Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 10.5.2022

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 10.5. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 24.5.2022

Lautakunta päätti muun muassa seuraavista esityksestä:

Asia/4: Muutos kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hinnoitteluperiaatteisiin vuodelle 2022
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti muuttaa toimialan hinnoitteluperiaatteita 1.5.2022 lukien siten, että toimialan yhteisiin subventoitaviin alennusryhmiin lisätään turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakeneet tai saaneet. 

Eli esimerkiksi sellaiset Ukrainasta sotaa paenneet henkilöt, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua, pääsevät alennuksella muun muassa Helsingin kaupungin uimahalleihin, kuntosaleille, HAM Helsingin taidemuseon ja Hakasalmen huvilan näyttelyihin.

Uuden alennusryhmän lisäämisen arviointi on ajankohtaista johtuen Venäjän sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan sekä Ukrainasta pakenevien ihmisten maahantulosta. Sotien, konfliktien, luonnonkatastrofien tai muiden syiden johdosta omasta maastaan pakenevat ihmiset hakevat ensisijaisesti turvaa. Kulttuurin ja vapaa-ajan palveluilla voi tässä kotoutumisen prosessissa olla keskeinen rooli, sillä liikunnalla ja kulttuurilla on todettu olevan useita fyysistä ja henkistä terveyttä edistäviä vaikutuksia, minkä ohella liikunta ja kulttuuri tarjoavat paikkaansa etsiville ihmisille mielekästä tekemistä. 

Asia 8: Munkkivuoren nuorisotalon ja alueen varhaisnuorisotyön palvelujen hankinta v. 2022–2024
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Stadin nuorisoseurat ry:n tarjouksen Munkkivuoren nuorisotalon ja alueen varhaisnuorisotyön palvelujen tuottamisesta sopimuskaudelle 1.7.2022–30.6.2024. Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on 520 000,00 euroa. Hankintaan kuuluu lisäksi yksi (1) kahden (2) vuoden optiokausi toimintakaudelle 1.7.2024 –30.6.2026.

Asia 9 ja asia 10 lautakunta hyväksyi ehdotuksen mukaan eli:

- Harrastamisen Suomen mallin kulttuurisen harrastustoiminnan hankinta vuosille 2022–23, optiokausi 2023–24

- Harrastamisen Suomen mallin digitaalisen ja muun harrastustoiminnan hankinta vuosille 2022–23

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme