Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 5.5.2020

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 5.5. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote 5.5.2020: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-paatostiedotteet

5.5. kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti muun muassa seuraavista:

Esitys 4. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti, että kulttuurin ja vapaa-ajan toimialla myönnettyjä avustuksia ei peritä takaisin, jos avustettavan toiminnan keskeytyminen johtuu koronavirustilanteesta. Avustusten käyttötarkoitusta ja hankkeiden sisältöä voi muuttaa ja avustuksia voi siirtää käytettäväksi myöhäisempään ajankohtaan kuitenkin enintään 31.5.2021 saakka. Käytöstä tulee raportoida viimeistään 30.9.2021.

Esitys 7. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti, että Arabian kirjastoa laajennetaan, koska se on toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti järkevä ratkaisu sekä turvaa kirjastopalveluiden riittävyyden kasvavalla ja kehittyvällä alueella tulevaisuudessa.

Esitys 8. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle maa-alueen vuokraamista WasaGroup Oy:lle, joka suunnittelee toteuttavansa tontille jääurheiluun painottuvan moniliikuntakeskuksen. Tuleva moniliikuntakeskus palvelisi jääurheiluharrastajia mahdollisimman monipuolisesti. Hankkeen suunnittelussa on huomioitu erityisesti jääpalloilijoiden, taitoluistelijoiden ja juniorijääkiekkoilijoiden tarpeita.

Esitys 9. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hankkia Kaunissaaren palvelujen tuottamisen käyttöoikeussopimuksena kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneelta Nature Events Oy:ltä. Hankinnan sopimuskausi on 1.5.2020–30.9.2023. Tämän jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Helsingin kaupungin tavoitteena on kehittää Kaunissaaren ulkoilusaaren palvelutoimintaa siten, että alueen palveluita tuottaisi jatkossa valittava palveluntuottaja. Kaupungin tahtotilana ja tavoitteena on että 3-5 vuoden ajanjakson kuluessa palvelutuotanto siirrettään asteittain kokonaan yrittäjän vastuulle ja että ulkoilusaarta kehitetään yrittäjävetoisesti ja alue tulee kaupungin näkökulmasta ”toimeen omillaan”.

Osana Helsingin kaupungin merellistä strategiaa, tällä sopimuksella parannetaan saariston palvelujen kehittämistä ja merellisten tapahtumien edistämistä. Helsingin saaristosta tehdään entistäkin houkuttelevampi matkailu- ja virkistyskohde.

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme