Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 8.9.2020

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 8.9. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

8.9.2020 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa päätettiin muun muassa:

Asia 3: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti yksimielisesti panna pöydälle Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan talousarvioehdotuksen vuodeksi 2021 ja taloussuunnitelmaehdotuksen vuosiksi 2021–2023 


Asia 4: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi toimialan hinnoitteluperiaatteet, joiden mukaan esimerkiksi: 

- Toimintaympäristötarkasteluun perustuen alennusryhmät Lapset ja Muut yhdistetään siten, että lasten hinta nostetaan Muut-ryhmän tasolle. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi lasten uimahallilipun hinta nousee 2,50 eurosta 3 euroon aikuisten lipun hinnan ollessa 5,50 euroa. Lasten ja nuorten sekä Muut-ryhmän alennetun hinnan subventioprosentti on jatkossa noin 50 % uimahallien, maauimaloiden ja kuntosalien pääsymaksuissa kuitenkin niin, että hintaa voidaan pyöristää tarkoituksenmukaisella tavalla. Näin käytäntö on yhtenäinen konserniyhtiö Urheiluhallit Oy:n ja muiden kaupunkien liikuntapalveluiden kanssa. Urheiluhallin uimahallien subventio on sama, kuntosalimaksuissa ei siellä alennusryhmiä sovelleta. Toimialan muissa maksullisissa palveluissa noudatetaan yleisesti samaa käytäntöä.

- Ulkotekojääradat ovat maksuttomia. Liikuntapalveluiden ulkotekojääradat ovat jatkossa maksuttomat kaikille asiakasryhmille. Maksuttomuudella halutaan kannustaa ihmisiä ulkona liikkumiseen sekä mahdollistetaan kaikkien liikkuminen varallisuustasosta riippumatta. Koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa erityisesti lasten ja nuorten ulkona liikkumista halutaan näin tukea. Myös muissa kaupungeissa ulkotekojääradat ovat maksuttomia.

- Tilavarauksissa on lisätty venepaikkahinnoittelun uudet periaatteet. Venepaikkajärjestelmän uudistuessa venepaikkojen hinnoittelurakennetta on yksinkertaistettu ja selkeytetty. Uusi hinnoittelurakenne on asiakasystävällisempi ja se vähentää työntekijöiden manuaalisen työn määrää olennaisesti.

Tehtyjen hinnoitteluperiaatemuutosten taloudellisten vaikutusten arvioidaan olevan noin +115 000 euroa (venepaikat +145 000 euroa, sisäänpääsyjen Lapset ja Muut -hintaryhmien yhdistäminen +55 000 euroa ja tekojääratojen maksuttomuus −85 000 euroa) edellyttäen, että koronan aiheuttama tilanne palautuu vuonna 2021 normaaliksi.

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digimedian palvelukonseptihanke vie kohti saumatonta ja tasa-arvoista pääsyä yleisten kirjastojen e-aineistoihin 18.9.2020 08:00:00 EESTTiedote

Suomalaisilla on tällä hetkellä asuinkunnasta riippuen eriarvoiset lähtökohdat saada yleisten kirjastojen kautta käyttöönsä digimediaa, kuten e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-lehtiä. Tätä yleisten kirjastojen merkittävää kansallista kysymystä ryhtyy nyt ratkomaan digitaalisen median palvelukonseptihanke. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa ja Helsingin kaupunginkirjaston vetämässä hankekokonaisuudessa selvitetään lähtökohtia digitaaliselle palvelukonseptille ja tehdään käyttäjälähtöisiä kokeiluja. Hanke kestää toukokuuhun 2021 asti.

Projektet om servicekoncept för digitala medier leder mot en smidig och jämlik åtkomst till de allmänna bibliotekens e-material 18.9.2020 07:59:00 EESTTiedote

För tillfället har finländare ojämlika utgångspunkter beroende på hemkommun vad gäller åtkomsten till digitala medier, till exempel e-böcker, digitala ljudböcker och digitala tidningar och tidskrifter, via de allmänna biblioteken. Nu tar projektet om servicekoncept för digitala medier itu med denna stora fråga som berör de allmänna biblioteken i hela landet. Inom projekthelheten, som finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet och leds av Helsingfors stadsbibliotek, utreds utgångspunkterna för ett digitalt servicekoncept och genomförs användarorienterade försök. Projektet pågår fram till maj 2021.

The Digimedia service concept project aims for seamless and equal access to the e-materials of public libraries 18.9.2020 07:58:00 EESTPress release

Depending on their municipality of residence, Finns are currently not equal in terms of their access to the digital media, such as e-books, digital audio books and digital magazines, provided by public libraries. This significant national question for public libraries will now be tackled by a service concept project focusing on digital media. The project, which is funded by the Ministry of Education and Culture and led by Helsinki City Library, strives to determine starting points for a digital service concept and conduct user-oriented trials. The project will last until May 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme