SDP EDUSKUNTA

Paatero: Poliisien määrää on nostettava määrätietoisesti

Jaa

SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero vaatii poliisien määrän nostamista. Poliisin viranomaistehtävä rikosten ennaltaehkäisyssä sekä tutkinnassa on tärkeä koko yhteiskunnan kannalta, ja sen toimintakyky on turvattava. Resurssipula ei voi oikeusvaltiossa olla syy rikosten tutkimatta jättämiselle.

- Sisäinen turvallisuus edellyttää riittävästi poliiseja. Poliisien määrää on nostettava ja vakiinnutettava se pohjoismaalaiselle tasolle. Tulevan vaalikauden alussa on valmisteltava parlamentaarisesti suunnitelma, jolla tavoitteeseen päästään. Poliisien määrä on kyettävä nostamaan 7 850 poliisin tasolle, kuten eduskunnan hallintovaliokunta on sisäisen turvallisuuden selonteosta antamassaan mietinnössä todennut. Kansalaisen on voitava luottaa siihen, että apua saa silloin kun sitä tarvitsee, sanoo Paatero.

Taloudellisten ahtaiden vuosien, leikkauspolitiikan ja lisääntyvien uusien tehtävien myötä miltei kaikkien turvallisuusviranomaisten toimintaan on syntynyt krooninen resurssipula ja julkisen talouden suunnitelmassa tuleville vuosille tilanne näyttää pahenevan entisestään.

- Jo nyt on havaittavissa tilanteita, joissa rikoksia jää tutkimatta vähäisten resurssien vuoksi. Tämä sotii kansalaisten oikeustajua vastaan ja heikentää luottamusta poliisiin. Poliisin riittävät resurssit ja sekä poliisin alueelliset palvelut on turvattava tarpeen mukaisesti, Paatero vaatii.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

/Korjattu po. eduskuntaryhmä/ Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä päätti valiokuntapaikkajaosta13.6.2019 14:54:04 EESTTiedote

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä on tänään päättänyt ryhmän valiokuntapaikkajaosta. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi ryhmä esittää eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelää, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajaksi kansanedustaja Johannes Koskista ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajaksi eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Suna Kymäläistä.

SDP:n Malm: Rinteen hallitusohjelma hylkää leikkauspolitiikan – tilalle parempaa työelämää, sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa11.6.2019 13:47:31 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Niina Malm tukee täydesti pääministeri Rinteen hallitusohjelmaa. Malm nostaa esiin erityisesti ”Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi” -osion linjaukset. Luvassa on parannuksia, jotka lisäävät työelämän reiluja pelisääntöjä, sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Tällä on valtava merkitys, Malm tähdentää.

Antti Lindtmanin ryhmäpuhe tiedonantokeskustelussa hallitusohjelmasta11.6.2019 12:25:39 EESTTiedote

Muutokset puhuttaessa mahdollisia Arvoisa puhemies, Kansalaiset antoivat vaaleissa vahvan muutosviestin ja siihen Rinteen hallitus ja hallitusohjelma vastaavat. Hallitus lähtee nyt rakentamaan parempaa Suomea. Hallituksen merkittävin päätös on, että vuosien mollivoittoisen ajanjakson jälkeen Suomi viedään nyt leikkauslinjalta uudistuslinjalle. Hallitus rakentaa Suomea, jossa koulutus nähdään investointina, jossa eriarvoisuutta kitketään, jossa sopimusyhteiskunta nähdään voimavarana ja jossa ilmastonmuutoksen pysäyttäminen otetaan tosissaan. Se on muutos, jonka puolesta yli 1.7 miljoonaa suomalaista äänesti eduskuntavaaleissa. Sinnikkäästi on Suomea rakennettu, mutta nyt on uskallettava ottaa uusi askel – askel tulevaisuuteen. Tämän pääministeri Rinteen hallitus aikoo toteuttaa päättäväisesti Suomen vahvuuksia vaalien ja samalla yhteiskuntaa uudistaen. Suomi viedään nyt tielle, jossa jokainen voi nähdä valon tulevassa. Tielle, jossa jokainen voi luottaa siihen, että huomenna on paremmin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme