Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 6.10.2020

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 6.10. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

 • Kokouksen päätöstiedote 6.10.2020: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-paatostiedotteet 

  Lautakunta päätti muun muassa:

  Asia 3: Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan harrastus/liikkuminen -avustusten myöntäminen kaudelle 1.11.2020–31.12.2021

  Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti myöntää harrastus/liikkuminen -avustusta 900 000 euroa alla olevan taulukon mukaisesti. Hankeavustukset ovat kehittämisavustuksia, joiden tarkoitus on edistää liikkumista ja arkiaktiivisuutta kaikenikäisille erityisesti niissä ryhmissä, jotka hyötyvät liikkumisesta terveytensä kannalta eniten tai / sekä lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja tavoitetaan niitä lapsia ja nuoria, joille ei ole vielä harrastusta. Haun yhteydessä on korostettu sitä, että hankkeiden kannattaa rohkeasti kokeilla uusia malleja kohderyhmien saavuttamiseen ja uusien osallistujien saavuttamiseen. Kaupungin tavoitteena on ensi vuoden aikana kerätä hankkeilta mahdollisimman paljon oppia ja kokemuksia jaettavaksi edelleen niin muille kansalaisjärjestöille kuin kaupungille liikkumisen ja harrastamisen edistämiseksi. Tavoitteena on myös kerätä tietoa epäonnistumisista, jotka edesauttavat muita toimijoita toimintojen suunnittelussa ja viestimisessä.

  Hakija/ Hanke

  Edellinen avustus, euroa

  Hakee, euroa

  Avustus, euroa

  Barreto Helsinkiry/ Lähiökoutsi

  105 000

  185 553

  105 000

  HELride Collective ry/ Skeittikontti

  50 000

  130000

  80 000

  Helsingin Jalkapalloklubi ry/ Klubipallo

  54 000

  77000

  54 000

  Intomieliset ry / Break the Fight

  125 000

  220 000

  125 000

  Kuntoutussäätiö/ Liike jatkuu - tieto tukee (Liito)

  145 000

  147 690

  145 000

  Oranssi ry/ FunNet

  40 000

  50000

  50 000

  Pro Lapinlahti Mielenterveysseura ry/ Lapinlahden lähteen kaupunkiluontokeskus

  59 000

  84000

  59 000

  Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry/ SATAKOLKYT-130 KM puhdasta liikkumisen iloa

  85 000

  156 000

  85 000

  Wikimedia Suomi ry/ Helsinki Rephotography

  47 000

  60700

  47 000

  Voimauttavan taiteen äärellä ry/ Starttimylly

  150 000

  225000

  150 000

  Yhteensä

  900000

  Asia 9: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunto kaupunginhallituksellevaltuutettu Ville Jalovaaran valtuustoaloitteesta koskien koripallokentän rakentamiseksi Vuosaareen

  Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kannattaa uuden koripallokentän rakentamista Vuosaareen. 

  Aloitteessa esitetty koripallokentän rakentaminen Vuosaaren Kartanon liikuntapuistoon on hyvä ja perusteltu hanke, joka täydentää hyvin Vuosaaren ulkoliikuntapaikkojen tarjontaa. Koripallon harrastusmahdollisuudet Vuosaaressa tällä hetkellä eivät ole kovin hyvät, sillä alueella on vain kuusi lähinnä koripallon harjoittelupaikoiksi luonnehdittavaa aluetta, ei yhtään virallista koripallon ulkokenttää.

  Liikunnan palvelukokonaisuus on myös todennut tämän puutteen kartoittaessaan palvelutarjontaansa ja esittänyt kaupunkiympäristön toimialalle koripallokentän rakentamista Kartanon liikuntapuistoon. Kaupunkiympäristö on ottanut kyseisen koripallokentän työsuunnitelmaansa ja toteuttaa kentän ensi kevään aikana.

  Tietoa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnasta:

 • Lautakunnan jäsenet varajäsenineen
 • Lautakunnan ja sen jaostojen päätösasiakirjat
 • Syksyn kokousaikataulu

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 20.10.2020

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Rhizome Project by Other Spaces introduces schoolchildren to bodily learning at Tehtaankatu Comprehensive School26.10.2020 13:26:32 EETPress release

A new work of art to be implemented with the Percent for Art principle has been started in Helsinki involving the pupils and staff of Tehtaankatu Comprehensive School for the next two school years. Rhizome Project by the Other Spaces collective is a series of experiential and bodily workshops at the school. The workshops look at the idea of the rhizome through various rhizomatic structures and phenomena occurring in the environment, such as mycelium, the internet, vaporisation or even the formation of language. Through these concrete rhizomatic phenomena, the series of workshops familiarises the pupils with non-hierarchical models of thinking, learning and organisation, where diversity, movement and free association are emphasised.

Projektet Rhizom, som leds av kollektivet Toisissa tiloissa, introducerar eleverna i lågstadieskolan Tehtaankadun ala-asteen koulu till kroppsligt lärande26.10.2020 13:23:34 EETTiedote

I Helsingfors har ett nytt verk som genomförs enligt procentprincipen påbörjats och i vilket eleverna och personalen på lågstadieskolan Tehtaankadun ala-asteen koulu deltar under de två följande läsåren. Toisissa tiloissa-kollektivets projekt Rhizom är en serie experimentella och kroppsliga verkstäder i skolan. I verkstäderna undersöker man rhizomens, det vill säga mycelens, idé genom olika strukturer och fenomen i omgivningen med mycelstruktur, till exempel svampmycel, internet, förångning eller uppkomsten av språk. Med hjälp av olika konkreta fenomen med mycelstruktur introducerar verkstäderna eleverna till icke-hierarkiskt tänkande, lärande och inordnande i modeller med fokus på mångfald, rörelse och fri association.

Toisissa tiloissa -kollektiivin Rihmasto-hanke tutustuttaa koululaiset ruumiilliseen oppimiseen Tehtaankadun peruskoulussa26.10.2020 13:20:14 EETTiedote

Helsingissä on aloitettu uusi prosenttiperiaatteella toteutettava teos, johon osallistuvat Tehtaankadun peruskoulun oppilaat ja henkilökunta seuraavan kahden lukuvuoden ajan. Toisissa tiloissa -kollektiivin Rihmasto-hanke on kokemuksellisten ja kehollisten työpajojen sarja koulussa. Työpajoissa tarkastellaan rihmaston ideaa erilaisten ympäristössä esiintyvien rihmastollisten rakenteiden ja ilmiöiden, kuten sienirihmaston, internetin, kaasuuntumisen tai vaikkapa kielen muodostumisen kautta. Konkreettisten rihmastollisten ilmiöiden avulla työpajasarja tutustuttaa koululaisia epähierarkkisiin ajattelun, oppimisen ja järjestäytymisen malleihin, joissa korostuvat moninaisuus, liike ja vapaa yhdistely.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme