Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 5.11.2019

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 5.11. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta päätti muun muassa, että Helsinki saa uuden lastenkirjastoauton syksyllä 2020.

Kokouksen päätöstiedote 5.11.2019: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kulttuuri-_ja_vapaa-aikalautakunta/Suomi/Paatostiedote/2019/KUVA_2019-11-05_Kuvalk_16_Pt/index.html

Lautakunta päätti muun muassa, että Helsinki saa uuden lastenkirjastoauton syksyllä 2020. Kirjastoauton avulla kirjastopalvelut viedään sinne missä lapset ja lapsiperheet ovat eli päiväkoteihin, kouluihin, leikkipuistoihin ja tapahtumiin. Kirjastoauto palvelee myös asuinalueita, joissa ei ole lähikirjastoa. Lastenkirjastoauton keskeinen tehtävä on satujen, tarinoiden, lorujen ja runojen monipuolinen ja inspiroiva tarjonta – lukemisen ilon tuottaminen. 

Uusi kirjastoauto on nykyistä ympäristöystävällisempi. Sen käyttövoimana on HVO biodiesel. Katolle asennetaan aurinkokennot, joiden tuottamaa sähköenergiaa hyödynnetään korilaiteakkujen lataamisessa. Uusi kirjastoauto on tiloiltaan nykyistä muunneltavampi ja sitä pystytään hyödyntämään paremmin esimerkiksi lastentapahtumissa ja työpajoissa. Lue lisää: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/helsinki-saa-uuden-lastenkirjastoauton?pd=v

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 19.11.2019

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin maauimaloiden sekä Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien saunat avataan18.6.2020 14:00:00 EESTTiedote

Kumpulan ja Uimastadionin maauimaloiden sekä Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien saunat avataan yleisön käyttöön maanantaina 22.6. alkaen, pois lukien Itäkeskuksen uimahallin höyrysauna, joka pidetään vielä toistaiseksi suljettuna. Saunat ovat olleet suljettuina koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Saunoissa asiakkaiden tulee pitää turvaväliä muihin saunojiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme