Espoon kaupunki - Esbo stad

Päätös viljelypalstojen uudesta toimintamallista siirtyy myöhemmäksi

Jaa

Espoon viljelypalstojen hallinnointiuudistus ei toteudu vuonna 2018, vaan viljelypalstatoiminta jatkuu ennallaan vielä ensi vuonna. Päätös palstojen uudesta toimintamallista siirtyy kesäkuuhun 2019. Tekninen lautakunta päätti asiasta 17.10.2018.

Vuodeksi 2018 suunniteltu palstojen hallinnointiuudistus peruuntuu, sillä palstojen vuokraamisesta kiinnostuneita yhdistyksiä ei ilmoittautunut määräaikaan mennessä. Uudistuksessa viljelypalstojen vuokraus oli tarkoitus siirtää Espoon kaupungilta yhdistyksille ja yrityksille ja säästää näin kaupungin kustannuksia sekä vapauttaa resursseja ydintoimintoihin. Sama toimintatapa on käytössä myös lähikunnissa.

”Useat viljelijät ovat olleet huolissaan toiminnan jatkumisesta, mutta huoleen ei ole syytä. Viljelytoiminta jatkuu, mutta tehtävämme on määritellä sille uusi toimintamalli ensi kesään mennessä. Nyt saadun aikalisän ansiosta nykyisten viljelijöiden sopimuksia ei pureta vuonna 2018, vaan toiminta jatkuu entiseen tapaan vuoden 2019 loppuun asti. Myös palstojen vuokra pysyy ennallaan ensi vuonna”, kertoo vihertuotantopäällikkö Anne Mannermaa.

Espoon kaupunki ja viljelijät ovat yhteistyössä alkaneet suunnitella viljelypalstatoiminnan kehittämistä ja mahdollisia säästökohteita.

”Nykyisellään palstojen hallinnoinnista kaupungille koituvat kulut ovat suuret, ja ne ovat pois esimerkiksi puistojen ja leikkipaikkojen hoidosta. Olisi tärkeää löytää uusi tehokkaampi tapa toimia”, Mannermaa sanoo.

Yhteyshenkilöt

vihertuotantopäällikkö Anne Mannermaa, puh. 050 528 5928, anne.m.mannermaa@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme