Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pääkirjastossa on nyt tila ja laitteita itsetekemiselle

Jaa

Pääkirjastossa on avattu Makerspace-tila, josta löytyy laitteita itsetekemisen avuksi. Makerspacessa on 3D-tulostin, vinyylileikkuri, ompelukone ja saumuri, jotka on hankittu Aluehallintoviraston hankerahoituksella.

3D-tulostin
3D-tulostin

Makerspace on pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa ja sitä voi käyttää kirjaston aukioloaikoina. Laitteet tulee varata erikseen ja 3D-tulostimen sekä vinyylileikkurin käyttö on maksullista.

Asiakkaiden tulee osata käyttää laitteita itsenäisesti. Tilasta löytyy käyttöohjeita ja 3D-tulostinta saa käyttää vain, jos on osallistunut käyttäjäkoulutukseen. Kirjasto järjestää koulutuksia 1-2 kertaa kuukaudessa. 

3D-tulostimella voi tulostaa kolmiulotteisia esineitä ja sen käyttö maksaa 0,40 € / alkava tunti. Tulostimessa käytettävä tulostuslanka löytyy Makerspacesta.

Vinyylileikkurilla voi tehdä yksivärisiä vinyylitarroja tai yhdistää useita värejä moniväriteippauksiksi. Tällä hetkellä on käytössä musta ja valkoinen vinyyli. Vinyylin hinta on 0,40 € / alkava 10 cm.

Ompelukoneen ja saumurin käytöstä ei tarvitse maksaa, mutta asiakkaan tulee tuoda mukanaan kaikki ompelutyössä tarvitsemansa materiaalit. Vaihtoneuloja löytyy Makerspacesta.

Makerspaceen on myöhemmin tulossa muitakin itsetekemisen mahdollisuuksia, muun muassa huone äänen ja kuvan työstämistä varten.

Lue lisää laitteista, niiden varaamisesta ja käyttösäännöistä kirjaston nettisivuilta osoitteesta https://kirjasto.vaasa.fi/makerspace?culture=fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vastaava palvelusuunnittelija Jimmy Pulli
Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 040 191 6578
jimmy.pulli@vaasa.fi tai kirjasto.atktuki@vaasa.fi

Kuvat

3D-tulostin
3D-tulostin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny coronavirussmitta har konstaterats – över 50 exponerade23.9.2020 13:13:35 EESTTiedote

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos en person som varit på Vasarestaurangen Dallas Pizza Palazzo fredag 18.9.2020 kl. 19.00–20.00. Den infekterade personen är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personen i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän. Enligt nuvarande information har över 50 personer exponerats.

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 5023.9.2020 13:09:15 EESTTiedote

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme