Helsingin yliopisto

Pääkaupunkiseudun kaupungit ja korkeakoulut: Seuraavan hallituksen panostettava osaamiskeskittymien tukemiseen, kansainvälisiin osaajiin ja osaamispohjan vahvistamiseen

Jaa

Pääkaupunkiseudun kaupungit ja korkeakoulut näkevät, että seuraavan hallituksen tulee panostaa alueen osaamiskeskittymien tukemiseen, kansainvälisten osaajien lisäämiseen ja osaamispohjan vahvistamiseen. Näin rakennetaan koko Suomen menestystä.

-Korkea koulutustaso ja osaamisen jatkuva kehittäminen ovat sekä pääkaupunkiseudun että koko Suomen tulevaisuuden kannalta vahvuuksia, joiden varaan rakennamme hyvinvointimme. Meille on myös tärkeää, että seuraava hallitus tukee metropolialueen kehittymistä entistäkin kansainvälisemmäksi ja kilpailukykyisemmäksi innovaatio- ja osaamiskeskittymäksi, totesi Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä tilaisuudessa, jossa kaupungit ja kunnat pohtivat metropolialueen kehittämistä ja haasteita alueen eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa.

- Tulevalla hallituksella on paljon tehtävää niin metropolialueen kuin koko Suomen menestyksen takaamiseksi. Tarvitsemme kaupungistumiskehityksen lieveilmiöiden hallintaa, helpotuksia osaavan työvoiman saatavuuteen, alueen korkeakoulujen toimintaedellytysten vahvistamista, ratkaisuja alueellisen eriytymisen ehkäisyyn ja panostuksia kansainvälisten osaajien houkutteluun. Vastakkainasettelun sijaan tulevalla hallituskaudella tulisi päästä esimerkiksi kaupunkipolitiikassa yhä suorempaan valtion ja kaupunkien sekä myös korkeakoulujen väliseen kumppanuuteen, totesi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Pääkaupunkiseudun kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen sekä Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Arcada, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia, Hanken Svenska Handelshögskolan, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Metropolia, Laurea ja Taideyliopisto järjestivät 13.3. tilaisuuden Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien kansanedustajaehdokkaille. Tilaisuudessa keskusteltiin toimenpiteistä, joita pääkaupunkiseudun ja metropolialueen menestyminen tulevalla hallituskaudella edellyttää sekä julkaistiin yhteinen kannanotto.

Linkki kaupunkien ja korkeakoulujen yhteiseen kannanottoon

Lisätiedot:

Yhteyspäällikkö Tanja Remes
Helsingin yliopisto, etunimi.sukunimi@helsinki.fi
puh. 0504150286

Yhteysjohtaja Inga Nyholm
Helsingin kaupunki, etunimi.sukunimi@hel.fi
puh. 040 760 5524

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Öljyonnettomuuden sattuessa arktisella alueella suurimpina kärsijöinä olisivat jääkarhut ja merilinnut20.5.2019 14:43:15 EESTTiedote

Ilmastonmuutos aiheuttaa suurta painetta arktiselle luonnolle. Öljyonnettomuus tällä ainutlaatuisella ja herkällä alueella voi johtaa ympäristökatastrofiin. Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella jääkarhut ja merilinnut ovat suurimmassa riskissä öljyonnettomuuden sattuessa, mutta riski vaihtelee suuresti riippuen vuodon ajoituksesta ja vuotaneen öljyn ominaisuuksista.

Kansalliskirjasto avaa 2000 kirjaa yleisön ja tutkijoiden verkkokäyttöön16.5.2019 11:00:00 EESTTiedote

Kansalliskirjasto on digitoinut 1000 tietokirjaa avoimeen verkkokäyttöön ja 1000 kaunokirjaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Kirjat sijoittuvat kahteen verkkokokoelmaan ja ovat käytettävissä digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa vuoden 2021 loppuun asti. Tekijänoikeuksista on sovittu Kopioston ja kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston kanssa. Yhteishankkeen tavoitteena on avata verkkokäyttäjille ja tutkijoille asiantuntijoiden valitsemaa tieto- ja kaunokirjallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme