Helsingin yliopisto

Pääkaupunkiseudun kaupungit ja korkeakoulut: Seuraavan hallituksen panostettava osaamiskeskittymien tukemiseen, kansainvälisiin osaajiin ja osaamispohjan vahvistamiseen

Jaa

Pääkaupunkiseudun kaupungit ja korkeakoulut näkevät, että seuraavan hallituksen tulee panostaa alueen osaamiskeskittymien tukemiseen, kansainvälisten osaajien lisäämiseen ja osaamispohjan vahvistamiseen. Näin rakennetaan koko Suomen menestystä.

-Korkea koulutustaso ja osaamisen jatkuva kehittäminen ovat sekä pääkaupunkiseudun että koko Suomen tulevaisuuden kannalta vahvuuksia, joiden varaan rakennamme hyvinvointimme. Meille on myös tärkeää, että seuraava hallitus tukee metropolialueen kehittymistä entistäkin kansainvälisemmäksi ja kilpailukykyisemmäksi innovaatio- ja osaamiskeskittymäksi, totesi Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä tilaisuudessa, jossa kaupungit ja kunnat pohtivat metropolialueen kehittämistä ja haasteita alueen eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa.

- Tulevalla hallituksella on paljon tehtävää niin metropolialueen kuin koko Suomen menestyksen takaamiseksi. Tarvitsemme kaupungistumiskehityksen lieveilmiöiden hallintaa, helpotuksia osaavan työvoiman saatavuuteen, alueen korkeakoulujen toimintaedellytysten vahvistamista, ratkaisuja alueellisen eriytymisen ehkäisyyn ja panostuksia kansainvälisten osaajien houkutteluun. Vastakkainasettelun sijaan tulevalla hallituskaudella tulisi päästä esimerkiksi kaupunkipolitiikassa yhä suorempaan valtion ja kaupunkien sekä myös korkeakoulujen väliseen kumppanuuteen, totesi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Pääkaupunkiseudun kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen sekä Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Arcada, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia, Hanken Svenska Handelshögskolan, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Metropolia, Laurea ja Taideyliopisto järjestivät 13.3. tilaisuuden Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien kansanedustajaehdokkaille. Tilaisuudessa keskusteltiin toimenpiteistä, joita pääkaupunkiseudun ja metropolialueen menestyminen tulevalla hallituskaudella edellyttää sekä julkaistiin yhteinen kannanotto.

Linkki kaupunkien ja korkeakoulujen yhteiseen kannanottoon

Lisätiedot:

Yhteyspäällikkö Tanja Remes
Helsingin yliopisto, etunimi.sukunimi@helsinki.fi
puh. 0504150286

Yhteysjohtaja Inga Nyholm
Helsingin kaupunki, etunimi.sukunimi@hel.fi
puh. 040 760 5524

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Nubbenin levyt – Taiteilija Lars-Gunnar Nordström jazzkeräilijänä -teoksen julkistustilaisuus 28.3.20.3.2019 14:35:23 EETKutsu

Lars-Gunnar ”Nubben” Nordström (1924–2014) oli ei-esittävän taiteen edelläkävijöitä Suomessa ja intohimoinen jazzmusiikin ystävä. Jazzharrastus syttyi vuonna 1941, kun hän kuuli radiosta Duke Ellingtonin kappaleen Mood Indigo. 1950-luvun lopulla Nordström ryhtyi keräämään vinyylialbumeja, joita lopulta karttui yli 11 000 kappaletta. Kaikkinensa Nordström hankki 16 000 äänilevyä. Vuonna 2015 L-G Nordströmin Säätiö lahjoitti hänen jazzkokoelmansa Kansalliskirjastolle. Nyt julkaistava teos Nubbenin levyt – Taiteilija Lars-Gunnar Nordström jazzkeräilijänä (Kansalliskirjasto 2019) kertoo keräilijästä, keräilemisestä, levykokoelmasta ja taiteesta – sekä tietenkin jazzista. Teoksen on kirjoittanut kulttuurihistorian tutkija Janne Mäkelä. Oheisartikkelien kirjoittajina ovat jazzhistorian asiantuntijat Pekka Gronow ja Matti Laipio. Teoksen julkaisutilaisuus järjestetään Kansalliskirjaston auditoriossa (Yliopistonkatu 1, Helsinki) torstaina 28.3. klo 14 alkaen. Ilmoittautumiset osoitteessa www.l

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme