Messukeskus

PacTec-messuilla keskustellaan pakkausalan tulevaisuudesta

Jaa

PacTec Helsinki 18 -messutapahtuma kokoaa pakkausalan Messukeskukseen Helsinkiin 29.–31.5. Messujen ohjelmassa on alan johtavien asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä visiointia alan tulevaisuudesta.

Tiistaina 29.5. messuilla järjestetään uusi Business Forum -seminaari, jossa puheenjohtaja André Noël Chakerin johdolla käsitellään kuluttajan käyttäytymistä ja pakkausmateriaalien muutoksiin liittyvää johtamista. IKEA:n pakkauskehitysjohtaja Allan Dickner kertoo seminaarissa, miten edullisista ja koottavista huonekaluista tunnettu yritysjätti on reagoinut kuluttajien toiveisiin ympäristöystävällisyydestä.   

Business Forumin muita puhujia ovat UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen, Amcorin johtaja Nathalie Ahlström sekä diplomaatti ja liikemies Bruce Oreck. Muutoksen johtamiseen keskittyvässä paneelikeskustelussa näkemyksiään ovat avaamassa RISE-tutkimuslaitoksen johtaja Birgitta Sundblad, Buckmanin toimitusjohtaja Junai Maharaj, hallitusammattilainen Jouko Karvinen sekä professori Anssi Vanjoki.   

Suomen Pakkausyhdistys ry järjestää keskiviikkona 30.5. Pack Print Forum -koulutustilaisuuden pakkauspainatuksen ammattilaisille. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Varustelekan perustajan Valtteri Lindholmin katsaus Varustelekan nettikaupan pakkausten värikkäästä historiasta. Tilaisuuden aiheita ovat myös muun muassa immateriaalioikeudet sekä pakkauspainatuksen uusimmat keinot brändinsuojaukseksi.

Kosmetiikkaa puukuitupakkauksessa

Messuilla esittäytyvä startup-yritys Sulapac on esimerkki nokkelasta uusien materiaalien kehityksestä. Yrityksen perustajat Suvi Haimi ja Laura Kyllönen ovat kehittäneet kosmetiikkatuotteille pakkausmateriaalin, joka yhdistää ympäristöystävällisyyden ja designin.

Puukuidusta valmistetusta voidepurkista tulee ekologisuudessaan osa luksusta. Lisäksi Sulapac kykenee kilpailemaan vastaavien muovista tehtyjen pakkausmateriaalien kanssa hintatasossa, ja materiaalia on mahdollista massatuottaa samoilla välineillä kuin muovia. Haimi pitää aiheesta myös puheenvuoron PacTec Stagella tiistaina 29.5. 

Uusia ideoita pakkausteollisuuteen

Messukeskus ja PacTec-messut yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen kanssa jakavat messuilla pakkauspalkinnon opiskelijalle tai opiskelijaryhmälle, joka on kehittänyt luovia ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja tulevaisuuden pakkauksiksi tai pakkauskonsepteiksi. Palkinnon saajan tai saajat valitsee PacTec-messujen kehitysryhmä puheenjohtajanaan Suomen Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja Antro Säilä. 5000 euron arvoisen palkintorahan lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

PacTec Helsinki 18 -tapahtumassa on mukana koko pakkausalan arvoketju suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös metsäklusterin johtava tapahtuma PulPaper sekä uusi mekaanisen puunjalostusteollisuuden Wood.

www.pactec.fi, #pactec18

Lisätietoja PacTec-messuista:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Lisätietoja Pack Print Forumista:
Suomen Pakkausyhdistys, viestintäpäällikkö Johanna Nikunen, p. 050 3143 562, etunimi.sukunimi@pakkaus.com

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone.

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen mediapankista http://mediabank.messukeskus.com.  

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Moottoripyörien koeajokiertueella yli 100 prätkää15.5.2018 13:47Tiedote

Kevään suuret moottoripyörien koeajopäivät tarjoavat laajan kattauksen suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja. Koeajossa on yli 100 moottoripyörää 16 merkiltä. Koeajopäivissä voi kokeilla erilaisia moottoripyörämerkkejä ja -malleja sekä vertailla niiden ominaisuuksia. Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella 6.6. ja Turussa 7.6. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä -päivänä 8.6.

Habitare Pro:n ohjelma on julkaistu - huippuasiantuntijoita arkkitehtuurista, valotaiteesta, puutarhasuunnittelusta ja projektisisustamisesta3.5.2018 14:02Tiedote

Habitaren ammattilaistapahtuman Habitare Pron teema Roots ̶ Juuret käsittelee arkkitehtuurin sekä valaistus- ja sisustussuunnittelun suhdetta kulttuuriperimään, alkuperään, nykyhetkeen ja tulevaan. Teema kerää huippuasiantuntijoita maailmalta ja Suomesta arkkitehtuurin, projektisisustamisen, valotaiteen, korjausrakentamisen ja puutarhasuunnittelun aloilta. Tapahtuman kumppaneina ovat JKMM Arkkitehdit ja LDC Lighting Design Collective sekä ARKTIS, Kvadrat, Novo Wood ja PixMill. Habitare Pro järjestetään samaan aikaan Habitaren kanssa Messukeskuksessa 12.-14.9.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme