Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

PÄÄOMASIJOITTAJA TIMO AHOPELTO: SUOMEN KASVAVA KOODARIVAJE UHKAA TEHDÄ SUOMESTA OHJELMISTOALAN HALPATUOTANTOMAAN

Jaa

Suomessa olisi ohjelmistoalalla töitä heti 7 000–9 000 ohjelmoijalle, ja määrä kasvaa 2 000:lla joka vuosi, sanoo pääomasijoittaja ja teknologiayrittäjä Timo Ahopelto EVA Analyysissa Nollaksi vai ykköseksi. Vaje voi nousta 25 000–40 000 työntekijään vuoteen 2025 mennessä. Koodarivaje uhkaa kuihduttaa Suomen ohjelmistoalan halpatuotantomaaksi

Osaajavajeen taittaminen vaatisi tietotekniikan koulutuspaikkojen kaksinkertaistamista nykyisestä 1 700:sta. Pelkkä koulutuspaikkojen lisääminen ei kuitenkaan riitä. Sen lisäksi koodareita tulisi rekrytoida enemmän ulkomailta. Hyvä tavoite olisi 10 000 ulkomaista osaajaa vuoteen 2025 mennessä.

Palatakseen huipulle Suomen on saatava kansainvälisten yritysten tuotekehitystoimintoja Suomeen. Se kuitenkin edellyttää, että yrityksille on saatavilla riittävästi laadukasta työvoimaa.

”Ratkaisua osaajapulaan voi etsiä investointiajattelulla: mitä resurssin hankkiminen, yksi ulkomainen koodari tai tuotekehityskeskus Suomessa, maksaa ja mitä se tuottaa. Suomi tarvitsee toimintasuunnitelman maailmanluokan ohjelmistoekosysteemin kehittämiseksi”, Ahopelto sanoo.

Timo Ahopelto on teknologiayrittäjä ja pääomasijoitusyhtiö Lifeline Venturesin perustajaosakas. Hän on Slush-kasvuyrittäjyystapahtuman, Tieto Oyj:n, Solidium Oy:n, Business Finlandin ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan hallituksen jäsen.

Timo Ahopelto: Nollaksi vai ykköseksi -EVA Analyysi julkaistaan 6.4.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Ahopelto: timo@lifelineventures.com

EVA Analyysin ennakkopyynnöt ja lisätiedot:
viestintäpäällikkö Heini Larros: heini.larros@eva.fi tai 040 526 97 28

Timo Ahopelto: Nollaksi vai ykköseksi -EVA Analyysi ja Ahopellon videohaastattelu: www.eva.fi 6.4. kello 05.00.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

POHJOISMAINEN HYVINVOINTIVALTIO HIDASTAA NAISTEN ETENEMISTÄ JOHTAJIKSI16.1.2019 09:00:00Tiedote

Pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa naiset osallistuvat hyvin työmarkkinoille, mutta he etenevät edelleen urillaan hitaasti. Esimerkiksi Baltian maissa ja Yhdysvalloissa johtajatason tehtävissä työskentelee suhteellisesti selvästi enemmän naisia kuin Pohjoismaissa yleisesti. Tiedot käyvät ilmi EVA Analyysista Lasikaton paradoksi, jossa EVAn johtaja Matti Apunen haastattelee ruotsalaista tutkijaa Nima Sanandajia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme