Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote: Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätökset 20.6.

Jaa

Helsingin ylin johto ja kaupungin koko organisaatio uudistuivat perin pohjin 1.6. alkaen. Kaupungin neljä toimialaa aloittivat toimintansa, kuten myös kasvatus- ja koulutuslautakunta, jonka puheenjohtajana toimii apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.). Kasvatuksen ja koulutuksen 13-jäseninen lautakunta ja kaksi jaostoa, suomen- ja ruotsinkielinen, toimivat neljä vuotta kerrallaan eli vuosina 2017-2021.

Sivun sisältö

​Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen roolia kaupungin johtamisessa sekä erottaa selkeästi toisistaan virkamiesvalmistelu ja poliittinen päätöksenteko. Lautakunnat kuuluvat olennaisena osana kaupungin päätöksentekoon. Uusi johtamisjärjestelmä on kirjattu kaupunginvaltuuston hyväksymään hallintosääntöön.

”Yksi toimiala ja yksi lautakunta sekä jaostot vahvistavat Helsingin kasvatusta ja koulutusta. Uudistuksen avulla voimme entistä paremmin kehittää Helsingissä elinikäistä ja hyvää oppimista vauvasta vaarin. Haluamme on olla nyt ja jatkossa maailman huippuja kasvatuksessa ja koulutuksessa”, sanoo apulaispormestari Pia Pakarinen.

Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunta ja suomenkielinen jaosto kokoontuivat ensimmäistä kertaa tiistaina 20.6. Vallilassa (Töysänkatu 2D). Molemmat kokoukset olivat järjestäytymiskokouksia, joissa päätettiin muun muassa syksyn kokousaikataulut. Ruotsinkielisen jaoston ensimmäinen kokous on torstaina 31.8.

Tietoa toimialamme päätöksenteosta
Kasvatus ja koulutuslautakunnan 20.6. esityslista ja päätöstiedote
Kasvatus ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 20.6. esityslista ja päätöstiedote
Lautakunnan jäsenet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto.

Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme