Kirkko Helsingissä

Pääkaupunkiseudun seurakunnat jälleen vahvasti mukana Helsinki Pridessa

Jaa
Suomen suurimmassa ihmisoikeustapahtumassa Helsinki Pride-viikolla 27.6.–3.7.2022 juhlistetaan sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta. Pääkaupunkiseudun ev.-lut. seurakunnat ovat useiden vuosien ajan olleet mukana järjestämässä Pride-viikolle ohjelmaa ja ovat tänä vuonna Helsinki Priden virallisia yhteistyökumppaneita.

Ennen kaikkea kirkko on läsnä Prideilla sateenkaarevien jäsentensä ja työntekijöidensä kautta sekä heidän läheistensä ja heitä tukevien ihmisten kanssa. Tänäkin vuonna seurakunnat järjestävät monta tilaisuutta.

Muun muassa Pride-viikolla voi osallistua jo klassikoksi muodostuneeseen Sateenkaarimessuun Kallion kirkossa, voi pistäytyä sateenkaarikahvilassa, kuunnella parisuhdeluentoa tai osallistua keskustelutilaisuuteen, myös nuorille on omaa ohjelmaa. Tiistai-iltana lauletaan ja kuullaan kertomuksia sateenkaarilampaista Vanhassakirkossa. Kirkon läsnäolo Pride-viikolla koetaan tärkeäksi monestakin syystä.

"Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja on sellaisenaan täydellinen ja arvokas. Haluamme olla mukana toteuttamassa yhdenvertaisempaa, tasa-arvoisempaa ja turvallisempaa toimintaa kaikille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Toiseuttavan puheen on muututtava sensitiiviseen ja kaikkia arvostavaan ja moninaisuutta kunnioittavaan puheeseen", sanoo Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyönohjaaja ja psykoterapeutti Hensku Kettusaari.

Sateenkaaritoimintaa ympäri vuoden

Tämä kuukausi on suuri sateenkaareva juhla, mutta juhlan teema on ympärivuotinen ja kaikkialle ulottuva. Helsingissä sateenkaarityön ja yhdenvertaisuuden teemojen ympärille ollaan rakentamassa sisäistä kehittämisprojektia. Helsingin seurakunnissa toimii ympäri vuoden sukupuolivähemmistönuorille vertaisohjelmaa sekä lisäksi leiri- ja ryhmätoimintaa sateenkaarisuhteissa eläville. Myös Sateenkaarimessuja järjestetään kuukausittain. Toiminnassa pidetään yllä turvallisemman tilan periaatteita ja sateenkaarevia tunnuksia.

"Espoon seurakunnat osallistuvat Prideen, koska se on tämän maan suurin ihmisoikeuksia esillä pitävä ja yhdenvertaisuutta edistävä kansalaistapahtuma. Kirkko on läsnä monilla muillakin festivaaleilla ja messuilla, joille ihmiset kohtaavat toisiaan. Lähdemme siitä, että jokainen ihminen on samanarvoinen ja tervetullut seurakunnan yhteyteen. Osallistuminen Prideen haastaa meitä ja kannustaa meitä korjaamaan syrjiviä käytänteitä ja rakenteita. Olemme tuottaneet viikolle ohjelmaa, jossa lähtökohtana on, että olet Rakastettu juuri sellaisena kuin olet", kertoo Espoon seurakuntayhtymän monikulttuurisuustyön asiantuntija Matti Peiponen.

Ev.-lut. seurakunnat pääkaupunkiseudulla toteuttavan kattavasti ohjelmaa Prideilla, johon voi tutustua tästä: kirkkohelsingissä.fi/pride2022

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä