Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 17.12.2019

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 17.12. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

Lautakunta hyväksyi muun muassa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintasuunnitelman ja tulosbudjetin vuodelle 2020. Vuonna 2020 Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluiden tavoitteena on yhä laajemman ja monipuolisemman kävijöiden tavoittaminen. Toimiala keskittyy peruspalvelujen asiakastyytyväisyyden ja saavutettavuuden parantamiseen ja niiden tuotannon turvaamiseen.

Erityistä huomiota toimiala kiinnittää kirjastojen henkilöstöresursseihin, liikuntapaikkojen yllä- ja kunnossapitoon, liikkumisen edistämiseen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn nuorisotyön avulla. Nuoriso-ohjaajien määrää kasvatetaan ja nykyisten yli 60 nuorisotilan lisäksi avataan kolme uutta: Jakomäen, Herttoniemen ja Malminkartanon nuorisotilat. Herttoniemi saa myös uuden kirjaston, ja uusi kirjastoauto riemastuttaa päiväkodeissa, kouluissa, leikkipuistoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Luistelumahdollisuudet paranevat, sillä nykyisen seitsemän tekojääkentän lisäksi alkuvuonna 2020 avautuu yhteensä kolme uutta maksutonta tekojäätä, Jätkäsaareen, Laajasaloon ja Lauttasaareen, yksi kuhunkin.

Asiakaskokemuksen parantamiseksi ja tuottavuuden lisäämiseksi merkittävänä painopisteenä vuonna 2020 on palvelujen kehittäminen digitalisaation avulla. Kaupungin digitalisaatio-ohjelman mukaisesti toimialan verkkosivut uudistuvat, tilojenvaraus- ja ostopalveluja kehitetään aiempaa käyttäjäystävällisemmiksi, ja erityisesti liikuntapalvelujen saavutettavuuteen liittyviä järjestelmiä uusitaan.

Helsingistä tulee vuonna 2020 niin Suomessa kuin maailmalla aiempaa tunnetumpi, sillä Suomen ensimmäinen kansainvälinen biennaali, Helsinki Biennaali, toteutuu Vallisaaressa kesällä 2020.

Laadukkaat peruspalvelut sekä kaksi kärkihanketta, kuvataidetapahtuma Helsinki Biennaali ja keskustakirjasto Oodi, tekevät Helsingistä ensi vuonna entistä houkuttelevamman matkailu- ja investointikohteen sekä asuinpaikan. Kulttuuri nivoutuu jatkossa yhä tiiviimmin myös helsinkiläisten lapsiperheiden arkeen, sillä vuodesta 2020 alkaen jokaisella Helsingissä syntyvällä lapsella on mahdollisuus saada kulttuurikummi: vuonna 2020 kummi tulee kaupunginorkesterista ja vuonna 2021 kulttuurikummityötä tekevät Helsingin eri teatterit. 

Tervetuloa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avoimeen kokoukseen 14.1.2020
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2020 ensimmäinen kokous järjestetään maanantaina 14.1.2020 klo 16.15 Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa. Kyseessä on kaikille avoin lautakunnan kokous, jonka avulla Helsinki pyrkii laajentamaan kuntalaisten mahdollisuuksia osallistua ja seurata päätöksentekoa. 

14.1.kokouksen esityslista julkaistaan torstaina 9.1.2020. Tietoa lautakunnan kokoonpanosta ja aiemmista päätöksistä löytyy kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan verkkosivuilta osoitteesta https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/paatoksenteko/kulttuuri-ja-vapaa-aika-lautakunta/

Pyydämme yleisöä saapumaan paikalle hyvissä ajoin eli ennen klo 16.15. Tilaisuuteen mahtuu 180 ensimmäistä saapumisjärjestyksessä.Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta osoitteesta https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi

Viestimme tarkemmin tammikuun alussa avoimen lautakuntakokouksen käytännöistä ja esityslistan aiheista. 

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Arts and culture belong also to children – Small Size Days bring Latin American children’s theatre to your home22.1.2021 14:30:00 EETPress release

The international Small Size Days event promotes the youngest children’s right to experience arts and culture. This year, Annantalo is participating in the event virtually. Via Annantalo’s website on 29–31 January, you can watch the PUENTE entity presenting Latin American children’s theatre from Brazil, Argentina and Mexico at the time of the coronavirus pandemic.

Konst och kultur tillhör också de minsta i familjen – evenemanget Small Size Days ger möjlighet att se på latinamerikansk barnteater hemma22.1.2021 14:30:00 EETTiedote

Det internationella evenemanget Small Size Days lyfter fram att också familjens minsta har rätt till konst och kultur. I år deltar Annegården virtuellt i evenemanget. PUENTE-helheten som presenterar latinamerikansk barnteater från coronatidens Brasilien, Argentina och Mexiko kan ses avgiftsfritt via Annegårdens webbplats 29–31.1.

Taide ja kulttuuri kuuluvat myös perheen pienimmille – Small Size Days -tapahtuma tuo Latinalaisen Amerikan lastenteatteria kotikatsomoihin22.1.2021 14:30:00 EETTiedote

Kansainvälinen Small Size Days -tapahtuma nostaa esiin perheen pienimpien oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin. Tänä vuonna Annantalo osallistuu tapahtumaan virtuaalisesti. Annantalon verkkosivujen kautta on katsottavissa maksutta 29.–31.1. PUENTE-kokonaisuus, joka esittelee Latinalaisen Amerikan lastenteatteria korona-ajan Brasiliasta, Argentiinasta ja Meksikosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme