Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote: Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätökset 20.6.

Jaa

Helsingin ylin johto ja kaupungin koko organisaatio uudistuivat perin pohjin 1.6. alkaen. Kaupungin neljä toimialaa aloittivat toimintansa, kuten myös kasvatus- ja koulutuslautakunta, jonka puheenjohtajana toimii apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.). Kasvatuksen ja koulutuksen 13-jäseninen lautakunta ja kaksi jaostoa, suomen- ja ruotsinkielinen, toimivat neljä vuotta kerrallaan eli vuosina 2017-2021.

Sivun sisältö

​Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen roolia kaupungin johtamisessa sekä erottaa selkeästi toisistaan virkamiesvalmistelu ja poliittinen päätöksenteko. Lautakunnat kuuluvat olennaisena osana kaupungin päätöksentekoon. Uusi johtamisjärjestelmä on kirjattu kaupunginvaltuuston hyväksymään hallintosääntöön.

”Yksi toimiala ja yksi lautakunta sekä jaostot vahvistavat Helsingin kasvatusta ja koulutusta. Uudistuksen avulla voimme entistä paremmin kehittää Helsingissä elinikäistä ja hyvää oppimista vauvasta vaarin. Haluamme on olla nyt ja jatkossa maailman huippuja kasvatuksessa ja koulutuksessa”, sanoo apulaispormestari Pia Pakarinen.

Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunta ja suomenkielinen jaosto kokoontuivat ensimmäistä kertaa tiistaina 20.6. Vallilassa (Töysänkatu 2D). Molemmat kokoukset olivat järjestäytymiskokouksia, joissa päätettiin muun muassa syksyn kokousaikataulut. Ruotsinkielisen jaoston ensimmäinen kokous on torstaina 31.8.

Tietoa toimialamme päätöksenteosta
Kasvatus ja koulutuslautakunnan 20.6. esityslista ja päätöstiedote
Kasvatus ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 20.6. esityslista ja päätöstiedote
Lautakunnan jäsenet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto.

Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 13.2.20188.2.2018 15:48Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 13. helmikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatus ja koulutus -toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa alla olevat esitykset: Ruotsin kielen kielikylvyn valintakriteerit Helsingin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala esittää, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää, että varhaiskasvatuksen ruotsin kielen kielikylpyyn valinnan periaatteet ovat seuraavat: - Samassa kielikylpypäiväkodissa olevien lasten sisarukset asetetaan valinnassa etusijalle - Mikäli sisaruksia on enemmän kuin ryhmään voidaan ottaa, suoritetaan valinta arvonnalla - Mikäli ensisijaisen valinnan jälkeen on muita edellytykset täyttäviä hakijoita enemmän kuin vapaita paikkoja, suoritetaan valinta arvonnalla Kielikylvyn pedagogiset periaatteet ja siten valinn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme