Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä antoi alueellisen suosituksen maskin käytöstä

Jaa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee maskia käytettäväksi julkisissa sisätiloissa aina, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai jos henkilö ei ole sairastanut koronavirustautia edeltävien kuuden kuukauden aikana. Maskia on myös syytä aina käyttää matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, mikäli henkilöllä on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Maskin käyttöä suositellaan rokotussuojasta huolimatta kaikille tilanteissa, joissa koronaviruksen tartuntariski ja leviämispotentiaali on kohonnut. Näin ollen maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa, uskonnollisissa kokoontumisissa sekä ravintoloissa.

Lisäksi suositus maskin käytöstä pätee myös kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Myös ulkotiloissa pitkäkestoisen ruuhkan tilanteissa maskin käyttö on suositeltavaa. Suositukset koskevat kaikkia 12 vuotta täyttäneitä.

Maskin käytön suositus on valmistelu hyödyntäen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) riskipistetaulukkoa, eli arviota tapahtumien ja kokoontumisten koronavirukseen liittyvästä riskistä.

Kaupunkien henkilöstölle suunnatut suositukset maskien käytöstä vahvistetaan erikseen ja niistä viestitään myöhemmin tällä viikolla.

[Lisätty alla oleva kappale 5.10.2021 klo 16.40.]
Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan henkilöstön ja yksiköissä vierailevien sekä opetuksen maskinkäyttösuositukset jatkuvat toistaiseksi. Opetuksen osalta uudet suositukset vahvistetaan, kun THL, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat antaneet valtakunnallisen suosituksen.

Raportointi päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten altistuksista ja tartunnoista päättyy

Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat päättäneet luopua päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten altistumistietojen raportoinnista, koska tieto ei ole enää vertailukelpoista aiempaan nähden.

THL päivitti syyskuussa ohjeensa alle 12-vuotiaiden koronatestauksesta sekä korona-altistumisten määrittelystä kouluissa, oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa. Testausohjeen sekä tartunnanjäljityksen merkittävien muutosten vuoksi altistustilanteiden raportointi ei ole enää tarkoituksenmukaista.

Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten altistustilanteissa selvitetään THL:n ohjeen mukaan vain varsinaisesti altistuneet eli ne, joiden kanssa koronavirustartunnan saanut on tosiasiallisesti ollut lähikontaktissa. Altistumisista ollaan edelleen yhteydessä huoltajiin ja annetaan toimintaohjeet.

Lisätiedot:

Helsingin kaupunki: pormestari Juhana Vartiainen / erityisavustaja Teresa Salminen, puh. +358 40 865 6961
Espoon kaupunki: kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä / kaupunginjohtajan sihteeri Stina Astala, puh. +358 43 826 5244
Vantaan kaupunki: kaupunginjohtaja Ritva Viljanen / kaupunginjohtajan sihteeri Annamaija Vihervirta, puh. +358 40 527 4565
THL: yksikönpäällikkö, ylilääkäri Otto Helve, puh. +358 29 524 7711
Etelä-Suomen aluehallintovirasto: aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen, puh. +358 295 016 564
HUS: vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä / johdon sihteeri Jaana Niinivaara, puh. +358 50 427 2013

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väestönkasvu laski selvästi edellisvuosista21.10.2021 14:35:13 EEST | Tiedote

Vuodenvaihteessa 2020–2021 Helsingissä asui 656 920 henkeä. Vuoden 2020 aikana väestön määrä kasvoi 3 085 hengellä. Helsingin muuttotappio kasvoi Helsingin seudun kehysalueelle ja Uudenmaan ulkopuolisesta Suomesta saatu muuttovoitto pieneni. Syntyneiden määrä kasvoi edellisvuodesta. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin väestö vuodenvaihteessa 2020–2021 ja väestönmuutokset vuonna 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme