanlaatua 11 eri kohteessa. Mittausasemista seitsemän on pysyviä ja neljän paikka vaihtuu kalenterivuosittain. Ajantasaisen ilmanlaatutiedon saa osoitteesta www.hsy.fi/ilmanlaatu.
 
Lisätietoja:

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

HSY jatkaa pientalojen päävesimittareiden vaihtoja 17.8.2020 alkaen3.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY jatkaa omakoti-, rivi- ja paritalojen päävesimittareiden määräaikaisvaihtoja 17.8.2020 alkaen. Koronarajoitusten vuoksi pientalojen päävesimittareiden vaihdot jäivät maaliskuussa poikkeuksellisesti tauolle. HSY:n toimialueella on yhteensä yli 80 000 vesimittaria, joista vuosittain vaihdetaan noin 8 000. Pientalon vesimittarin kunto kannattaa myös tarkistaa itse vuosittain.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme