Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 8.10.2019

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 8.10. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

Kulttuurin ja vapaa-ajan lautakunnan esityslistalla oli tänään Pirkkolaan rakennettava uusi jäähalli vanhan tilalle. Lautakunta korosti, että jäähallin pitää avautua syksyllä 2021.

”Helsingissä ei ole rakennettu kaupungin hallinnoimia sisäliikuntapaikkoja yli kymmeneen vuoteen, joten on hienoa saada uusi jäähalli Pirkkolan liikuntapuistoon vanhan tilalle. Toteutussuunniteluun on otettu mukaan eri käyttäjäryhmiä, jotta tuleva halli palvelisi mahdollisimman hyvin jääurheilun harrastajia”, toteaa liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Uudet yli 8 000 htm2 jäähallin tilat tulevat paremmin liikunnan harrastajien ja urheilijoiden lisäksi alueen koulujen ja päiväkotien käyttöön. Jäähalliin rakennetaan halli 1 ja halli 2, joissa molemmissa on kaukalo ja katsomo. Halliin rakennetaan myös riittävästi varuste- ja kuivauskaappeja, jotta harrastajat voivat säilyttää varusteita hallissa. Teknisillä uusilla ratkaisuilla edistetään myös energiankulutuksen vähentämistä ja käyttäjäystävällisyyttä sekä asiakasturvallisuutta. Jäähallin suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota tilojen esteettömyyteen ja monipuoliseen käyttöön.

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurikaappi-iltamat tuovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistön kulttuurin Malmitaloon 12.–16.11.201917.10.2019 12:56:00 EESTTiedote

Helsingin Gayteatteri HGT ja Helsingin gaykuoro Out 'n loud ovat kutsuneet Kulttuurikaappi-iltamiin laajan ja monipuolisen kirjon LHBTIQA+-kulttuurin tekijöitä. Kulttuurikaappi-iltamissa sukelletaan tämän päivän viriiliin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuriin ja räväytetään kaappien ovet sepposen selälleen! Viiden festaripäivän aikana Malmitalossa on tarjolla elokuvia, konsertteja, stand upia, teatteria ja näyttely.

Mieliala-näyttely avaa uuden näkökulman sotavuosien Helsinkiin17.10.2019 10:00:00 EESTTiedote

HAM Helsingin taidemuseo ja Helsingin kaupunginmuseo ovat toteuttaneet yhdessä Mieliala – Helsinki 1939‒1945 -näyttelyn. Sota-aikana kaupungin ilme ja henkinen ilmapiiri muuttuivat radikaalisti. Tennispalatsiin ja Hakasalmen huvilaan levittäytyvä näyttelykokonaisuus esittelee kuvataiteen ja valokuvien heijastelemaa pessimismiä ja optimismia, ja laajemmin sitä visuaalista maailmaa, johon sodan oloissa oli totuttava.

State of Mind exhibition introduces a new perspective on wartime Helsinki17.10.2019 10:00:00 EESTPress release

HAM Helsinki Art Museum and Helsinki City Museum have co-produced an exhibition called State of Mind – Helsinki 1939‒1945. Between 1939 and 1945, the appearance and spirit of Helsinki changed drastically. The exhibition, which will be spread over Tennispalatsi and Villa Hakasalmi, will showcase pessimism and optimism as reflected by visual art and photographs, in addition to providing a broader look at the visual world that people had to get used to during wartime.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme