Messukeskus

PacTec-messuilla keskustellaan pakkausalan tulevaisuudesta

Jaa

PacTec Helsinki 18 -messutapahtuma kokoaa pakkausalan Messukeskukseen Helsinkiin 29.–31.5. Messujen ohjelmassa on alan johtavien asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä visiointia alan tulevaisuudesta.

Tiistaina 29.5. messuilla järjestetään uusi Business Forum -seminaari, jossa puheenjohtaja André Noël Chakerin johdolla käsitellään kuluttajan käyttäytymistä ja pakkausmateriaalien muutoksiin liittyvää johtamista. IKEA:n pakkauskehitysjohtaja Allan Dickner kertoo seminaarissa, miten edullisista ja koottavista huonekaluista tunnettu yritysjätti on reagoinut kuluttajien toiveisiin ympäristöystävällisyydestä.   

Business Forumin muita puhujia ovat UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen, Amcorin johtaja Nathalie Ahlström sekä diplomaatti ja liikemies Bruce Oreck. Muutoksen johtamiseen keskittyvässä paneelikeskustelussa näkemyksiään ovat avaamassa RISE-tutkimuslaitoksen johtaja Birgitta Sundblad, Buckmanin toimitusjohtaja Junai Maharaj, hallitusammattilainen Jouko Karvinen sekä professori Anssi Vanjoki.   

Suomen Pakkausyhdistys ry järjestää keskiviikkona 30.5. Pack Print Forum -koulutustilaisuuden pakkauspainatuksen ammattilaisille. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Varustelekan perustajan Valtteri Lindholmin katsaus Varustelekan nettikaupan pakkausten värikkäästä historiasta. Tilaisuuden aiheita ovat myös muun muassa immateriaalioikeudet sekä pakkauspainatuksen uusimmat keinot brändinsuojaukseksi.

Kosmetiikkaa puukuitupakkauksessa

Messuilla esittäytyvä startup-yritys Sulapac on esimerkki nokkelasta uusien materiaalien kehityksestä. Yrityksen perustajat Suvi Haimi ja Laura Kyllönen ovat kehittäneet kosmetiikkatuotteille pakkausmateriaalin, joka yhdistää ympäristöystävällisyyden ja designin.

Puukuidusta valmistetusta voidepurkista tulee ekologisuudessaan osa luksusta. Lisäksi Sulapac kykenee kilpailemaan vastaavien muovista tehtyjen pakkausmateriaalien kanssa hintatasossa, ja materiaalia on mahdollista massatuottaa samoilla välineillä kuin muovia. Haimi pitää aiheesta myös puheenvuoron PacTec Stagella tiistaina 29.5. 

Uusia ideoita pakkausteollisuuteen

Messukeskus ja PacTec-messut yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen kanssa jakavat messuilla pakkauspalkinnon opiskelijalle tai opiskelijaryhmälle, joka on kehittänyt luovia ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja tulevaisuuden pakkauksiksi tai pakkauskonsepteiksi. Palkinnon saajan tai saajat valitsee PacTec-messujen kehitysryhmä puheenjohtajanaan Suomen Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja Antro Säilä. 5000 euron arvoisen palkintorahan lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

PacTec Helsinki 18 -tapahtumassa on mukana koko pakkausalan arvoketju suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös metsäklusterin johtava tapahtuma PulPaper sekä uusi mekaanisen puunjalostusteollisuuden Wood.

www.pactec.fi, #pactec18

Lisätietoja PacTec-messuista:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Lisätietoja Pack Print Forumista:
Suomen Pakkausyhdistys, viestintäpäällikkö Johanna Nikunen, p. 050 3143 562, etunimi.sukunimi@pakkaus.com

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone.

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen mediapankista http://mediabank.messukeskus.com.  

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme