Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 9.11.2021

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 9.11. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi Oulunkylän kaksikaukaloisen uuden jäähallin tarveselvityksen ja Myllypuron kirjaston laajenemisen.

Lautakunta hyväksyi Oulunkylän jäähallin uudisrakennuksen tarveselvityksen. Nykyinen Oulunkylän jäähalli ja osa paikoitusalueesta puretaan ja tilalle rakennetaan korvaava uusi jäähalli kahdella kaukalolla. Lautakunta hyväksyi myös Myllypuron kirjaston laajenemisen. Kirjastotilan laajentuminen parantaa mahdollisuuksia tarjota monipuolisia kirjastopalveluja muun muassa alueen lapsiperheille.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 16.11.2021

Lisätietoa Oulunkylän jäähallin tarveselvityksestä ja Myllypuron kirjaston laajenemisesta:

Asia 6: Oulunkylän jäähallin tarveselvitys
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Oulunkylän kaksikaukaloisen jäähallin uudisrakennuksen tarveselvityksen. Esitetyssä ratkaisussa vuonna 1984 valmistunut Oulunkylän nykyinen jäähalli ja osa nykyisestä paikoitusalueesta puretaan. Tilalle rakennetaan korvaava uusi jäähalli kahdella (2) kaukalolla, sekä hallia palvelevat tilat.

Oulunkylän jäähallin kaksikaukaloinen uudisrakennus vastaa kasvavaan jääkenttätarpeeseen. Oulunkylän jäähalli on olennainen osa Oulunkylän liikuntapuiston tarjoamia liikuntapalveluita. Kaavoitus mahdollistaa kaksikaukaloisen jäähallin toteuttamisen yhdyskuntarakenteeseen siten, että se toiminnallaan tukee ja aktivoi Oulunkylän keskusta-aluetta.

Kahden kaukalon jäähallissa tehokkuus parantuu: Kahden kaukalon jäähallin henkilöstökulut, muut kiinteät kulut ja tarvittavat työkonehankinnat ovat vain hiukan suuremmat kuin yhden kaukalon hallissa. Kahden kaukalon jäähalli tuottaa myös kaksinkertaisen määrän liikuntasuoritteita ja mahdollistaa eri käyttäjäryhmien tarpeiden paremman huomioimisen sekä lisää erilaisten turnausten, kilpailujen ja tapahtumien järjestämisen mahdollisuutta Oulunkylän liikuntapuistossa.

Uudet jäähallitilat parantavat myös käyttäjien arkea: Uudisrakennukseen toteutettavat turvalliset, terveelliset ja riittävät tilat luovat hyvät edellytykset jäähallin tehokkaalle toiminnalle ja vastaavat liikunnan palvelutarpeisiin. Uudisrakennukseen toteutetaan kaksikaukaloinen jäähalli, pukuhuoneet, wc-ja suihkutilat, alkulämmittelytila, kuivaushuone varusteille, luistinten teroitustila, siivoustilat, seisomakatsomot sekä jäänhoitokoneen ja talotekniikan vaatimat tilat. Uudisrakennus mahdollistaa myös aurinkoenergian keräämisen toteuttamisen vesikatolla.

Jäähallin ja huoltorakennuksen perusparannus on aikataulutettu toteutettavaksi 6/2024-8/2025. Hankesuunnitelma tulee lausunnolle alkuvuodesta 2022, jonka jälkeen alkaa toteutussuunnitteluvaihe.


Asia 7: Myllypuron kirjaston laajennus
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Myllypuron kirjaston tarveselvityksen.

Myllypuron mediakirjasto on toiminut Myllypuron ostoskeskuksessa vuodesta 2011 alkaen. Helsingin kaupunki on tehnyt tiloihin 10 vuoden määräaikaisen vuokrasopimuksen, joka päättyy 30.11.2021. Kaupungin käyttöön on vuokrattu yhteensä noin 420 m² tilat, joista kirjaston käytössä on tällä hetkellä noin 154 m² ja muu osa on sosiaali- ja terveystoimialan käytössä. Sosiaali- ja terveystoimiala on ilmoittanut, ettei heillä ole enää tarvetta jatkaa tilojen käyttöä ja uusia sen vuokrasopimusta. Vuokrasopimuksen uusiminen 10 vuodeksi mahdollistaa toiminnan jatkamisen, ja laajentuminen tällä hetkellä Soten käytössä oleviin tiloihin parantaa mahdollisuuksia tarjota monipuolisia kirjastopalveluja muun muassa alueen lapsiperheille.

Myllypuron kirjasto palvelee Myllypuron asukkaiden lisäksi myös alueen opiskelijoita, Liikuntamyllyn kävijöitä sekä alueella työssä käyviä. Myllypuro on kirjastolle tärkeä sijainti ja kirjaston nykyinen paikka kaupan, metron, Liikuntamyllyn ja Metropolian kampuksen läheisyydessä on erinomainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Helsinki City Museum, Children's Town and the Burgher’s House Museum Invite You to Enjoy the Holiday Season Once Again  25.11.2021 09:00:00 EET | Press release

The holiday season starts at the Helsinki City Museum and the Burgher’s House Museum on Saturday 27 November. The Christmas Mystery mobile game invites families with children and those young at heart on an adventure into the history of Christmas in Helsinki around the Market Square. The Burgher’s House Museum will take you to a peaceful 19th century Christmas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme