Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 17.12.2019

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 17.12. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

Lautakunta hyväksyi muun muassa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintasuunnitelman ja tulosbudjetin vuodelle 2020. Vuonna 2020 Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluiden tavoitteena on yhä laajemman ja monipuolisemman kävijöiden tavoittaminen. Toimiala keskittyy peruspalvelujen asiakastyytyväisyyden ja saavutettavuuden parantamiseen ja niiden tuotannon turvaamiseen.

Erityistä huomiota toimiala kiinnittää kirjastojen henkilöstöresursseihin, liikuntapaikkojen yllä- ja kunnossapitoon, liikkumisen edistämiseen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn nuorisotyön avulla. Nuoriso-ohjaajien määrää kasvatetaan ja nykyisten yli 60 nuorisotilan lisäksi avataan kolme uutta: Jakomäen, Herttoniemen ja Malminkartanon nuorisotilat. Herttoniemi saa myös uuden kirjaston, ja uusi kirjastoauto riemastuttaa päiväkodeissa, kouluissa, leikkipuistoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Luistelumahdollisuudet paranevat, sillä nykyisen seitsemän tekojääkentän lisäksi alkuvuonna 2020 avautuu yhteensä kolme uutta maksutonta tekojäätä, Jätkäsaareen, Laajasaloon ja Lauttasaareen, yksi kuhunkin.

Asiakaskokemuksen parantamiseksi ja tuottavuuden lisäämiseksi merkittävänä painopisteenä vuonna 2020 on palvelujen kehittäminen digitalisaation avulla. Kaupungin digitalisaatio-ohjelman mukaisesti toimialan verkkosivut uudistuvat, tilojenvaraus- ja ostopalveluja kehitetään aiempaa käyttäjäystävällisemmiksi, ja erityisesti liikuntapalvelujen saavutettavuuteen liittyviä järjestelmiä uusitaan.

Helsingistä tulee vuonna 2020 niin Suomessa kuin maailmalla aiempaa tunnetumpi, sillä Suomen ensimmäinen kansainvälinen biennaali, Helsinki Biennaali, toteutuu Vallisaaressa kesällä 2020.

Laadukkaat peruspalvelut sekä kaksi kärkihanketta, kuvataidetapahtuma Helsinki Biennaali ja keskustakirjasto Oodi, tekevät Helsingistä ensi vuonna entistä houkuttelevamman matkailu- ja investointikohteen sekä asuinpaikan. Kulttuuri nivoutuu jatkossa yhä tiiviimmin myös helsinkiläisten lapsiperheiden arkeen, sillä vuodesta 2020 alkaen jokaisella Helsingissä syntyvällä lapsella on mahdollisuus saada kulttuurikummi: vuonna 2020 kummi tulee kaupunginorkesterista ja vuonna 2021 kulttuurikummityötä tekevät Helsingin eri teatterit. 

Tervetuloa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avoimeen kokoukseen 14.1.2020
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2020 ensimmäinen kokous järjestetään maanantaina 14.1.2020 klo 16.15 Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa. Kyseessä on kaikille avoin lautakunnan kokous, jonka avulla Helsinki pyrkii laajentamaan kuntalaisten mahdollisuuksia osallistua ja seurata päätöksentekoa. 

14.1.kokouksen esityslista julkaistaan torstaina 9.1.2020. Tietoa lautakunnan kokoonpanosta ja aiemmista päätöksistä löytyy kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan verkkosivuilta osoitteesta https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/paatoksenteko/kulttuuri-ja-vapaa-aika-lautakunta/

Pyydämme yleisöä saapumaan paikalle hyvissä ajoin eli ennen klo 16.15. Tilaisuuteen mahtuu 180 ensimmäistä saapumisjärjestyksessä.Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta osoitteesta https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi

Viestimme tarkemmin tammikuun alussa avoimen lautakuntakokouksen käytännöistä ja esityslistan aiheista. 

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme