Keski-Suomen ELY-keskus

Päällystystyöt aiheuttavat haittaa jalankulkijoille ja pyöräilijöille Jyväskylässä (Keski-Suomi)

Jaa

Jyväskylän seudulla toteutetaan alkusyksyn aikana päällystystöitä useilla eri jalankulku- ja pyöräteillä. Yhteensä Jyväskylässä päällystetään valtion jalankulku- ja pyöräteitä 9,5 km vuoden 2021 aikana. Saarijärventien ja Puuppolan tien jalankulku- ja pyörätiet saatiin päällystettyä jo elokuun alussa.

Liikennejärjestelyjen suhteen kohteiden toteutus on haastavaa, koska korvaavia lyhyitä kiertoteitä ei aina ole läheisyydessä. Työt aloitetaan kuivatuksen ja rakenteen parantamisella, jonka jälkeen tehdään varsinaiset päällystystyöt. Päällystyskohteilla liikkuu paljon raskaita työkoneita ja kuorma-autoja.

Haittaa jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Töiden ajaksi liikenne kevyen liikenteen väylille suljetaan ja ohjataan kiertotielle. Jos sopivaa kiertotietä ei ole käytettävissä, pyritään kevyelle liikenteelle järjestämään kulku ajoradalle. Pituudeltaan lyhyissä kohdissa kulku työkohteen ohitse pyritään järjestämään pientareita pitkin.

Rakenteen parantamistöiden jälkeen kevyen liikenteen väylä on murskepintainen. Sitä voi käyttää, mutta mahdollisuuksien mukaan suositellaan kiertotien käyttämistä. Työt toteutetaan niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa.

Ole varovainen

Päällystyskohteilla liikuttaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota työkoneiden ja kuorma-autojen varomiseen. Kevyen liikenteen väylillä kuorma-autot joutuvat olosuhteista johtuen peruuttamaan pitkiä matkoja.

 

Päällystystöiden aikatauluista tiedotetaan ELY-keskuksen sivuilla. Kiertoteistä kerrotaan kevyen liikenteen väylille asennettavissa tiedotetauluista.

Alustavat aikataulut (9.9.2021)

Kohde

Kuivatuksen parantaminen

Rakenteen parantaminen

Päällystys

9147 Lohikoski- Palokka jk/pp

vk 37

14.9 alkaen

15.9.2021

9149 Lohikoski itä

vk 37

14.9.alkaen

16.9.2021

9150 Lohikoski länsi

vk 37

14.9. alkaen

16.9.2021

9151 Palokanorsi

   

21.9.2021

9152 Saarenmaantie

vk 37

14.9 alkaen

17.9.2021

9155 Tikkakoskentie

31.8 alkaen

14.9. alkaen

20.9.2021

Aikatauluihin voi tulla muutoksia esim. vesisateiden takia.

Päällystystöiden etenemisestä tiedotetaan Keski-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualueen Twitter-tilillä: https://twitter.com/elyliiks

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystyskohteet kartalla:

Maanteillä tehtävistä töistä sekä liikenteen häiriötilanteista on saatavilla maan laajuisesti tietoa Liikennetilanne-palvelusta: https://liikennetilanne.tmfg.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Keski-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Janne Hölttä p. 0295 023 530

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Kukkumäen rampit otetaan käyttöön Jyväskylässä – huomioi muuttuvat liikennejärjestelyt23.8.2021 08:00:39 EEST | Tiedote

Valtatien 18 (Keuruuntie) varrella sijaitseva Kukkumäen tietyömaa alkaa valmistua. Uudet rampit otetaan käyttöön keskiviikkoaamuna 25.8.2021. Käyttöönotto muuttaa alueen liikennejärjestelyjä. Koko urakka tulee valmistumaan alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin. Uusitulla Kukkumäen eritasoliittymäalueella on sujuvoittava merkitys esimerkiksi alueen vilkkaalle hälytysajoneuvoliikenteelle.

Teollisuuteen investointirahaa ja hankkeilla kohti ajankohtaisia haasteita19.8.2021 09:39:33 EEST | Tiedote

Maaseuturahaston yritysrahoituksen kysyntä jatkui toisella vuosineljänneksellä hyvänä. Eri teollisuudenaloilla kasvetaan laajentamalla toimitiloja ja ottamalla käyttöön uutta kalustoa ja laitteita. Siirtymäkauden rahoitus mahdollistaa myös lukuisat uudet yleishyödylliset kehittämishankkeet, joissa näkyvät ajankohtaiset teemat ilmastokysymyksistä turvetuotannon tulevaisuuteen ja lähiliikuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme