Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pääsiäisen herkut ja tuliaiset kauppahalleista

Jaa

Helsingin kauppahallien kauppiaat ovat koonneet jälleen pääsiäisen parhaat herkut tiskiin juhlapyhiä varten. Perinteisten lammas- ja suklaaherkkujen lisäksi kauppareissulla nappaat mukaan myös pääsiäisen iloiset kukat kotiin ja tuliaiset kyläpaikkaan. Kauppahallien ravintolat tarjoavat kauden herkkuja ja juhlaan valmistuvan kaupunkikansan hyörinää.

Hakaniemen kauppahallin pääsiäisnoitia. Kuva: Soile Kontinen
Hakaniemen kauppahallin pääsiäisnoitia. Kuva: Soile Kontinen

Pääsiäisen juhlijoita jo vuodesta 1889 palvelleesta Vanhasta kauppahallista löydät esimerkiksi Vegetaarin, jonka valikoimiin kuuluu saatavuuden mukaan luomukananmunia. Iittalassa valmistettua lähisuklaata, pupuja ja munia, kauppahallista löytyy Kultasuklaan puodista. Vast’ikään avannut La Gelateria tekee itse italialaisia artesaanijäätelöitä ja he ovat kehitelleet ihanan pääsiäismaun Mingon. Villiliha on loihtinut pääsiäiseksi uutuustuotteen - oman keittiön käsintehdyt raakamakkarat.

Jos liikut Hietalahden suunnalla, Hietsun kauppahallissa kannattaa käydä rentoutumassa ja nauttia samalla erinomainen lounas. Jos taas suunnittelet keväistä kyläreissua, Hietsun kauppahallin Pieni astiakauppa tarjoaa tuliaiseksi käsintehtyjä, ainutlaatuisia kivikeramiikka-astioita.

Hakaniemen kauppahallin kauppiaat palvelevat asiakkaitaan nyt uudessa lasihallissa, joka on osoittautunut vallan mainioksi kauppapaikaksi. Hyvän liha- ja kalavalikoiman lisäksi Hagiksessa on tarjolla kukkia ja pääsiäisen leivonnaisia. Aiemmin toisessa kerroksessa sijainneet käsityö-, tekstiili- ja sisustusliikkeet ovat nyt helpommin saavutettavissa muun muassa lastenrattaiden tai rollaattorin kanssa liikkuville asiakkaille.

Kauppahallien pääsiäisen aukioloajat

Vanha kauppahalli palvelee pääsiäisviikolla maanantaista kiirastorstaihin 26.–29.3. kello 8–18 ja lauantaina 31.3. kello 8–18. Pitkäperjantaina 30.3. sekä 1.–2.4. kauppahalli on suljettu.

Hakaniemen kauppahalli on avoinna maanantaista kiirastorstaihin 26.–29.3. kello 8–20 ja lauantaina 31.3. kello 8–18. Pitkäperjantaina 30.3. sekä 1. –2.4. kauppahalli on suljettu.

Hietalahden kauppahalli on avoinna maanantaista kiirastorstaihin 26.–29.3.kello 8–18. 30.3.–2.4. Hietsun kauppiaat viettävät pääsiäistä ja lepäävät, ja kauppahalli on suljettu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, tukkutoriyksikkö
tiimipäällikkö Merja Sorakari, p. 09 31033988, 0400 190588, merja.sorakari@hel.fi

Kuvat

Hakaniemen kauppahallin pääsiäisnoitia. Kuva: Soile Kontinen
Hakaniemen kauppahallin pääsiäisnoitia. Kuva: Soile Kontinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme