Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pääkirjastossa on nyt tila ja laitteita itsetekemiselle

Jaa

Pääkirjastossa on avattu Makerspace-tila, josta löytyy laitteita itsetekemisen avuksi. Makerspacessa on 3D-tulostin, vinyylileikkuri, ompelukone ja saumuri, jotka on hankittu Aluehallintoviraston hankerahoituksella.

3D-tulostin
3D-tulostin

Makerspace on pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa ja sitä voi käyttää kirjaston aukioloaikoina. Laitteet tulee varata erikseen ja 3D-tulostimen sekä vinyylileikkurin käyttö on maksullista.

Asiakkaiden tulee osata käyttää laitteita itsenäisesti. Tilasta löytyy käyttöohjeita ja 3D-tulostinta saa käyttää vain, jos on osallistunut käyttäjäkoulutukseen. Kirjasto järjestää koulutuksia 1-2 kertaa kuukaudessa. 

3D-tulostimella voi tulostaa kolmiulotteisia esineitä ja sen käyttö maksaa 0,40 € / alkava tunti. Tulostimessa käytettävä tulostuslanka löytyy Makerspacesta.

Vinyylileikkurilla voi tehdä yksivärisiä vinyylitarroja tai yhdistää useita värejä moniväriteippauksiksi. Tällä hetkellä on käytössä musta ja valkoinen vinyyli. Vinyylin hinta on 0,40 € / alkava 10 cm.

Ompelukoneen ja saumurin käytöstä ei tarvitse maksaa, mutta asiakkaan tulee tuoda mukanaan kaikki ompelutyössä tarvitsemansa materiaalit. Vaihtoneuloja löytyy Makerspacesta.

Makerspaceen on myöhemmin tulossa muitakin itsetekemisen mahdollisuuksia, muun muassa huone äänen ja kuvan työstämistä varten.

Lue lisää laitteista, niiden varaamisesta ja käyttösäännöistä kirjaston nettisivuilta osoitteesta https://kirjasto.vaasa.fi/makerspace?culture=fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vastaava palvelusuunnittelija Jimmy Pulli
Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 040 191 6578
jimmy.pulli@vaasa.fi tai kirjasto.atktuki@vaasa.fi

Kuvat

3D-tulostin
3D-tulostin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme