Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pääsiäisen herkut ja tuliaiset kauppahalleista

Jaa

Helsingin kauppahallien kauppiaat ovat koonneet jälleen pääsiäisen parhaat herkut tiskiin juhlapyhiä varten. Perinteisten lammas- ja suklaaherkkujen lisäksi kauppareissulla nappaat mukaan myös pääsiäisen iloiset kukat kotiin ja tuliaiset kyläpaikkaan. Kauppahallien ravintolat tarjoavat kauden herkkuja ja juhlaan valmistuvan kaupunkikansan hyörinää.

Hakaniemen kauppahallin pääsiäisnoitia. Kuva: Soile Kontinen
Hakaniemen kauppahallin pääsiäisnoitia. Kuva: Soile Kontinen

Pääsiäisen juhlijoita jo vuodesta 1889 palvelleesta Vanhasta kauppahallista löydät esimerkiksi Vegetaarin, jonka valikoimiin kuuluu saatavuuden mukaan luomukananmunia. Iittalassa valmistettua lähisuklaata, pupuja ja munia, kauppahallista löytyy Kultasuklaan puodista. Vast’ikään avannut La Gelateria tekee itse italialaisia artesaanijäätelöitä ja he ovat kehitelleet ihanan pääsiäismaun Mingon. Villiliha on loihtinut pääsiäiseksi uutuustuotteen - oman keittiön käsintehdyt raakamakkarat.

Jos liikut Hietalahden suunnalla, Hietsun kauppahallissa kannattaa käydä rentoutumassa ja nauttia samalla erinomainen lounas. Jos taas suunnittelet keväistä kyläreissua, Hietsun kauppahallin Pieni astiakauppa tarjoaa tuliaiseksi käsintehtyjä, ainutlaatuisia kivikeramiikka-astioita.

Hakaniemen kauppahallin kauppiaat palvelevat asiakkaitaan nyt uudessa lasihallissa, joka on osoittautunut vallan mainioksi kauppapaikaksi. Hyvän liha- ja kalavalikoiman lisäksi Hagiksessa on tarjolla kukkia ja pääsiäisen leivonnaisia. Aiemmin toisessa kerroksessa sijainneet käsityö-, tekstiili- ja sisustusliikkeet ovat nyt helpommin saavutettavissa muun muassa lastenrattaiden tai rollaattorin kanssa liikkuville asiakkaille.

Kauppahallien pääsiäisen aukioloajat

Vanha kauppahalli palvelee pääsiäisviikolla maanantaista kiirastorstaihin 26.–29.3. kello 8–18 ja lauantaina 31.3. kello 8–18. Pitkäperjantaina 30.3. sekä 1.–2.4. kauppahalli on suljettu.

Hakaniemen kauppahalli on avoinna maanantaista kiirastorstaihin 26.–29.3. kello 8–20 ja lauantaina 31.3. kello 8–18. Pitkäperjantaina 30.3. sekä 1. –2.4. kauppahalli on suljettu.

Hietalahden kauppahalli on avoinna maanantaista kiirastorstaihin 26.–29.3.kello 8–18. 30.3.–2.4. Hietsun kauppiaat viettävät pääsiäistä ja lepäävät, ja kauppahalli on suljettu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, tukkutoriyksikkö
tiimipäällikkö Merja Sorakari, p. 09 31033988, 0400 190588, merja.sorakari@hel.fi

Kuvat

Hakaniemen kauppahallin pääsiäisnoitia. Kuva: Soile Kontinen
Hakaniemen kauppahallin pääsiäisnoitia. Kuva: Soile Kontinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.8.201817.8.2018 17:06Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-08-17_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 31.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Rantojen uimavesi viilentynyt ja sinilevätilanne rauhoittumaan päin17.8.2018 14:47Tiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla joen rannoilta (Pakila, Pikkukoski, Tapaninvainio), Veijarivuoren rannalta sekä saarten (Pihlajasaari, Mustasaari, Suomenlinna, Uunisaari) uimarannoilta. Veijarivuoren ja Tapaninvainion näytteiden hygieeninen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Veijarivuoren ja Tapaninvainion rannoilta otettiin myös uusintanäytteet. Veijarivuoren rannan uusintanäyte oli hygieeniseltä laadultaan hyvä. Tapaninvainion rannan tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme