Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pääkaupunkiseudun nuorisovaltuustovaalit starttaavat 8.11. – nuorten vaaliteemoissa nousevat esiin mm. tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Jaa

Espoon ja Vantaan nuorisovaltuustojen ja Helsingin nuorisoneuvoston vaalien äänestys alkaa maanantaina 8.11. Äänioikeutettuja nuoria on pääkaupunkiseudulla yhteensä n. 66 000. Uudet nuorisovaltuutetut valitaan 1.1.2022 alkavalle kaksivuotiskaudelle.

Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri

Helsingissä ehdolle on asettunut kaikkiaan 74, Espoossa 104 ja Vantaalla 54 nuorta. Kaikissa kaupungeissa asettui ehdolle enemmän nuoria kuin edellisissä vaaleissa vuonna 2019, mikä kertoo siitä, että nuorten kiinnostus vaikuttamistoimintaan on edelleen nousussa. Vaaleissa on pääkaupunkiseudulla yhteensä n. 66 000 äänioikeutettua. Helsingissä äänestysikäisiä on kaikkiaan 28 538, Espoossa 21 364 ja Vantaalla 16 116.

Aikaisempaa useampi nuori on tuonut vaaliteemoissaan esiin tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen sekä nuorten mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä. Lisäksi nuorten vaaliteemoissa korostuvat edellisten vuosien tapaan ilmastonmuutos ja muut ympäristöasiat sekä turvallinen ja yhdenvertainen elin- ja kouluympäristö. Myös kesätyömahdollisuudet, julkinen liikenne ja kouluruoka ovat nuorisovaaleissa toistuvia teemoja.

Helsinkiläiset nuoret voivat äänestää tuttuun tapaan kouluilla ja nuorisotaloilla. Uutuutena on koko vaalien ajan keskustakirjasto Oodin aulassa sijaitseva äänestyspiste, joka on avoinna 8.–26.11. joka päivä klo 16–19. Espoossa äänestäminen on oppilaitosten lisäksi mahdollista myös Sellon ja Iso Omenan asiointipisteissä. Vantaalla äänestäminen on oppilaitosten lisäksi mahdollista Koivukylän kirjastossa, Myyrmäen Vantaa-infossa ja Vantaan kaupungintalolla Tikkurilassa.

Nuorisovaltuustot ja -neuvostot ovat kuntalain edellyttämiä nuorten vaikuttamiselimiä. Ne ovat poliittisesti sitoutumattomia nuorten vaikuttajaryhmiä, jotka toimivat omissa kunnissaan ajamassa paikallisten nuorten etuja.

Tarkemmat tiedot vaaleista löytyvät seuraavasti:

Espoo
Äänestys käynnissä 8.–12.11.
Lisätiedot: espoo.fi/nuva
Vaalikone: https://survey.zef.fi/1x06ima9/index.html 
Tulokset: julkistetaan Gaalassa 7.12.

Helsinki
Äänestys käynnissä 8.–26.11.
Lisätiedot: nuorten.helsinki/vaalit
Vaalikone: https://survey.zef.fi/413d7zjx/index.html 
Tulokset: julkistetaan 8.12. RuutiGaalassa klo 18 alkaen ja nuorten.helsinki-sivustolla n. klo 21. RuutiGaala striimataan suorana helsinkikanavalle 8.12. klo 18 alkaen.

Vantaa
Äänestys käynnissä 8.–19.11. Ylimääräiset äänestyspäivät 24.–26.11.
Lisätiedot: vantaa.fi/nuorisovaltuustovaalit
Vaalikone: https://survey.zef.fi/8nvh9b29/index.html

Tulokset: julkistetaan viikolla 48

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Paula Vihiniemi
Projektikoordinaattori, Espoon kaupunki, Nuorisopalvelut
paula.vihiniemi@espoo.fi
puh. 040 636 9400

Eveliina Laine
Osallisuustoiminnan koordinaattori, Helsingin kaupunki, Nuorisopalvelut
eveliina.laine@hel.fi
puh. 040 709 2839

Laura Kotiranta
Nuorisovaltuuston koordinaattori, Vantaan kaupunki
laura.kotiranta@vantaa.fi
puh. 040 626 8381

Kati Hurme
Viestintäsuunnittelija, Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
kati.hurme@hel.fi
Puh. 040 620 4092

Kuvat

Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Helsinki City Museum, Children's Town and the Burgher’s House Museum Invite You to Enjoy the Holiday Season Once Again  25.11.2021 09:00:00 EET | Press release

The holiday season starts at the Helsinki City Museum and the Burgher’s House Museum on Saturday 27 November. The Christmas Mystery mobile game invites families with children and those young at heart on an adventure into the history of Christmas in Helsinki around the Market Square. The Burgher’s House Museum will take you to a peaceful 19th century Christmas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme